»

WordPress nagnal Internet Explorer 6

Slo-Tech - Pri WordPressu so se odločili, da z novo revizijo dashboarda poleg kozmetičnih popravkov izvedejo tudi dobro merjen odstrel - nagnali so deset let starega dinozavra Internet Explorer 6. Ker je bilo z vsako nadgradnjo strani potrebno uporabiti vedno več trikov, da je stran spodobno delovala na Internet Explorerju 6, ki novih tehnologij in standardov sploh ne podpira, so se odločili podporo zanj v administratorskem vmesniku v celoti ukiniti. Za končne bralce se ne bo spremenilo nič.

Kdor bo poizkusil urejati svoje objave na WordPressu z Internet Explorerjem 6, ga bo pričakala podrta stran z velikim rdečim oknom, v katerem ga bodo opozorili na rabo starega in nepodprtega brskalnika. Microsoft, ki si prav tako srčno želi, da bi uporabniki končno...

9 komentarjev

Microsoft objavil slike starih operacijskih sistemov in brskalnikov v pomoč piscem spletnih strani

vir: Heise
Heise - Microsoft je pripravil slike operacijskih sistemov Windows XP SP3 in Vista z vsemi kombinacijami nameščenih brskalnikov od Internet Explorerja 6 naprej, ki jih lahko brezplačno prenesemo z njihove spletne strani. Poženejo se v virtualizacijskem programu Virtual PC, ki je priložen Windows 7, z nekaj truda pa jih je moč zagnati tudi drugod.

Kot pravijo v Redmondu, so namenjene razvijalcem spletnih strani, ki lahko tako preverijo, ali bo njihova spletna stran pravilno prikazana tudi v starejših verzijah Internet Explorerja na starejših sistemih. To je dobrodošlo, saj je doslej moral imeti vsak pisec spletnih strani na svojem računalniku celo armado različnih brskalnikov, pri čemer je bilo pripraviti različne verzije Internet Explorerja do sobivanja...

20 komentarjev

Facebook počasi ubija IE6, pobegla slika IE9 beta?

Je to IE9 beta?

vir: VR - Zone
VR - Zone - Da Internet Explorer 6 sodi na smetišče zgodovine ter da bi ga povsod morale zamenjati nove različice, vsaj IE7 oz. 8, če ne kar alternativne rešitve, se najverjetneje strinjajo skorajda vsi uporabniki računalnikov, predvsem pa razvijalci spletnih strani. Tržni delež se v zadnjih letih končno zmanjšuje z dobrim tempom, čemur sploh pomaga predstavitev Windows 7. Temu tempu bodo očitno v kratkem nekoliko pomagali tudi pri Facebooku, saj bodo na strani ukinili podporo klepetu v Internet Explorer 6. Razlog za to se skriva v nadgradnji sistema za klepet, ki je v trenutni obliki precej hroščat. Nadgradnje bodo žal pomenile, da starejši brskalniki ne bodo več imeli podpore. Datum ukinitve sovpada z...

61 komentarjev

Internet Explorer 6 kmalu

The Register - Ljudstvo že dalj časa pričakuje novo verzijo Internet Explorerja 6, ki kar noče in noče priti na plan. No, Microsoft pa se je končno zganil in povedal, da bo browser izšel 15. avgusta kot samostojen program. Vanj so vdelali nekaj zanimivih stvari, kot so integriran predvajalnik, P3P (the Platform for Privacy Preferences) standard, ki blokira nekatere piškotke (cookies), izboljšana podpora za CSS (Cascading Style Sheets) in SMIL 2.0, ki je uporaben za interaktivne predstavitve. Ne bo pa osovraženih Smart Tagsov, Personal Bar-a ter gumba Contacts. IE 6 pa bo od 25. oktobra vključen tudi v operacijski sistem Windows XP.

2 komentarja

Zbogom, Smart Tags...

DeviantArt - Microsoft se je odločil, da bo odstranil funkcijo Smart Tags iz prihajajočih verzij Internet Explorerja in Windows XP.
Smart Tags avtomatično dodaja povezave (linke) na spletne strani, ki so v povezavi z vsebino, ki jo gledate. Primer tega je, če je na spletni strani beseda "browser", bo Smart Tags avtomatično na to besedo dodal link na npr. spletni slovar, ki vsebuje to besedo.
Ker je mnogo spletnih oblikovalcev kritiziralo to idejo, da bi lahko nekdo drug spreminjal vsebino njihovih strani, se je Microsoft najprej odločil, da bo Smart Tags funkcijo v privzetih nastavitvah izklopil, tako da ga lahko uporabnik sam vklopi, če želi. Kljub temu pa ta rešitev ni bila zadovoljiva.
Kljub temu da je bila funkcija Smart Tags vključena v beta verzijah Internet Explorerja, bo odstranjena v končni verziji Windows XP. Ostala pa bo v Office XP, vendar s to razliko, da bodo uporabniki lahko kontrolirali dokumente, ki so jih ustvarili; Smart Tags za splet namreč ustvarjalci spletnih strani ne...

5 komentarjev

Windows Media Player 8 samo v Windows XP

ActiveWin - Microsoft se spet vrača k svojim starim metodam, zaradi katerih se je že moral zagovarjati na sodišču. Tisti uporabniki, ki bi želeli uporabljati novo verzijo Microsoftovega programa Windows Media Player, verzijo 8, bodo morali kar instalirati nov operacijski sistem Windows XP, saj Windows Media Player ne bo na voljo kot samostojen program.
Podobno "povezavo" programa z operacijskim sistemom je Microsoft izvedel leta 1996, ko je vključil spletni brkljalnik Internet Explorer v operacijski sistem, da bi si pridobil boljši položaj na trgu spletnih brkljalnikov. To pa je bil povod za protimonopolno tožbo, ki še vedno čaka na rešitev na sodišču.

