» »

Philips integriral LED v tkanino

Philips integriral LED v tkanino

Slo-Tech - Philipsu je uspelo razviti tehnologijo, ki omogoča integracijo LED diod v tkanino.



Tako je moč na površini oblačila prikazati poljubne grafične ali tekstovne vsebine. Do sedaj so na IFA - Internationale Funkausstellung, prikazovali le prototipe. Letos so prvič predstavili modele, ki gredo lahko že v proizvodnjo. Tkanino so poimenovali Lumalive. Nadzorni del in baterije je potrebno pred pranjem seveda odstraniti. Možna je celo odstranitev Lumalive sloja tkanine.

Poleg tega si lahko že sedaj omislite video zaponko za pas, proizvajalca Egokast.



Zaslonček zmore 320x240 točk, prikazano pobira iz SD spominske kartice in predvaja celo malo paleto multimedijskih vsebin.

Pri WCC - West Coast Customs ( Pimp-my-ride) bodo del strank nedvomno s časom izgubili. Namesto vgrajevanja n-števila LCD zaslonov ,si bodo ljudje dali samo preobleči sedeže.

42 komentarjev

Pyr0Beast ::

Meti to. Upam, da ima notri velik elastana, da lahko lepo čez mizo raztegneš, ali pa čez steno :D
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Good Guy ::

to je hudo, vsak dan drugačn pulover, čeprav bom meu na sebi zmeraj istga, sam vzorce spreminjaš....
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^

svecka ::

Hudo, to bi tud jaz mel,, seveda eno majico kupil, razstavil in videl kak je to narejen. potem pa sam naredil, ker bo to gotov vredno +10k kakor bi blo brez (Patent)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: svecka ()

STASI ::

Dobra stvar. Zelo uporabno za reklamiranje.
Mrbit bomo na kakem NESTU lahko ponudili SLO-TECH majico, ki bo imela tole implemetirano.
"WAR IS PEACE, FREEDOM IS SLAVERY, IGNORANCE IS STRENGTH"

abcčdefghijklmnoprsštuvzž

Romčy ::

Upam da bo kak proizvajalec to delil zastonj, da mu potem delaš reklamo in se cel svetiš. Že vidim dirkače kako se bodo svetili od vseh teh ledic po sebi.:D
"Software is like sex, it's better when it's free"

Grey ::

Hahhahaa...sedaj bodo trgovine začele delati tako, da bodo prodajale majice brez barv in tiska. Potem pa si boš za določeno ceno zdlju nov vzorec majice. :D

sidd ::

qll zadevščina...samo kak bo to na predavanjih prav prišlo..khem, mislim pri izpitih :P >:D
že vidim dopolnjevanje pravilnika in prepoved teh zadev v šolah...pa lol da greš s temle v kino, mislim da bi te kr hitro ven vrgli :D

Stepni Volk ::

Vprašanje je, kako se bo sedaj izvajala cenzura? Kako se bo nadziralo ljudi, če boš hodil okoli s protidržavnim napisi?
Ko te bodo ravno hoteli zapreti, boš pritisnil gumb in namesto hujskajočega napisa, bodo na majici koalice...

Kmalu bodo na tržišču anti-Lumalive naprave, ki bodo blokirale nespodobna sporočila in grafiko. In potem bomo spet vsi isti: Ljubim predsednika...
neobjavljeno.blogspot.com

Stepni Volk ::

K sreči led zadevce še ne zmorejo celotnega spektra vidnega ljudem. Potem bi s pomočjo kamer postal neviden. Že tako se zaletavamo v vozilih in na nogah. Že tako te žena/mož/šef niti ne opazi. Cel kup problemov skratka.
In ker smo sedaj v post-antičnem občudovanju apolonskih teles, bi se dalo z malce spretnosti pred okolico pretvarjati, da smo grajeni drugače, kot to od nas zahteva gravitacija. Tista prava, kot tudi človeške modne osveščenosti. Čisto nepomembno bo postalo, kakšno obleko si kupiš. Ti paše? Ali nemara nečesa preveč ne poudarja?
KLIK!
In izgledaš tako, kot hočeš.
KLIK!
In izgledaš tako, kot zahtevajo zadnje modne smernice.
KLIK
In znajdeš se v zaporu, ker nisi plačal avtorskih pravic za zadnjo modno oblekico... ki si jo po P2P prenesel na spomin tvoje Lumalive-a. Še posebno sporno bo to na javnih mestih, operi, drami in koncertih resne glasbe. Nad vstopom vas bodo skenirali, če je pojavnost in svetilnost vaše obleke v skladu s plačanimi računi oblikovalcem in modnim hišam.
Naenkrat se bo vsa tekstilna industrija, ki je medtem prebegnila v Azijo, na novo razživela tu na stari celini. Kitajci, Vijetnamci pa s starim blagom ne bodo mogli kam.
OK kaj bomo pustili Kenzo-tu.
Svetu ne bo več vladala nafta, temveč modne hiše. Kaj to pomeni se ve. Saj vsi vemo, da so modni oblikovalci... [avtocenzura]...


