»

3D Mark 2006

Xtreme Systems - Futuremark je do zdaj vsake dve leti izdal novo, zahtevnejšo verzijo programa, ki je s točkami prikazal hitrost računalnika. Po 3D Mark 2001, 2003 in 2005 pa so pri Futuremarku malo pohiteli, saj jutri izide letošnja verzija.



če gre verjeti razpravi na XtremeSystems forumu, bo nova verzija zelo zahtevna, za kartice GeForce 7 ter X1800 družine se pričakuje pičlih dva do tri tisoč točk. Šesta reinkarnacija (zgoraj omenjeni so imeli še dva predhodnika, enega iz leta 1999, drugega pa iz leta 2000) priljubljenega testnega programa bo tudi optimizirana za več-procesorske sisteme (sem spadajo dvojedrniki, 2, 4 in več procesorski sistemi ter do neke mere še Pentiumi z Hyperthreading...

141 komentarjev

Nova različica programa PCMark

Futuremark - Podjetje Futuremark, ki je nam bolj znano po programu 3DMark, je izdalo novo različico programa za analizo delovanja računalnika, PCMark.

PCMark 05 nam omogoča enostavno merjenje hitrosti namiznih ter prenosnih računalnikov, prikazovanje sistemskih informacij ter objavljanje dobljenih rezultatov na internetu. Osnovno različico dobite brezplačno, za napredno pa boste morali odšteti približno 20 dolarjev. Brezplačno različico programa lahko prenesete z uradne spletne strani.

14 komentarjev

Izdan 3DMark05

Neowin - Izšla je nova različica nadvse priljubljenega programa za testiranje in primerjanje hitrosti grafičnih kartic, 3DMark05. Ker je Futuremarkov program težak zajetnih 283 MB, so temu primerno obremenjeni tudi strežniki, ki gostujejo najnovejšo različico. Na srečo so se pri Futuremarku spomnili na omrežja peer-to-peer in tako na koncu seznama zrcalnih strežnikov dodali povezavo za BitTorrent.

Minimalne zahteve: Vsaj 2 GHz procesor, 512 MB delovnega pomnilnika, 1.5 GB trdega diska, DirectX 9c ter z DirectX9 združljivo grafično kartico z vsaj 128 MB pomnilnika in podporo PixelShader 2.0. Vsi srečneži, ki si lastite računalnik, ki bo zmogel poganjati najnovejši 3DMark, si ga lahko (program, ne računalnika [:D]) prenesete iz Futuremarkove uradne strani.

Veliko sreče pri testiranju grafičnih kartic!


Šef, povišico ...

31 komentarjev

MSN proti Googlu

Forbes - Ste se že kdaj vprašali, kaj je glavno vprašanje, ki se mota po glavah vodilnih pri takšnih iskalnikih kot so MSN in Yahoo? Kljub splošni ljudski želji po bolj uporabnih rezultatih in manj plačanih in navidezno neplačanih rezultatih pa je ravno to tisto, kar najbolj tare poslovneže. Kako vam najlepše posredovati rezultate, da boste ob tem vsrkali čim več reklam in da vam ne bo nekega dne dovolj in boste odšli k nevsiljivi konkurenci?

Tako danes vse novičarske strani poročajo o tem, da so se pri MSN portalu odločili, da bodo do poletja zamenjali ponudnika reklam (!), ki jih bodo sedaj namesto LookSmart servirali fantje pri Overture. Tako nas preseneča tudi radikalna odločitev, da po novem ne bo prva stran polna reklam, ampak bo med njimi celo kakšen rezultat, ki bi bil lahko uporaben tudi po mnenju uporabnikov. Poleg tega pa nekje v zadnji vrstici še mimogrede omenijo, da bodo še izboljšali algoritme za vračanje rezultatov in arhiviranje spleta.

Še izvorna novička, v kateri...

5 komentarjev

Futuremark - goljufajmo skupaj!

Slo-Tech - Rezultati v Futuremarkovih testih 3D Mark 2001 in 2003 so za mnoge prerasli iz povsem trivialnih rezultatov sintetičnega testa v statusni simbol. V vsakem primeru je izziv iztisniti iz svojega sistema kar največ. Vsem, ki smo se v te stvari bolj poglobili, je postalo jasno, da je v igri cela plekada dejavnikov. Vse od izbire operacijskega sistema do verzije gonilnikov. Na tem mestu pa začnemo tacati po gnilih tleh.

