»

Francoska stran objavila odstotke reklamiranih računalniških komponent

Odstotek reklamiranih napajalnikov različnih proizvajalcev

vir: Heise
Heise - Čeprav proizvajalci neradi javno objavljajo odstotek reklamacij svojih izdelkov, je francoski portal Hardware.fr pridobil podatke velikega francoskega prodajalca računalniške opreme o odstotku reklamiranih komponent, ki so bile kupljene med 1. oktobrom in 2009 in 1. aprilom 2010, poroča Heise. Torej, v povprečju gledamo strojno opremo, ki je stara kvečjemu eno leto. Da bi zagotovili statistično veljavnost rezultatov, so upoštevali le proizvajalce, od katerih so prodali vsaj 500 enot v posamezni kategoriji. Izsledki so zelo zanimivi.

Med trdim diski je reklamacij od 1,04 odstotka (Maxtor) do 3,39 odstotka (Hitachi). Najslabše so se odrezali diski Hitachi Deskstar 7K1000.B (5,76 odstotka) in 7K1000.C (5,20 odstotka jih je odpovedalo, oba 1 TB) ter Western...

35 komentarjev

S kopiranjem člankov največ služi Google

The Register - Ameriški Fair Syndication Consortium je objavil izsledke raziskave (PDF), ki je obravnavala recikliranje in krajo časopisnih člankov na internetu in služenje denarja z njimi. Med 15. oktobrom in 15. novembrom so opazovali stanje na spletu in dognali, da je več kot 75.000 spletnih strani brez dovoljenja "ponovno uporabilo" oz. prepisalo vsaj en članek, ne da bi (večidel oglasni) zaslužek delile s časnikom, od koder so ga pobrale. Prvi med kršilci je Google, ki je odgovoren kar za 53 odstotkov vseh incidentov, sledita mu Yahoo z 19 odstotki in Microsoft s petimi odstotki.

Ugotovili so še, da je bilo 18 odstotkov člankov v celoti prekopiranih, 26 odstotkov je bilo izvlečkov (manj kot 80 odstotkov teksta in več kot 125 besed), preostanek pa so...

29 komentarjev

Mozilla razvija mobilni Firefox

Slashdot - Iz Mozillinih logov so oznanili razvoj Firefox-a za mobilnike, z mobilno različico bodo poizkusili osvojiti tržišče, katero se jim je do sedaj izmikalo. Napovedujejo popolnoma delujočo mobilno različico Firefox-a, ki bo brez težav poganjala nam dobro znane razširitve za obstoječo ognjeno lisičko.

Minimo, neuspeli poizkus prodora na mobilno tržišče je bil odličen prikaz kako deluje Gecko na mobilnih napravah, ki pa je sedaj na žalost mrtev projekt a bo služil kot osnova za nove projekte na področju.

Končni produkt pričakujemo v sklopu Mozille 2, ki je napovedana po izidu Gecko 1.9 in Firefoxu 3.

Vir

Opera bo dobila novega konkurenta na področju mobilnikov...

22 komentarjev

Mozilla ustanovila podjetje za internetni mail in komunikacije

Slashdot - Mozilla je napovedala, da ustanavlja podjetje, ki se bo ukvarjalo z različnimi storitvami, povezanimi z internetno komunikacijo, predvsem s ponudbo računov za elektronsko pošto. Podjetje se bo imenovalo MailCo, vodil pa ga bo David Ascher. Od materinskega podjetja dobijo $3.000.000 začetnega kapitala ter izvorno kodo Mozillinega e-mail odjemalca Thunderbird, s čimer bodo začeli svojo poslovno pot.

Izvorna novica.

2 komentarja

Izšel Firefox 1.5

OSNews - Danes je izšla težko pričakovana različica priljubljenega spletnega brskalnika, Mozilla Firefox. Inačica 1.5 prinaša mnogo izboljšav ter novosti, med katerimi velja omeniti močno pričakovano avtomatsko posodabljanje, ki občutno zmanjša čas in velikost posodobitve. Med novostmi je tudi podpora vektorski grafiki SVG, hitrejša navigacija ter izboljšana podpora CSS in JavaScript spletnih tehnologij. Najnovejšo različico lahko prenesete s FTP strežnika. Kmalu bo na voljo tudi namestitev z uradne spletne strani.

Skupaj z novo verzijo spletnega brskalnika bo fundacija Mozilla razširila ciljno publiko svojega oglaševanja tudi na povprečne uporabnike interneta. Tako je začela z zbiranjem kratkih predstavitvenih filmov, ki jih lahko posnamete in pošljete vsi navdušeni uporabniki brskalnika preko strani Spread Firefox. Najboljši film bo izbran kot reklama, ki se bo predvajala na različnih medijih.

Spremenil naj bi se tudi ritem izdaj končnih različic brskalnika. Sedaj lahko...

89 komentarjev

Internet Explorer 7 je vse bliže

Beta News - Microsoftovi programerji, odgovorni za vgrajen internetni brskalnik, dolgo niso izpljunili ničesar revolucionarnega, na drugi strani pa so razvijalci komercialne Opere in odprtokodnega Firefoxa pridno delali. Najboljši dokaz za to so tudi nenehni izbruhi novic o bliskovitem manjšanju Internet Explorerjevega kosa pogače v prid omenjenih konkurentov, ki so jih pred časom opazili tudi pri Microsoftu in se odločili, da nadoknadijo zamujeno ter pripravijo sedmo inačico svojega brskalnika.

Po prvotnih načrtih bi naj bil del novih Oken, nedavno pa je bil izid pomaknjen nazaj, IE 7 bo torej izšel pred Longhornom. Po besedah vodje projekta Chrisa Wilsona je prva beta že pred vrati, vsebovala pa naj bi večino ključnih funkcij, zaradi katerih uporabniki bežijo h konkurenčnim produktom. Na čelu čete so seveda popularni zavihki, sledijo pa poslastice za spletne oblikovalce - izboljšana podpora CSSu in prosojnim datotekam PNG. Omenjene zadeve so v Operi in Firefoxu do neke mere že podprte,...

41 komentarjev

Mozilla in derivati občutno povečali tržni delež

Mozillazine - 16,1 odstotka obiskovalcev strani, ki uporabljajo števce nemškega podjetja WebHits, se po sletu potepa z brskalniki, zasnovanimi na Mozilli. 9,4 odstotka jih uporablja Firefox, večino preostanka Netscape 7 oz. 6, medtem ko ima Mozilla le še 2,6 odstotka vsega deleža. Delež Explorerja je padel pod 80 odstotkov, saj ima 2,1 odstotka Netscape 4, 1,9 Safari in dober odstotek Opera.

Še precej večji delež uporabnikov Firefoxa je med uporabniki strani W3 Schools, ki pa gotovo ni merodajna. Precej bolj zanimiv je pregled deležev Firefoxa po nekaterih evropskih državah, ki ga je izmerilo francosko podjetje Xiti.

39 komentarjev

Mozilla Firefox 1.0.2 v vsej svoji mogočnosti je tu!

Mozilla.org - Že kar nekaj časa je preteklo od izida prejšnje različice enega najbolj priljubljenih spletnih brskalnikov ta trenutek -- Mozilla Firefoxa, zato so se vrli programerji odločili, da nam ponudijo nekaj novejšega, boljšega. Tako so poskrbeli, da bomo lahko s Firefoxom še varnejši in da bo brskalnik še stabilnejši, hkrati pa so dodali nekaj bombončkov za uporabnike Linuxa. V ta namen je nastala različica, ki se bohoti z oznako 1.0.2. Brskalnik, katerega namestitvena datoteka je velika 4,7 megabajta, si lahko prenesete z Mozilline domače strani.

Pa veselo brskanje! ;)

Na novico nas je prijazno opozoril Racer D.

113 komentarjev

Varnostna luknja v Firefoxu in ostalih brskalnikih (preko IE)

Slo-Tech - Yeah, uporabljam firefox, sem varen, ni mi potrebno odgovarjati z "NE" na meni neznana vprasanja ponujena na internetu ... Zakaj le, saj je Firefox varen ...

Tako verjetno mislijo (mislite) tisti, ki ste s Firefoxom iskali po straneh, ki ponujajo razna besedila pesmi ipd. ter ste kliknili na "DA" na tem pogovornem oknu: Kaj se zgodi? Vaš dragi IE se preko luknje v JRE v Firefoxu okuži z raznimi spywari in ostalimi nevšečnostmi ... Več preberite tu.

Omeniti velja, da je prizadet le Firefox za Windows ;)

36 komentarjev

Mozilla in Firefox brez privzete podpore IDN

NetCraft - O možnosti prikrivaja spletnih naslovov in s tem povezani kraji zaupnih podatkov zaradi možnosti IDN, ki v naslovih omogoča praktično katerikoli znak iz nabora Unicode, smo že poročali. Pri projektu Mozilla so se odločili, da bodo zaradi tega v prihodnjih izdajah svojih paradnih konjev (brskalnika Mozilla in Firefox) podporo IDN privzeto izklopili. Uporabnik, ki jo bo želel, pa si jo bo lahko ročno vklopil, pri čemer bo opozorjen, v kakšno tveganje se spušča. Do izida novih različic pa lahko v naslovno polje vpišete "about:config" in "network.enableIDN" nastavite na "false". Razvijalci omenjenih brskalnikov še upajo, da bo ta "rešitev" le začasna in da bodo registratorji domen začeli upoštevati napotke ICANN.

3 komentarji