Koristno bo tudi emitirati real-time emotikone. Tako te otroci ne bodo takoj naskočili, če boš imel same besne smeškote po obleki... žena se ne bo stiskala k tebi, ker boš imel mrgude vsepovsod in možje ne bodo pogledovali za drugimi, ker se bo ženina obleka takoj oglasila z rdečo lučko in alarmom.

Na internet ne bo potrebno iti, ker boš že tam. Na hrbtni strani telesa, boš lahko "shara-l" strani, ki jih prebiraš na rokavu. Tisti zadaj bodo potem to brali. Dokler seveda ne bo izšel zakon o prepovedi hrbtnega publiciranja. Dodatno bodo omejili tudi velikost črk, ki se smejo objavljati na rokavih, da ne bi slučajno še kaka oseba brala zastonj.

Tudi cestni promet bo bolj varen. "Ni videl peško/pešca..." bo izginilo v pozabo časa. Vsi so vidni. Celo nekoliko nazadnjaški računalniški procesorji, te bodo lahko videli in te z vozilom obšli.

Največji problem pri vsem skupaj bo energija potrebna za osvetljevanje vsega tega. Na vsako urico ali dve se bo potrebno spet napolniti. In kje bi bilo to bolje, kot v baru? Obleki metanol za gorivne celice (po Sonyjievih terorističnih baterijah, se bodo le ta kmalu prepovedale), malce alkoholnih hlapov zate, da pozabiš katere vse designerske modele si ne boš mogel dolpovleči in jih plačati.
Pri tem boš občudoval elaganco mimo hodečih, ter zaničeval nemogoče glasen kič mladine. "Ah, ko smo mi bili toliko stari..."
neobjavljeno.blogspot.com

tomslejko ::

že vidm kko bomo prek torrenta vlekli dol armanija in podobne :D :D :D :D bodo geeki kr naenkrt meli najbulš cunje :D
Laibach NSK

madviper ::

@Stepni Volk
Mal si preveč pesimističen! Upam da ne bo tako. Drugače pa se sam podpišem pod tvoj post (seveda če to dovoliš :D ).
I'd like to do something crazy!

kilergas ::

To bojo "rejvri" pokupli vse mozne zaloge, da se bodo lahko blescali on the party.:D
ko te bo avto zgazil in v zagovor bo rekel mah saj ga sploh nism videl.Na hrbtu pa velik svetleci napis"hit me" :D :D

SpaWn ::

Mislim, da ni šenoben izpostavu uprašanja kako se bodo pa te majce prale, pod vodo verjetno ne???

Stepni Volk ::

"Velik optimist sem kar zadeva prihodnost pesimizma."
Jean Rostand


In kako že pravijo? Pesimist je samo dobro informirani optimist... Pesimist je optimist z izkušnjami. Tako, da sem dejansko optimist.

In kako bodo kaznovali ljudi, ki se bodo postavili v vrsto in "čisto slučajno" spisali nekaj hudo motečega za zahodno civilizacijo?
Ves čas boš v paniki, da slučajno z drugimi ljudmi niti pod razno ne tvoriš kakšne prepovedane besede... tako, da boš na koncu raje vse skupaj ugasnil.
Zadevo bodo morda morali obvezno nositi pedofili, skupaj z GPS-om. In če bodo slučajno stopili samo inč bližje od dovoljene razdalje do otroških igrišč, trgovin, šol, vrtcev itd... se bo obleka zasvetila in začela piskati, ter vriskati in izpisovati: "I'm sentenced pedofile, please arrest me."
Podobno za ostale kriminalce, vključno s kibernalci... tem bo začelo svetiti, čim bodo manj kot 100m od računalnika.
Seveda se ne smemo zaustaviti tu. Obvezno se mora označiti nezveste ljudi, pijance, narkomane, lažnjivce, nasilneže, slabe voznike... Just label it... bo pisalo na reklami za Nike.

Bi bilo pa zanimivo videti kakšno svetilno moč ima lahko stvar. Dovolj za dobro označevanje cestnih delavcev ali policistov, gasilcev... v sončni svetlobi?
Koristno tudi, če se izgubite v naravi. A potem manjka še kak nabor sončnih kolektorjev spredaj.
neobjavljeno.blogspot.com

Stepni Volk ::

SpaWn - piše v novici.
neobjavljeno.blogspot.com

Jackal ::

Ko bodo zadevo pripeljali tako daleč, da se bo napajala iz premikanja samega puloverja/jakne (podobno kot nekatere zapestne ure) in ko bo zadeva toliko integrirana, da se bo dalo komplet oprat v pralnem stroju... Potem se lahko počasi bojimo scenarija, ki ga je napisal Stepni Volk.

Highlag ::

Pa ne na ruzak za akumulator pozabit :D
Never trust a computer you can't throw out a window

snow ::

To je za laserski paintball fajn. Pa obleka mora met še polno senzorjev. In tja kamor te zadane se lepo rdeče pobarva ;)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

darkolord ::

snow: in pol nekdo izklopi baterijo 8-)

Looooooka ::

oo cool.bos lahka svoj mood na velko na majci sporocu tko da bojo vsi na 20 metrov vedl da mas slab dan.
pa ce se se kksn geek najde pa da kksn laser senzor not si lahka nardis obleko za v pisarno pa se gres med odmorom paintball.
nasledn korak so se une cool obleke k jih je mila jovovich v temle filmu k je bil nazadne v kinu nosla.
prids do vrat oblecen k najvecji klosar k stops v pisarno si pa ze fotomodel =)
in pol bo nekdo kupu najbl cheap majco iz poliestra...pa dal kksne varta baterije not in bo prsl do okvare ker bo kupu "W"ersa"č"e iz kksne trznce v Srbiji al pa Bosni in bo lepo zagorel na cesti.
Fun Fun Fun

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

Gn0me ::

Hm se par kamerc na obleko spredaj, zadaj, levo, desno, pa vsaka stran obleke prikaze nasprotno stran, pa si kot predator >:D , ze vidim ko bo vojska tega vesela....

username ::

kako bodo kaznovali ljudi, ki se bodo postavili v vrsto in "čisto slučajno" spisali nekaj hudo motečega za zahodno civilizacijo?
zahodna civilizacija je silno tolerantna glede tega, kaj in koliko jo moti (od vseh znanih civilizacij daleč najbolj), ne vem kje vidiš težave (ob predpostavki, da bo kaj takega res kmalu tehnično mogoče)

Ves čas boš v paniki, da slučajno z drugimi ljudmi niti pod razno ne tvoriš kakšne prepovedane besede... tako, da boš na koncu raje vse skupaj ugasnil.
ne bit tako paranoiden, no.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

WamPIRe- ::

Potem bo pa en geek sheku tvoj pullover na polni troli in boš v trenutku na FKK oz. nudl plaži po domač >:D

kaj bo še smeha :D

CWIZO ::

Jao. Kaksno paniko to zganjate. Tkanina, ki lahko prikazuje slike. Nic vec v taki obliki.

Saj vsi vemo, da so modni oblikovalci... [avtocenzura]...


kaj so modni oblikovalci? Res me zanima.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

antonija ::

@username: Nazadnje je bilo moc opazovati tolerantnost zahodne civilizacije na avionu kjer si je 12 ljudi temnejse polti "sumljivo podajalo mobitele".
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

username ::

@antonija: v mislih sem imel tolerantnost do tega, da bi kak pobalin napisal "f//ck" ali "dick" - sem mislil, da volka to skrbi.

Pri varnostnih problemih se mi pa zdi povsem pravilno, da tolerantnost ni prekomerna.

In kaj je bil ta incident s podajanjem mobitelom - še nisem slišal zanj, lahko posreduješ link?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

CWIZO ::

Ja in kaj je narobe ce bi mel kdo "f//ck" napisan?
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

CWIZO - Kaj pa državljanska spodobnost?

RKC bi omedlela od tvojih nepobožnih želja...
neobjavljeno.blogspot.com

antonija ::

Linka se mi ne da iskat... SLo je za avion, ki je vzletel iz (pomojem) Amsterdama, a se je po kratkem letu vrnil nazaj ker "se potniki niso pocutili dobro" zaradi "12 oseb temnejse polti", ki so si "sumljivo podajale mobilne telefone".

