»

Ozadja za Windows XP

Jaz - Posedujete okna 95/98/ME/2000, pa vam priložena ozadja za namizje kratijo spanec, ker bi radi imeli točno takšna, kot jih vidite pri prijatelju, ki ima Okna XP? Na voljo imate dve možnosti: lahko se odpravite k njemu in ozadja zapečete na zgoščenko ter jih prenesete na svoje računalo, lahko pa odklikate na to stran in si vunpotegnete nekaj manj kot 3 MB dolgo zip datoteko z več kot 25 standardnimi in novimi ozadji za Windows XP. Seveda obstaja še možnost, da bi si OS celo omislili, a kje je smisel [:D].

0 komentarjev

ATi Catalyst

več strani - ATi je izdal skupek gonilnikov za svoje grafične kartice, ki ga je poimenoval Catalyst. Ti gonilniki prinašajo vrsto novih nastavitev v zaslonskih nastavitvah Microsoftovih operacijskih sistemov ter nasplošno omogočajo večjo prilagodljivost. Več o gonilnikih lahko preberete na HardOCPju, The Tech Reportu ter Hot Hardwareu. Končna ocena? Da, vredno si jih je vunpotegniti ter namestiti, čeprav ne prinašajo omembe vrednih hitrostnih izboljšav. Dolveka tukaj za Windows 98, tukaj za Windows ME, tukaj za Windows 2000 ter tule za Windows XP.

4 komentarji

27.xx še za Win9x/WinME

HardOCP - 27.00 ter 27.10 so bili neuradni beta gonilniki, ki jih je nVidia po nesreči poslala v javnost. Slabost pri teh verzijah je, da so gonilniki pisani ekskluzivno za Windows 2000 ter Windows XP. Ker so si tudi uporabniki Windows 9x/ME operacijskega sistema zaželeli 27.xx neuradnih ukradenih gonilnikov, so nVidii spet ušli iz strogo varovanih strežnikov (hehe ). 27.20 Detonatorje za 16-bitne Windowse si vunpotegnite tukaj.

4 komentarji

Detonatorji 27.00 ter 27.10

3D Chipset - Bi radi dobili neuradne ter sploh beta gonilnike, ki so nVidii po nesreči ušli v javnost? 27.00 ter 27.10 se imenujeta različici. Sicer ne vem, zakaj sta nVidii na ISTI dan ušli DVE različici njenih gonilnikov, ampak hej, vsaj nekaj imamo od tega. Saj res - uporaba je zaradi nepodprtosti ter (domnevne) nedokončanosti gonilnikov preložena na lastno odgovornost.

4 komentarji

Novi Winzip

Winzip - Sicer je novica stara že nekaj dni, a vseeno. Izžla je nova različica programa za arhiviranje in dearhiviranje domala vseh znanih formatov. Winzip 8.1 lahko vunpotegnete iz tega naslova. Program ima nekaj funkcionalnih novosti (deljenje arhivov, razširjanje v pogosto odprte mape,...) kot tudi vizualnih novosti (razširljiva pogovorna okna, popolna skladnost z Windows XP, Tray ikona). Ja, čas je za nadgradnjo .

0 komentarjev

Nov hrošč na VIA čipovjih

Online Kosten - Onlinekosten.de na svoji strani poročajo, da imajo dobesedno VSA VIIna čipovja nov hrošč, ki bi znal upočasniti nVidiinega Geforcea3 za kar 60 odstotkov. To se zgodi samo v primeru, ako imate nameščen operacijski sistem Windows 98/ME, imate nove Detonatorje 4 ter posedujete Geforce3. Rešitev je za zdaj v odstranitvi Detonatorjev 4 (zamenjava za Detonatorje 3) ali pa v menjavi operacijskega sistema za Windows 2000/XP. Ja, pri VII se moramo pač navaditi na občasne hibe čipovij...

9 komentarjev

Današnja specialiteta: Migrirajte iz Linuxa na Okna!

