»

Prevajalci: zbor. Prihaja KDE 3.2!

Slo-Tech - Točno tako. Kmalu bo izšel KDE 3.2 in zadnji rok za oddajo prevodov je 17. januar 2004. Tako imamo manj kot 2 tedna časa, da silovito zavihamo rokave in se lotimo prevajanja.

Seveda je prvo vprašanje, kje in kako sploh začeti. Večino informacij dobite na wikiju slovenjenja odprte programske opreme. Preberite ga v celoti, skupaj z vsemi povezavami, še posebej preudarno pa razdelek "Za prostovoljce". Ko končate z branjem, nas zasujte z vprašanji, najlažje kar preko elektronske pošte ali v forumu na Slo-Techu. In ko bo vse jasno, boste prejeli datoteke za prevajanje, ki jih bomo ob koncu vašega dela še pregledali, vas opozorili na morebitne napake in vam dal naslednjo zadolžitev [:D].

5 komentarjev

Pogodba za e-dohodnino naposled le podpisana

Finance - Davčna uprava RS ( DURS) je podpisala pogodbo s podjetjem Hermes Softlab, kot izvajalcem sistema za elektronsko oddajo napovedi dohodnine. Naj spomnimo, da se razpis za izbiro izvajalca omenjenega projekta vleče kot jara kača. Aprila je državna revizijska komisija zavrnila pritožbo podjetja Halcom Informatika kot neutemeljeno in potrdila Hermes kot dobitnika razpisa. Nekateri so mnenja, da je e-dohodnina postala rešilna bilka za krizo največje programske hiše v Sloveniji.

5 komentarjev

Nova pravila

Slo-Tech - Kot veste, si na Slo-Techu ne moremo pomagati, da ne bi našim uporabnikom "težili" s pravili. Glede na to da smo pred časom ukinili zvezdice in da smo se pred kratkim znebili Gnojev™ so bila obstoječa "malce" za časom. Zaradi tega smo napisali nova. Ne boste verjeli... prepovedane stvari so ostale enake, tudi vaše privoljenje k objavi vaših prispevkov je ostalo enako... spremenile so se samo kazni. Vas zanima kako? Ker nova pravila veljajo samo za naprej (sprememba ni retroaktivna tako kot zadnjič), se vam z njimi ni potrebno strinjati. Ne glede na vaše privoljenje bomo izvajali spremenjeno kaznovalno politiko (vendar samo nad prispevki od tega trenutka dalje). Upam da bo to naslednji korak k izgonu kretenov in izboljšanju nivoja naše strani.

43 komentarjev