»

Firefox 1.5 Beta1 izšel!

Warp2Search - Končno imamo prvo beta javno verzijo Firefox 1.5. Na Warp2Search tako najdete novico o prvih slikah, ki pa se nahajajo na strani Phoronix.

Na Warp2Search najdete tudi novico, ki je bila objavljena manj kot 10 minut po prvi, omenjeni zgoraj, v njej pa se nahajajo povezave do namestitvenih datotek prvih beta verzij. V času pisanja novice je FTP strežnik, ki se očitno šibi pod pritiskom, deloval precej počasi.

V zadnji novici od dveh na Warp2Search priporočajo tudi uporabo beta verzije kot glavni brskalnik, tako da boste lahko pomagali pri dolgotrajnem procesu razhroščevanja.

Če bi mapa z OS X ter Windows namestitvenimi datotekami delovala, bi bilo tole najbrž spisano v Firefox 1.5 Beta brskalniku

64 komentarjev

Firefox 1.1 preklican

Mozilla.org - Jap, fantje pri Mozilla Foundation so to obelodanili včeraj. Preden pa se greste metat z visokih zgradb, preberite novico do konca. Nič pretresljivega se ni zgodilo, ekipa se je zgolj znova odločila poigrati s številkami različic. Tako jeseni ne bomo ugledali rdeče pande 1.1, ampak bo poskočila kar na 1.5.

Razlog za preskok bi naj bilo izjemno veliko število popravljenih hroščev, in višja številka naj bi to povedala tudi neukemu povprečnežu. 1.5 je pa ja bolje kot 1.1, mar ne?

Več o novem številčenju boste izvedeli na potovalnem načrtu, ki ga na Mozillini strani tako radi popravljajo.

60 komentarjev

Firefox 1.0.4 in Mozilla 1.7.8

Slashdot - Mozilla Foundation je izdal Firefox 1.0.4 in Mozillo 1.7.8, ki odpravljata tri znane varnostne luknje: MFSA 2005-42, MFSA 2005-43 in MFSA 2005-44.

Obenem se je na spletu zelo hitro začelo razširjati nekaj oglasnih filmčkov za Firefox, ki jih lahko najdete na funnyfox.org. A ker je stran podlegla Slashdotu, poskusite raje neoriginalni zrcalni strežnik.

POSODOBITEV: Na voljo je že tudi slovenska različica.

121 komentarjev

Firefox 1.0 je tu!

Firefox 1.0 v slovenščini

Mozillazine - In končno je Mozilla Foundation izdala Firefox 1.0, ki je njen prvi glavni izdelek po Mozilli 1.0, izdani junija 2002. Razvoj Firefoxa se je začel pred skoraj dvema letoma z namenom doseganja večje robustnosti in boljše uporabniške izkušnje, kot jo nudi Mozilla. Sadovi so se najlepše prikazali z uspešno predstavitveno različico, ki jo je namestilo čez 8 milijonov uporanikov.

V primerjavi s to različico, uradna odpravlja precej hroščev in prinaša izboljšano delo z zavihki. Na obleganih strežnikih Mozilla Foundation so na voljo tudi prve lokalizirane različice, med katerimi seveda ne manjka slovenska! Zaradi velike obremenitve strežnikov, smo pripravili priročnejše mesto za prenos....

127 komentarjev

Nove Mozille

Mozillazine - Mozilla Foundation predstavlja nove različice svojih programov za delo z internetom. Mama Mozilla je le malenkostno posodobljena, kajti različica 1.7.3 odpravlja par minornih varnostnih lukenj. Nadgradnjo kljub temu nadvse priporočamo!

Thunderbird se je na poti približevanja Firefoxovim različicam povzpel do številke 0.8. Slednja uvaja novost, globalni imenik Prejeto, v katerega se lahko shranjuje pošta iz vseh računov POP. Dodana je tudi podpora branju vsebin RSS in Atom, tako da lahko uporabnik s pomočjo posebnega računa prebira novice in spletne dnevnike. Olajšan je prehod iz alternativnih orodij, izboljšana pa zasebnost in vrstica za iskanje.

Glavna in najtežje pričakovana novost pa je seveda brskalnik Firefox, ki je dočakal predstavitveno različio 1.0, imenovano tudi 0.10, ki je zadnja pred uradno izdajo Firefoxa 1.0. Med novostmi velja še posebej izpostaviti "velike tri": žive zaznamke, ki omogočajo spremljanje novic na spletu preko zaznamkov "v živo", orodno vrstico...

32 komentarjev

Mozilla 1.4 Release Candidate 3 je izšel

več strani - Ponovno, in tokrat zadnjič, je izšla Mozilla kot jo poznamo danes. Release Candidate 3 je namreč zadnja različica, v kateri so brskalnik, poštni odjemalec in vse kar spada zraven vključeni v en paket. Od sedaj naprej bo namreč vsaka komponenta ločena.

Brskalnik bo od sedaj(oz. že) temeljil na Phoenixu, ki se je že preimenoval v Mozilla Firebird, poštni odjemalec, od sedaj temelječ na Minotauru, pa bo po novem imenovan Thunderbird.

Za sedanjo različico pa najdete seznam izboljšav tukaj. Še slovenska win32 prevedena različica.

Čez nekaj let pa se bomo nostalgično spominjali časov, ko smo vse dobili v enem kosu...

5 komentarjev