Slo-Tech - Pisanje lastnih novic in čiščenje poštnega predela hkrati se ne obnese najbolje, zato sem se odločil, da bom še nekaj časa (dokler malo ne sprostim svojega nabiralnika) objavljal prispevke bralcev, potem pa se bom spet usmeril na svoje prispevke. Medtem, ko sem si jaz po precej delavnem poletju privoščil končno malo dopusta, pa lahko uživate v odličnih novicah našega bodočega novinarskega talenta Žiga:

Med vsemi t.i. "migration guide"-i, oz. po naše "priročniki za prehod" na druge operacijske sisteme, je največ takih, ki opisujejo prehod iz "grdih" Oken na "lep" Linux. Pač, rezultat fanatične skupine zagovornikov odprte kode, zanesljivosti ter Linuxa na sploh. Ravno zaradi tega pa me je danes zelo pritegnil Microsoftov vodič za prehod v obratni smeri - iz "nekega" Linuxa na tisto pravo - Windows 2000 seveda! V vodiču so opisana vsa pomembnejša dejanja, torej prehod iz Apache-a na IIS (Internet Information Services), prenos in upravljanje skript ter SQL-a in ostale pomembnejše...

4 komentarji

Novi Detonatorji

Slo-Tech - Kot da nVidia ne bi imela početi kaj drugega, vedno znova paca in izpopolnjuje, včasih na bolje, včasih na slabše, svoje gonilnike, Detonator imenovane. Tej, novi, hitrejši in še izboljšani verziji so pri nVidii dali zaporedno številko 12.40, izdali so jih pa za Win9x, Win2000 ter NT4 operacijske sisteme. Torej, vunpotegovanja polna bera, dobite jih na naslednjih lokacijah: To priložnost bi rad izkoristil še za nekaj drugega: alien-w, pisec članka primerjave nVidiinih Detonatorjev, je bil vdan v usodo. V teku prihodnjih dveh tednov pričakujte še teste vseh Detonatorjev, novejših od 12.00. Hvala, alien-w ter Mateju in Andreji za posredovanje novice.

9 komentarjev

Še ena primerjavica

Slo-Tech - Izgleda, da je alien-wjeva primerjava nVidiinih Detonatorjev navdihnila nove ljudi k istemu početju. Tako se je OCHack spravil primerjati Detonatorje 6.50 ter 11.01 v Windowsih ME. Primerjavo je izvajal na sistemu s procesorjem AMD Thunderbird 900, sparjenega z 256 MB pomnilnika ter Leadtekovim Geforcem 2 MX. Nameščene je imel DX 8.0a. Opravil je dva testa v 3D Marku 2001 na ločljivosti 1024x768 pik pri 32 bitni globini z vključenim triple bufferjem ter 24 bitnim Z-bufferjem. Prišel je do naslednjih rezultatov:


Ker sta tabeli sami preveliki, da bi jih dajal na stran v razmerju 1:1, za ogled rezultatov kliknite na malo slikico. Lepo je tudi vedeti, da se naši bralci ter uporabniki tako...

5 komentarjev

Microsoft Internet Explorer 6

Jaz - Pred dnevi je bila objavljena novica, da je beta izdaja Internet Explorerja 6 na voljo. Ja, hehe, samo kake pol ure, nato jo je Microsoft iz neznanih razlogov iz svojih strežnikov umaknil. Če pa gorite za beta previewom tega brskalnika, če res ne morete več živeti, če se vam življenje brez IE 6.0 beta zdi prazno in brezpredmetno, imate dve rešitvi: Pojdite na ta naslov in si ga vunpotegnite ali pa pojdite na zrak in pozabite na Microsoft . Priporočam drugo rešitev.

0 komentarjev

Pa to je že smešno...

3D Chipset - nVidia meče ven gonilnike ko utrgana. Najbrž vsi vemo zakaj. Pripraviti se hoče na izid Geforcea 3 v maloprodaji, tako da sedaj paca gonilnike, ki bi z dotično kartico delali optimalno. Tako se je nVidia pomujala ter izdala beta gonilnike za WIndows 2000 operacijski sistem, ki si lastijo laskavi naziv Detonator 11.01 . Če ste zainteresirani (jaz osebno nisem), si jih vunpotegnite iz tega naslova.

0 komentarjev