8 komentarjev

IE 6 beta hrošček

več strani - Pojavil se je že prvi hrošček v novi verziji Microsoftovega spletnega brkljalnika, Internet Explorerja 6 beta. Ta hrošč lahko povzroči praznino v prejetih e-poštah, tako da e-pošta nima zadeve (Subject) ali teksta v e-pošti.
Uporabniki so imeli težave predvsem pri sprejemanju e-pošte preko programov Outlook 2000 in Outlook 98 in v manjši meri preko Outlook Express. Problem pa se očitno pojavi takrat, ko dobijo uporabniki, ki imajo instaliran IE 6 na njihovih računalnikih, e-pošto z drugih e-poštnih programov, kot je Netscape 4.
In kako popraviti to napako? Uradnih (se pravi od Microsofta) navodil še ni, pojavila pa se je neuradna stran, in sicer tukaj, ki vsebuje navodila, kako se rešiti tega hrošča.

9 komentarjev

Še ena varnostna luknja v Internet Explorerju...

več strani - Samo en dan po enem odkritem hroščku, o katerem smo poročali že včeraj, so danes odkrili še eno varnostno luknjo v Microsoftovem spletnem brkljalniku Internet Explorerju.
Varnostna luknja obstaja v verzijah Internet Explorerja 5.01 in 5.5. Ker so HTML e-pošte pravzaprav spletne strani, jih lahko IE pretvori in odpira binarne priponke na takšen način, ki je primeren za določen MIME tip. Vendar pa obstaja luknja v načinu procesiranja, ki je značilen za nekatere nenavadne MIME tipe. Posledica tega je, da Internet Explorer potem avtomatično odpre HTML e-poštno priponko, ki lahko vsebuje kakšno zlonamerno programsko kodo.
Za tiste, ki ne vedo; MIME je Internet standard za kodiranje binarnih datotek kot e-poštnih priponk.
Več informacij si poglejte na Microsoftovem Security Bulletin tukaj. Microsoft je že razvil popravek, ki ga lahko dol-povlečete z njihove spletne strani, in sicer tukaj. Microsoft je tudi opozoril, da je priporočljivo, da uporabniki Internet Explorerja dol-povlečejo in...

1 komentar

Nov IE hrošč

MSNBC - Odkrili so nov hrošč v Microsoftovem brkljalniku Internet Explorerju, ki omogoča hekerjem, da lahko preberejo e-pošto in datoteke na prizadetem računalniku.
Hrošč se lahko samo aktivira, če uporabnik pri surfanju na Internet Explorerju 5 naloži spletno stran, ki vsebuje posebno zlonamerno kodo. Prav tako mora uporabnik uporabljati Microsoft Exchange 2000 server, da se hrošč pojavi.
Rizik hrošča je ocenjen kot visok, vendar pa lahko rizik omilimo, če onesposobimo Active Scripting v brkljalniku.

7 komentarjev

Microsoft Internet Explorer 6

Jaz - Pred dnevi je bila objavljena novica, da je beta izdaja Internet Explorerja 6 na voljo. Ja, hehe, samo kake pol ure, nato jo je Microsoft iz neznanih razlogov iz svojih strežnikov umaknil. Če pa gorite za beta previewom tega brskalnika, če res ne morete več živeti, če se vam življenje brez IE 6.0 beta zdi prazno in brezpredmetno, imate dve rešitvi: Pojdite na ta naslov in si ga vunpotegnite ali pa pojdite na zrak in pozabite na Microsoft . Priporočam drugo rešitev.

0 komentarjev

Bo IE 6 tudi v stand-alone verziji?

ZDNet - Pojavile so se govorice, da bo naslednja verzija Microsoftovega brkljalnika, Internet Explorer 6, stand-alone verzija. To pomeni, da ne bo dosegljiva samo kot del operacijskega sistema Windows, temveč tudi kot samostojen program, ki bo dostopen tudi drugim uporabnikom. Zaenkrat namreč lahko vidijo in preizkusijo beta verzijo IE 6 samo beta-uporabniki Microsofta, ki imajo naložen nov beta operacijski sistem Windows XP.
Vsaj zaenkrat pa IE 6 ne morete uporabljati na nekaterih operacijskih sistemih, ki so sedaj na trgu. Na Windows 95 ga sploh ne morete uporabljati, lahko pa ga uporabljate na Windows 98, Windows NT (s service pack-om 6a ali več) in pa Windows XP beta.
Končne verzije IE 6 in Windows XP pa lahko pričakujemo nekje pred koncem tega leta.

1 komentar

Lažna Microsoftova stran

CNN - Microsoft je postal žrtev potegavščine, ko se je preko interneta in e-maila razširila novica o "How to" inštrukcijah na "njihovih" straneh.
Spletna stran z naslovom "HOWTO: Read the Fucking Manual" ima enako obliko kot Microsoftove informacijske strani; pri tem pa seveda malo drugačno vsebino...:) Pri podrobnejšem pregledu pa vidimo, da je stran iz druge domene.
Microsoft še raziskuje vire strani, ker lahko ljudje, ki dobijo ta link, napačno mislijo, da gre za dejanske strani od Microsofta. Ni pa še jasno, ali je avtor teh lažnih strani prekršil kakšna zakonska pravila.

Več o tem si lahko preberete na tej strani, ali pa pogledate v forum, kjer tudi teče debata o tej zadevci.

1 komentar