»

Izšel Firefox for Mobile 1.0

vir: engadget
engadget - Projekt, pred časom poznan tudi kot Fennec, je končno dosegel prvo popolnoma stabilno različico, 1.0. Brskalnik je zaenkrat v različici 1.0 sicer na voljo le za operacijski sistem Maemo, medtem ko je različica za Windows Mobile še vedno v alfa stadiju, za Android pa še pripravljajo prvo javno izdajo. Mobile Firefox 1.0, ki si ga lastniki Nokie N900 in N810 že lahko namestite, s seboj prinaša podporo Weave, ki omogoča deljenje zaznamkov, zgodovine, gesel in še česa prek več različnih sistemov, tudi mobilnih. Podpira tudi Awesome Bar, ki omogoča iskanje po spletu in zgodovini, brskanje v zavihkih, razširitve, ter se zaveda vaše lokacije in tako prilagodi zemljevide in ostale informacije, povezane z lokacijo. Vgrajena je tudi podpora Adobeovemu Flashu,...

30 komentarjev

Nokia N900 zamuja

Nokia N900

vir: engadget
engadget - Nokia N900 bi po prvotnih (uradnih) napovedih morala iziti že ta mesec, a se je datum izida nekoliko skrivnostno zavlekel v november. Na uradni spletni strani operacijskega sistema Maemo, ki ga uporablja N900, se je (na forumu) seveda začela razprava, kaj se dogaja z mobilnim telefonom. Zaskrbljene prednaročnike je pomiril kar Peter Schneider, vodja trženja pri Nokiinem oddelku za Maemo, in povedal, da bo telefon na prodajne police prišel tekom novembra. Nokia je 300 predproizvodnih naprav razdelila določenim uporabnikom, ki so telefon dodobra pretestirali. S potezo so seveda želeli razkriti potencialne težave in jih odpraviti pred masovno proizvodnjo. Glede na zamudo lahko sklepamo le, da je bilo napak več, kot so pričakovali. Potemtakem...

63 komentarjev

Zasnova Maemo 6

Koncept namizja v Maemo 6

vir: engadget
engadget - Maemo Summit, ki je v Amsterdamu potekal pretekli vikend, je postregel z nekaj zanimivostmi. Predstavljen je bil koncept naslednje inačice operacijskega sistema, Maemo 6, ki bo verjetno izšel šele čez dobro leto. Za razliko od trenutno aktualnega Maemo 5, ki bo tekel na Nokii N900, bo Maemo 6 podpiral tudi portretni oz. pokončni način (običajen za mobilne telefone), saj Maemo 5 očitno prihaja le v pokrajinskem, ležečem načinu. Podprti bodo tudi kapacitivni zasloni in multi-touch, kar bo operacijski sistem postavilo še bolj v korak s časom in drugimi sistemi. Ker bo namizje telefona, v želji ponuditi več prostora, večje od zaslona, se bo po njem mogoče premikati. Koncept Nokia imenuje canvas principle (princip platna), uporabnost pa bo mogoče...

3 komentarji

Še malo igranja s forumom

Slo-Tech - Kot najbrž že veste, je Primoz pred nekaj dnevi uvedel noviteto na strani - na prvi strani foruma ter na temah zadnjih 24 ur ste namreč lahko videli, da se ozadja zaporednih kolumn spreminjajo paroma. Enivej, če vam zadeva ni pogodu ter bi radi izmenjavanje barv ozadja izklopili, kar hitro kliknite na lastne osebne nastavitve ter si zadevo mirno izklopite. Seveda morate biti za ta privilegij prijavljen uporabnik. Kul, ane? [:D]

12 komentarjev

MSI KT4 Ultra-FISR

HardOCP - Še en test. Tokrat matične plošče. Na [H]ard|OCP so včeraj dobili v roko MSIjevo matično ploščo na KT400, poimenovano KT4 Ultra-FISR, ter jo temeljito pretestirali. Plošča ni nič posebnega (razen zapeljivo rdeče barve), saj ima vse tiste standardne bonbončke, ki so značilni za novo generacijo KT400 plošč (SATA, DDR400, AGP 8x, bla, bla, bla [:D]). Klik!

Ležišče [:P]

4 komentarji

Novi Duroni in Celeroni

X-Bit Labs - Naslednji teden se nam najverjetneje obetata dva nova procesorja. Duron 900 in Celeron 850. Duron 900 bo zadnji procesor iz družine Duron, ki bo še vedno temeljil na Spitfire jedru in bo predstavljen 2. aprila. Novi Celeron 850 bo uporabljal 100 MHz vodilo (66MHz bi bilo nesmiselno!). Procesorja se bosta istočasno pojavila zaradi konkurence eden drugemu, a kot kaže, želi biti in tudi bo AMDjev Duron hitrejši od Intelovega Celerona. Hvala Timon!

0 komentarjev

Duron 900 na Japosnkem

X-Bit Labs - Čeprav so se pojavile neke govorice, po katerih sodeč po izzid 900MHz Durona prestavljen, temu očitno ni tako. Tako bi vsaj lahko sklepali po novih poročilih, ki govorijo o pojavi tega procesorja v nekaterih Japonskih trgovinah. Tudi cena je kar ustrezna za novi in ekskluziven produkt: $140. Tako ali tako bo precej padla, preden bo produkt dosegel naše trgovine.

0 komentarjev

VC pomnilnik

BXBoards - Verjetno ste se ob branju testov matičnih plošč, ki bazirajo na VIAinih novejših čipovjih marsikdaj spraševali kaj za vraga je VCRAM, ki ga te plošče podpirajo. Andy z BXBoards strani se je odločil končno razščistiti s tem velikim vprašanjem in je pod roke vzel (sicer zelo redek) primerek tega pomnilnika ter ga temeljito pretestiral. Sintetični benchmarki (Sandra) so resda pokazali hitrejše delovanje, toda slika pri uporabi resničnih aplikacij je popolnoma drugačna. Predlagam, da si test kar ogledate!

0 komentarjev

OC test Durona800

Overclockers Online - Na Overclockers Online so dobili in temeljito pretestirali najnovejšega Durona 800. Tudi v našem Forumu je kar veliko povpraševanja po tem procesorju, tako da bodo rezultati zanimivi kar veliko ljudem. No, povem vam lahko, da se je procesor na OC testu obnesel kar dobro, navili so ga lahko na 1040MHz, kar vsekakor ni slabo. Po mojem osebnem mnenju pa se še vedno najbolj izplača kupiti najslabšega, 600MHz Durona, saj ima prav takšen potencial kot močnejši bratec... No, odločitev je vaša, mogoče pa vam bo pri njej pomagal tudi OC Onlineov test.

1 komentar

Prvi test Durona 900

HardOCP - Heh, očitno je danes dan za ekskluzivnost, saj nas je zadel tudi prvi test Durona 900. Če sedaj začudeno pogledujete, naj vam zadevo razložim. Neki tip je v svojem sistemu po naključju odkril Durona 900, ki naj ga sploh ne bi kupil. Tako je v bistvu srečnež namesto pravega procesorja dobil ekskluzivni primerek procesorja, ki še sploh ni na voljo. Zakaj se take stvari nikoli ne dogajajo meni [:\\]. Kakorkoli, tip je, ne bodi len, vzel stvar v roke ter jo temeljito pretestiral in primerjal s TBirdom 900. Njegove rezultate si lahko ogledate tukaj.

1 komentar