Še pomnite škandal z nVIDIJINIMI 'optimiziranimi' gonilniki? Naj vam osvežim spomin. Dečve inu dečki so se odločili v gonilnike dodati nekaj 'oplemenitev' osenčevalnikov točk, ki pa so bile žal vidne le in samo v enem izmed najbolj razširjenih testnih programov. Podrobnejši ogled je razodel, da je bilo pravzaprav vse kar so naredili to, da so preprečili izrisovanje nekaterih ploskev. Ko bi pokazali takšno vnemo pri pohitritvi vsakega programa, nič ne rečem, tako pa so si precej skazili ugled.

Ko smo na vse skupaj že čisto pozabili, se vrli Futuremark odloči, da bo...

35 komentarjev

Najmanjši tiskalnik

PDACortex - Pred kratkim je Švedsko podjetje PrinterDreams predstavilo enega najmanjših tiskalnikov na trgu. Miniaturni tiskalniki, ki jih lahko nosimo s seboj poleg prenosnega računalnika, niso sicer prav nič posebnega in tudi ta ne bi bil, če ne bi bil tako majhen, da ga lahko nosimo v žepu. Namesto klasičnega linearnega tiskanja uporablja naključno gibanje roke, to pa mu omogoča, tako majhnost. Podatke seveda sprejema preko modrega zoba, kar se za takšno napravo tudi spodobi. Ka-Klik!

0 komentarjev

V slogi je moč. Futuremark in nVidia

več strani -

Vsakdo, ki malo bolj spremlja dogajanje na grafičnem področju, ve, da smo bili pred nedavnim priče razkrinkanju takšnih in drugačnih umazanij na področju benchmarkov za testiranje grafičnih kartic. Stvar je prišla celo tako daleč, da je nVidia odkrito obtožila Futuremark (3D Mark 2003), da so izdelali pristranski test grafikulj. A kot vse kaže zdaj, so se strasti pomirile.

Po spletu krožijo tri nove izjave -- Futuremarkova, nVdiina in njuna skupna -- v katerih sedaj najavljajo svoje partnerstvo. Da, prav ste prebrali. Po lanskem prvem decembru, ko je nVidia izstopila iz Futuremarkovega beta programa testiranja, v katerem je vztrajala kar petnajst mesecev, in nedavnih obtožbah, sta obe podjetji sedaj začeli tesno sodelovati.

Futuremark bo poskusil kar kar najbolje razumeti nVidiine optimizacije (ki smo jim še pretekli teden dejali goljufije), nVidia pa bo poskusila svoje Detonatorje FX še izboljšati, za čim večji izkoristek svojih grafičnih kartic v novejših igrah. Dogovor zaradi...

3 komentarji

MadOnion spremenil ime

HardOCP - Na [H]ard|OCP poročajo, da se je vsem dobro poznano podjetje "Noračebula" oziroma MadOnion, preimenovalo in se sedaj imenuje Futuremark Corporation. Podjetje - poznano predvsem po vsem dobro znanem programu 3DMark, ki analizira zmožnosti vašega računala pri grafičnem prikazu ter PCMark, ki izmeri splošno zmogljivost sistema. No, tako bo tudi ostalo v prihodnosti, le ime in spletna stran sta se spremenili. Nova spletna stran pa se glasi: www.futuremark.com.

3 komentarji

IIS Lock down tool

Slo-Tech - Žiga nadaljuje tradicijo :) ... :

MS je izdal orodje za IIS 4.0 in 5.0, ki administratorju omogoča lažje upravljanje z nekaterimi varnostnimi nastavitvami, kot npr. onemogočanje strani asp, anonimnih prijav itd. Orodje ponuja dva načina dela: hitrega in naprednega. V prvem samo določi nastavitve za kar najvišji nivo varnosti, v naprednem pa ima aministrator možnost natančnejšega določanja varnostnih postavk. Programček sem preizkusil ter sem kot še neizkušeni spletni administrator več kot zadovoljen, podobno pa menijo tudi na ZDNet-u. Orodje naj bi prav tako naredilo strežnik imun na napade virusov kot npr. Code Red brez posebnih popravkov (čeprav njih namestitev še vedno priporoča). Pred namestitvijo priporočam ogled Microsoftove strani. Download tukaj.
Pa še nekaj: avtor novice nam je poslal tudi dve sliki iz opisanega programa, ki pa sta na žalost preveliki, da bi ju "prilepil" zraven novice, zato vam podajam linka, ki vodita v moj FTP predal, kjer imam spravljene slike -

0 komentarjev