»

Spletno nakupovanje in delo od doma lahko povečujeta emisije

Phil Blythe

Slo-Tech - Raziskovalci na Newcastle University so dognali, da spletno nakupovanje sploh ni tako zeleno, kot smo poslušali dolgo časa. Če ni izpolnjenih nekaj točno določenih pogojev, s tovrstnim nakupovanjem okolje onesnažujemo bolj kakor s klasičnim. Podobno je tudi z delom od doma, ki prav tako obremenjuje naravo.

Phil Blythe, vodja Odbora za politiko transporta pri IET in profesor inteligentnih...

105 komentarjev

PayPal začasno onemogočil plačila v Indiji

Slashdot - Uporabniki PayPala v Indiji so te dni upravičeno jezni, saj je PayPal 28. januarja začel blokirati vsa plačila v Indijo in iz države, prav tako pa jim je onemogočil prenos sredstev s PayPalovih računov na transakcijske račune v bankah ali na kreditne kartice. Anuj Nayar, PayPalov tiskovni predstavnik, je bil v edinem pojasnilu na blogu sila skop. Potrdil je le, da so bila osebna plačila v Indijo in iz države začasno ustavljena in da intenzivno iščejo rešitev, pri čemer ni niti namignil, zakaj so se odločili za tako drastično potezo.

Indijski uporabniki PayPala so na forumih ponoreli, saj jih PayPal ni vnaprej obvestil o svojih namerah. Ker so nakazila stornirali brez pojasnil, je kopica uporabniških računov v rdečih številkah. Neuradni viri trdijo, da gre za posledico novih zahtev Reserve Bank of India, ki jim PayPal še ni utegnil zadostiti.

Za zdaj edina možnost pošiljanja denarja v Indijo ostaja izbira postavke Goods pri nakazilu in vnos poštnega naslova za prejem paketa. Vse...

4 komentarji

Pipin odprti termin: Spletna trgovina - podjetniški pogled

Slo-Tech - Uroš Zavrl bo v torek, 15.11.05 v Kiberpipi ob 19h predstavil podjetniški pogled na vodenje spletne trgovine. V predavanju se bo posvetil kopici tem, ki bodo zanimive tako za neizkušene kot tudi bolj izkušene uporabnike spletnih storitev:
  • splošno o e-trgovinah (software, gostovanje,..) - določanje prodajnega programa
  • cenovna politika
  • zakon o trgovini ter navedbe ki se tičejo spletnih trgovin
  • oglaševanje
  • procesiranje naročil in načini plačila
Na koncu bo seveda čas za vprašanja in debato, obiskovalcem bomo pa ponudili tudi mandarine in čaj.

18 komentarjev

Paypal podpira tudi Slovenijo

Slo-Tech - Paypal, največje internetno podjetje za posredovanje plačil s plačilnimi karticami, od sedaj podpira tudi Slovenijo, na kar smo nekateri že dolgo čakali, saj je Paypal v veliko tujih spletnih trgovin in dražb preferiran način plačila.

Na njihovi spletni strani se je brez kakršnega koli obvestila na spisku držav pojavila tudi naša zastava.

Zaenkrat je možno samo pošiljanje denarja, a je kljub temu to za nas velik korak naprej pri spletnem nakupovanju.

817 komentarjev

Za kratek čas: Kupite duhca!

eBay - Dobro, bodimo si na jasnem -- na eBayevih internetnih dražbah ljudje redno prodajajo vsakovrstne bizarnosti, ki včasih dosežejo želen odziv, včasih pa ne. No, v zadnjih dneh je doživela izreden odziv ta sumljiva dražba, ki se je pričela konec maja, zaključila pa se bo v noči iz danes na jutri. Prodaja se namreč duh, ujet v steklenici. Ali gre za potegavščino? Prodajalec povsem resno in bolj ali manj utemeljeno trdi, da ne. Mi osebno nismo prepričani, a je vseeno trenutna tržna cena narasla s 100 na dobrih štirinajst tisoč ameriških dolarjev. Za morebitni nakup imate še 13 ur časa [:D].

19 komentarjev

Malo heca

Jaz - Če odbrzite semkaj, si lahko na hecen način in brez kakršnega koli znanja omislite zanimive in različne gif podpise iz smeškov [:D]. Za pokušino pa si oglejte spodnjega ki sem ga na hitro izumil sam.

11 komentarjev