»

Novi Xbox že pod drobnogledom ter z oknom na stranici

Združen CGPU v Xbox 360

vir: AnandTech
AnandTech - Ker so srečneži, ki so se udeležili Microsoftove predstavitve Kinecta in novega Xboxa slednjega že dobili, naslednji dan pa so bili že naprodaj v trgovinah v ZDA, seveda ni trajalo dolgo, da so nekateri svoje Xboxe razstavili na prafaktorje. Eden izmed prvih, ki je to storil, je Anand Lal Shimpi, mož za AnandTechom. Tanki Xbox 360 je že njegov 6. Xbox 360, medtem ko so mu štirje od petih predhodnikov pobegnili v večna lovišča, trije od njih zaradi slavnega RRoD po izteku garancije.

Kot pravi tehnični navdušenec, ki skrbi za eno izmed najbolj znanih spletnih strani na tem področju, je najprej primerjal novi Xbox s starim, tako na področju glasnosti kot na področju porabe. Nato je sledilo prej omenjeno razdiranje, ki ga je opisal do potankosti in objavil na...

12 komentarjev

Optimistične napovedi za drugo reinkarnacijo Xboxa

Slo-Tech - Kot smo omenili že v včerajšnji novici, je Microsoft pri pripravi svoje druge konzole bolj pazljiv. Predvsem imamo v mislih izid naprave, ki je bil največji vzrok za neuspeh prvega Xboxa. Nov izdelek s kodnim imenom Xenon pričakujemo na policah trgovin že sredi tega mesca, ko bo stekla tudi ekskluzivna polurna predstavitev na programu MTV. Vodilni pri Microsoftu so prepričani v kakovost konzole in napovedujejo oster boj s Sonyjem ter celo prevzem vodstva na trgu. Xbox 360 ne bo le igričarski stroj, ampak tudi multimedijsko središče, zatrjujejo avtorji. Drobovje naprave bo zato še bolj podobno klasičnim osebnim računalnikom, pa tudi programska oprema naprave naj bi bila blizu Media Center različici Oken. Opozorilo: Zgornja slika je le ena od verjetnejših oblik novega Xboxa, ki krožijo po internetu. S strani Microsofta ni zaenkrat še nič...

29 komentarjev

Xbox še vedno prinaša izgube

GamesIndustry.biz - Microsoft je objavil poslovne rezultate prve četrtine letošnjega leta, ki so precej vzpodbudni. Skupni dohodki so se povišali za slabe pol milijarde dolarjev (z 9,17 na 9,62 milijarde), operativni dobiček pa je poskočil za ogromni 2 milijardi (z 1,3 na 3,3 milijarde). Kljub temu pa so številke, ki jih prispeva Microsoftova igralna konzola, precej klavrne. Že od samega izida prinaša Xbox avtorjem zgolj izgubo. Konec lanskega leta je sicer izjemoma prispeval v blagajno 84 milijonov dolarjev, a strokovnjaki pripisujejo nenavadno odstopanje dobri prodaji ekskluzivnega naslova Halo 2. V letu 2005 je spet vse po starem, če vas interesirajo rdeče številke, preberite celotno novico.

Očitno je napačna poteza Microsoft izučila, saj novo različico Xboxa pošiljajo na trg prej, kot bosta to storila konkurenta Sony in Nintendo.

3 komentarji

Pipin odprti termin: Linux na access pointih in xboxu

Slo-Tech - Ta torek, 15. marca ob 19.00 se je v Pipinem odprtem terminu zgodila zamenjava. Na sporedu ne bo predavanja o urejevalniku Vi, temveč bo predaval Jens Kühnel.

Jens je verjetno najbolj znan po tem, da poseduje uradne licence za učenje tako Microsoft kot Red Hat in SuSe rešitev. V prostem času pa se ukvarja z marsičem drugim, je tudi eden od notarjev Thawte.

V torek bo tako v Pipinem odprtem terminu predstavil dve temi: Linux na usmerjevalnikih domačih brezžičnih omrežij (predvsem WiFi dostopne točke podjetij Linksys, D-Link, ipd) ter Linux na konzoli XBox. Predavanji bosta potekali v angleškem jeziku, zato tudi napovedi v angleščini.

Linux on SoHo routers: Many people who install DSL-WLAN-Routers have no knowledge, that the routers they have actually come with Linux OS preinstalled. I will show you how you can install your own Linux on a Linksys router.
Many routers enable you to additionally add one or two serial ports. In the presentation I will show you what you need and what...

20 komentarjev

Irak zahteva .IQ domeno

Yahoo News - Načeloma ob takšnem naslovu novica niti ni potrebna, se pa težko vzdržim komentarja v smislu: "Moje oči so poceni naprodaj. So videle vse. Jih ne rabim več." Irak bi se rad bolj angažiral v spletni skupnosti, zato pa rabi lastno lokalno domensko končnico. Zavzema se za .IQ (iz originala IRAQ - za tiste, ki niste pogruntali), možnosti za uresničitev tega scenarija pa so obetajoče. Slo-Tech je že vložil zahtevek za domeno www.slo-tech.iq, kjer bo gostil svojo iraško podružnico. Povezava.

18 komentarjev

Nič več e-maila v Franciji

Yahoo News -

V jezikovnem smislu, kakopak. Francosko Ministrstvo za kulturo se je namreč odločilo, da takšnega popačenja francoščine, kot ga povzroča angleščina, pač ne bodo dovolili, in da bodo izkoreninili vse angleške besede, ki so v njej še ostale. Prvi korak je očitno prepoved uporabe termina e-mail. Francozi so sedaj obsojeni na uporabo courrier electronique (fr. elektronska pošta) oz. njene krajšave courriel. Odzivi na te ukrepe so mešani, mnogi namreč v besedi e-mail ne vidijo ničesar slabega, saj je postala splošni termin povsod po svetu.

Več o tem.

18 komentarjev

Cluster iz XBOXov

2CPU - Clusterji so način, kako relativno poceni dobiti superračunalnik iz kupa računalnikov in programsko opremo, ki omogoča, da sodelujejo med sabo, ko meljejo pomembne informacije. Sedaj se je pa našel nekdo, ki je očitno imel preveč časa in se je odločil, da bo v táko sodelovanje prepričal Microsoftov XBOX. Tako je skupaj sparil tri XBOXe, na njih pa poganja Mandrake 9. Kako je to storil in kaj potrebujete, če se boste odločili za pot v te vode, pa si lahko preberete v tem članku.

Je Microsoft res imel to v mislih?

10 komentarjev