Matthai je med komentarji na eno novico prilepil link v stilu "zakaj mi ni vseeno kje se raztreljujejo teroristi" ali nekaj takega. Tam mislim da je link.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

CWIZO ::

Stepni Volk: bos rekel da nisi se nobenga videl ki ima na majci napisano: "5UCK MY D1CK" al neki v tem stilu. Jih je polno. Pa razne "bitch" varjante.

Zakaj bi zdej zarad ene nove tehnologije paniko zganjal ce je pa to ze zdej?

Pa nisi odgovoril na moje vprasanje.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

CWIZO. Omisli si majico z napisom: "Eksplozivno podpiram Al-Kaido." in se sprehajaj gor in dol ob ameriški ambasadi.

Ring's a bell?
neobjavljeno.blogspot.com

antonija ::

Pejd s taisto majico pred kaksno arabsko veleposlanistvo ali kaksno dzamijo/mosejo. A zvonec se vedno zvoni?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

CWIZO ::

to je neki drugega.
Se kar nisi odgovoril na moje vprasanje.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

Sem ti že v prejšnjem sporočilu odgovoril. Odvisno od tega kje na svetu stoji. Če bi napis nosil papež, potem bi znalo biti hudo narobe. :)
neobjavljeno.blogspot.com

Jackal ::

En moj kolega se je ca. 2 leti nazaj s kolesom peljal mimo ameriške ambasade. Oblečeno je imel pa rdečo majico z binLadnovo sliko. >:D
Pa ni bilo nobenih pritožb slišat.

CWIZO ::


>>Saj vsi vemo, da so modni oblikovalci... [avtocenzura]...
kaj so modni oblikovalci? Res me zanima.


na tole sem mislil.
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

Haute Couture. Njeni kreatorji so posebni ljudje. Nadarjeni. Izjemni. S smislom za barve in oblke, materiale... skratka drugačni od ostalih v vseh pomenih besede. Kar seveda privede v manjši paradoks. Drugačni kreirajo obleke za normalno povprečno večnino...
A to ni tisto, na kar leti avtocenzura. Temveč na stereotip moških v tem poklicu. Ki seveda, tako kot vsak stereotip, ni nujno pravilen. A recimo pri Jean Paul Gaultierju drži.
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

Stepni Volk ::

Stereotip potrjujejo tudi: John Bartlett, Richard Blackwell, Marc Jacobs, Issac Mizarahi, Thierry Mugler, Todd Oldham, Yves Saint-Laurent...

Še članek The New York Timesa o tem: In Fashion, Who Really Gets Ahead?
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

CWIZO ::

Ah sem mislil, da bos kaj neresnicnega rekel. Sem pac mal obcutljiv na to temo, ker se moja punca s tem ukvarja...
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

Še Philipsov Lumalive v AKCIJI. Klikni povezavo za ogled videa z IFA v Berlinu :)
neobjavljeno.blogspot.com

Zgodovina sprememb…

CWIZO ::

Kle sele vidis kak zadeva dejansko deluje. Zelo vredu.
Zdej bos loh v soli rocno konzolico prklopu v majco od unga k bo pred tabo sedel pa na njemu igral spile :D
hancic.info
I can't uninstall it, there seems to be some kind of "Uninstall Shield"...

Stepni Volk ::

Ali pa mu boš sredi kontrolke spremenil sprednji napis v:
"Jez plonkam."

ali kar sredi pouka najbolj teške prfokse:
"Jure Bič" ------> in originalis: You are bitch. ---> you-> ju, are ->re, bitch -> bič >:D

pz. spomladi:

"I heart you" kjer bo namesto heart lep rdeč srček.

in opazoval posledice :)
neobjavljeno.blogspot.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsungov BD/HD DVD predvajalnik bo stal okoli 400 €

Oddelek: Novice / Optične enote / mediji
394699 (3361) lukanium
»

Samsung predstavil LED/LCD TV

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
217307 (5866) Trdi
»

Philips integriral LED v tkanino

Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ...
424978 (3539) Stepni Volk
»

MTV's "Pimp My Ride" hoax?

Oddelek: Loža
303585 (1936) Stepni Volk
»

G4 modifikacija za v avto

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
123484 (2887) Alexius Heristalski

Več podobnih tem