»

"Zakaj Linux ni primeren za namizje?"

OSNews - Kot smo že velikokrat opozorili in opazili, tudi na lastni koži, se vse bolj pogosto krešejo mnenja o primernosti Linuxa za namizje. Podobno se sprašuje tudi Ernesto Garbarino, večletni programer in dober poznavalec operacijskih sistemov, ki je svoje mnenje o primernosti Linuxa za namizje predstavil v krajšem članku. Zaključuje, da Linux ima vse potrebne sestavine, ki ga vodijo na namizje, vendar zaenkrat še nobena distribucija ni uspela dokončati sestavljanke povsem uspešno.

Melkijad, moram zdaj Linux zabrisati z namizja?

70 komentarjev

IBM pripravlja MS Office za Linux

PC Linux Online - IBM že leta slovi kot eden največjih zagovornikov Linuxa. Nedavno je prvi mož Velikega Modrega svojim podrejenim celo naročil, da začnejo uvajati Linux na prav vsa namizja v podjetju s skoraj 320 000 zaposlenimi. Poteza je pozitivna za uvajanje Linuxa na namizja na sploh, saj bo IBM na lastni koži spoznaval, kje je največ težav, oz. kaj Linuxu manjka, da bi se na namizjih uveljavil tako uspešno, kot pri strežnikih.

Prve posledice naj bi občutili zelo kmalu. IBM je namreč sporočil, da lahko v drugi polovici leta pričakujemo odjemalca za Lotus Notes, bistveno bolj pa je presenetila novica, da nameravajo na Linux prenesti Microsoftovo pisarniško zbirko Office. Očitno je ta tudi pri njih zelo priljubljena in jim niti OpenOffice.org niti StarOffice ne zadostuje za vsako opravilo.

Po besedah Stefana Petterssona, tehničnega direktorja Lotusovega oddelka na švedskem, IBM sodeluje z Microsoftom, ki naj bi že izdal nekaj delov kode zbirke Office. Zanimivo pa je, da v Redmondu očitke...

16 komentarjev

Vladajočim vrnimo milo za žajfo!

Slashdot - Ameriški projekt z imenom Total Information Awareness (TIA) naj bi skupaj zbral vse mogoče podatkovne zbirke o ljudeh in iz njih izdelal 'mega zbirko', v kateri bo mogoče najti vse in pridno 'profilirati' potencialno nevarne občane.

Šef kontroverznega projekta, John Poindexter, je na lastni koži občutil kaj pomeni biti sprofiliran. Potem, ko je nek novinar objavil njegove osnovne podatke, so se hekerji odločili, da bodo izbrskali še več o njem in s tem pokazali, kako je življenje pod tujim očesom neprijetno. Tako so objavili njegove telefonske številke, satelitsko sliko njegove hiše, našli razne kartoteke itd.

Kmalu za tem so bile s spletne strani odstranjene vse biografije 'šefov' TIA, ampak k sreči je tu priskočil na pomoč Google cache :)

Kako že pravijo Angleži, fight fire with fire?

3 komentarji

dotMONO, Ximian, Microsoft

Linux Today - Razvedela se je zanimiva vest, da namrava tudi Microsoft pomagati pri izdelavi tehnologije dotMONO, ki naj bi bila free software različica .NET-a za Linux in druge Unix sisteme. Microsoftova pomoč bo le svetovalne narave, a vseeno je to korak naprej. Zakaj namerava MS to početi pa ni nikomur čisto jasno. Mogoče bi radi povečali (zazihrali) trg za svoj Office (malo verjetno), se na ta način ubranili proti monopolnim tožbam (malo verjetno), ali pa se jim je prikazala marija in so se odločili, da bodo 'dobri fantje' (tudi maloverjetno).
No ja, kakorkoli že, napredek pa vendarle je.

0 komentarjev

Slovenski Microsoft shackan

Jaz - Heh, danes pa so na vrsti same zanimive novice [:))]. Po zelo šokantni novici, da Nvidia kupuje 3DFX, se je razvedelo tudi, da je WEB stran Microsoftove slovenske podružnice bila shackana. Zgodbo so objavili celo na The Registerju z naslovom "Microsoft hacked in the Balkans". Če vas zanima, kako je izgledala pohekana Microsoftova stran, si jo lahko ogledate tukaj. Mimogrede, v našem Forumu že potekajo razprave o dotičnem podvigu, tako da lahko svoja mnenja izrazite tukaj. Thnx, JLP!

9 komentarjev