»

SmartDry nov primer naprave, ki bo umrla na daljavo

Slo-Tech - Naprave, ki za delovanje potrebujejo povezavo s proizvajalčevimi strežniki, v resnici nikoli niso zares naše, saj lahko kadarkoli obnemijo. Primerov, o številnih smo že pisali, ne manjka. Najnovejši primer so senzorji SmartDry, ki so namenjeni učinkovitejši uporabi sušilnih strojev. Namestijo se vanje, nato pa zaznajo, da je perilo suho, in nas o tem prek Wi-Fi in strežnikov podjetja obvestijo, novejši primerki pa znajo sušilni stroj kar ugasniti. Čeprav bi jih lahko označili kot nepotrebno novotarijo, so v nekaterih primerih nujno, denimo za gluhe, ki ne slišijo piskov sušilnika. Proizvajalec se je sedaj odločil, da jih ubije na daljavo.

Podjetje Connected Life je sporočilo, da bodo konec septembra letos ugasnili strežniki, s katerimi SmartDry komunicira. Ker bo oblak nedosegljiv, bo SmartDry postal neuporaben kos silicija in plastike. Tehnično sposobnejši uporabniki jih sicer lahko ohranijo v delujočem stanju tako, da kupijo ploščo ESP32 in jo ustrezno sprogramirajo, a to je...

30 komentarjev

Philips integriral LED v tkanino

Slo-Tech - Philipsu je uspelo razviti tehnologijo, ki omogoča integracijo LED diod v tkanino.



Tako je moč na površini oblačila prikazati poljubne grafične ali tekstovne vsebine. Do sedaj so na IFA - Internationale Funkausstellung, prikazovali le prototipe. Letos so prvič predstavili modele, ki gredo lahko že v proizvodnjo. Tkanino so poimenovali Lumalive. Nadzorni del in baterije je potrebno pred...

42 komentarjev

SFF matična plošča, ki sprejme dva Opterona in dve grafični kartici

IWLL ZMAXd2

vir: Bit Technologies
Bit Technologies - Leta 2001 je Shuttle, podjetje, ki ga danes poznamo predvsem po izdelovanju računalnikov majhnih mer, predstavilo prvi sistem SV24, ki se je načeloma lahko meril z našimi namiznimi mlinčki. Z njim so poizkušali dokazati, da zmogljiv računalnik ne pomeni nujno tudi velikega ohišja. V prvih testih SV24 so zasnovo izredno pohvalili, kot bistven manjko pa so izpostavili nekonkurenčen grafični podsistem, integriran S3 Savage4.

Skozi leta se je izboljšala oblikovna zasnova ohišja, hlajenje je bilo vse bolj učinkovito, na ustrezne matične plošče smo lahko vstavili vse sodobne procesorje in grafične kartice. Če smo želeli, smo lahko v tem majhnem ohišju imeli podobno zmogljivo drobovje, kot npr. v prej...

24 komentarjev

Prihajajo usnjena ohišja

Monitor - Nekateri domači hobi-mojstri se igrajo s pleksi, lesenimi ali celo LEGO-ohišji, poklicni oblikovalci pa so pomislili na usnje.

Pri podjetju Inclosia Solutions so namreč razvili poseben postopek, ki bo omogočal vgradnjo usnja ali tkanine v računalniška ohišja, ne da bi to kaj bistveno vplivalo na delovanje in segrevanje računalnikov. Med prvimi, ki so se ogreli za to novotarijo, so pri nizozemskem Tulipu, ki naj bi že jeseni spravili na trg prve usnjene prenosnike.

Podatkov o ceni še nimamo, lahko pa ugibamo, da bo prvenstvena naloga teh strojev predvsem ekshibicionizem in pritegovanje pozornosti nasprotnega spola, čemur primerne bodo verjetno tudi cene.

12 komentarjev

Ohišje iz naravnih materialov

Bit Technologies - V svetu modifikacij največ veljajo modifikacije, ki so zasnovane in izvedene v domači delavnici. V take modifikacije je vloženega veliko truda in živcev, saj se človek neredko sreča s težavami in problemi, katere je treba rešiti na pameten način.

Tole ohišje je prav iz teh voda. Narejeno je iz lesa, z dodatkom pleksi stekla. Ohišje si je avtor zamislil sam, ter ga tudi izvedel z maksimalno natančnostjo. Članek, ki ga lahko preberete na Bit-Tech, govori o nastanku tega, postopku izdelave, barvanju določenih delov ohišja, ter reševanju nastalega problema pri izdelavi.

Avtor članka je za izdelavo porabil 5 mesecev (od začetka, ko je prišla ideja, pa do konca, ko je nastal končni...

17 komentarjev

S čim nad ubogo ohišje?

Grunt Ville - Ste ravnokar prebrali članek o krasni modifikaciji? Polni elana se podate novim dogodivščinam naproti, ko pa si prvič kritično ogledate svojo najnovejšo stvaritev, doživite hladen tuš. Kako to? Pa imate pravo orodje? Na GruntvillE so predstavili najpogostejša orodja, ki jih uporabljamo v naši "stroki". Četudi njih priporočila za nas niso preveč uporabna, saj večina omenjenih podjetji na našem trgu ni zastopana, lahko članek pomaga razrešiti dileme kako kakšno orodje, ki se ga kar naprej omenja, izgleda.

Če ne gre drugače, se da v trgovini svoje želje vedno izraziti v obliki "tistole tam".

0 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev