»

Vdor v živi TV prenos, napadalci oproščeni

vir: Dnevnik
Dnevnik - Kot poroča Dnevnik je sedem čeških umetnikov iz skupine Ztohoven 17. junija 2006 vdrlo v informacijski sistem TV postaje, ki je prenašala panoramske posnetke hribovja Krkonose in s pomočjo računalnika na TV prenosu prikazali lažno jedrsko eksplozijo.



Umetnikom, ki so hoteli opozoriti na problem lažne medijske realnosti je grozilo do tri leta zaporne kazni, vendar so bili te dni oproščeni obtožb.

Pa vi, verjamete vsem medijskim informacijam?

17 komentarjev

Resnična resničnost: Spletne storitve

Slo-Tech - Tokrat se bomo v Resnični resničnosti posvetili vroči temi spletnih storitev. Z gostom Vukom Ćosićem v studiju se bomo sprehodili med najboljšimi in malo slabšimi ter poskušali razumeti zakaj se je YouTube prodal za neverjetne denarce. Pod drobnogled smo vzeli tudi domačo zgodbo o spletnem uspehu in nasploh smo poiskali najbolj zanimive in koristne domače storitve.

Sergej si bo pogledal kako je s spletom na mobilcih, Gašper pa ... bo splet obdelal nekoliko drugače :). Če želite izvedeti katera je najbolj katastrofalna spletna (anti)storitev na sončni strani Alp, glejte Resničnost!

Update: Oddaja je na sporedu ob 18.05 na prvem programu TV Slovenija.

Na sliki:...

20 komentarjev

Resničnost 130.: Windows Vista

Slo-Tech - Danes, 17.35 na drugem programu TV Slovenija vabimo k ogledu že 130. oddaje Resnična resničnost. Tokrat bomo hvalili in grajali Visto in na sploh poskušali razumeti kakšne dobrote in pasti prinaša? Koliko in za koga bo lepša? Kako se postavlja ob bok jabolčnikom in ubuntovcem? Bo poudarek na varnosti ali na zagotavljanju strožjega DRM?

Sergej bo povedal koliko pujskov bomo morali razbiti, da bi bil naš razgled karseda blagohoten, v studiju pa nam bo z razlagami pomagal Matjaž Ladava, svetovalec pri Microsoft Slovenija. Na koncu nas bo razveselil še Gašper z nasvetom kako najceneje in predvsem že danes do viste.

Resnična resničnost, prvi neinteraktivni resničnostni...

44 komentarjev

Resničnost 115.

Slo-Tech - Zopet. Kot vedno. Resnična resničnost 115. V svoj zagovor ne znamo povedati ničesar, delamo zaenkrat edino pravo računalniško oddajo v Sloveniji. Upamo, da jih bo kmalu več, da bomo družno s konkurenco kasirali slo-techovske kritike. Torej ponedeljek (danes) 20.30, drugi kanal preljube nacionalke. Bodite na kavčih.

Kaj vam pripravljamo? Sergej se je razustil o HDTV, Vesna se je razočila nad brezplačnimi filmi na internetu, Marko je posvojil Picaso, Gašper se je preobrazil v pingvina, se vektoriziral in brezkockasto povečal. Enega profesorja prava smo pobarali o intelektualni lastnini in obiskali najnesrečnešejga širokopasovnega ponudnika pri nas. Ob vsem tem pa še par...

57 komentarjev

Resničnost 113

Slo-Tech - Najbolj pričakovana, najbolj gledana in najbolj navita izmed vseh slovenskih računalniških oddaj je spet tu (nenagradno vprašanje: koliko jih je?), Resnična resničnost, 113. del.

Blagodejne fotone iz svojih malih zaslonov boste lahko lovili v ponedeljek (danes) na drugem programu TV Slovenija ob 20.30. Govorili bomo o vsem in še marsičem. No, v bistvu ne čisto vsem, ker smo na sporedu le pol ure, a zato smo vse sodelujoče v oddaji overclockali in jim dvignili voltažo. Slednje je sicer povzročilo štrlenje las, a saj je važno kaj povemo in ne kako izgledamo (čeprav tudi to ne slabo)!

Sergej si je pogledal kako je dandanes z DVD pekači in se spominjal svoje mladosti, ko je programje zavzemalo svet še peš (beri: na disketah). V trikih in nasvetih smo razgalili Googlovo zemljo, ki je vsaj v naši pisarni zaustavila delo za nekaj ur. Pogovorili smo se tudi z domačegornim listjem - mariborskimi študenti, ki so se preko številnih kvalifikacij prebili na svetovni ImagineCup v japonski...

28 komentarjev

Resničnost, 112. del

Slo-Tech - Resnična resničnost vas bo zadnjič pred poletjem razveselila 9. maja, to je v ponedeljek ob 20.30 na drugem programu TVS.

Podali se bomo na sled skrivnostnim žarkom, ki naj bi vodili v bodočnost 3D grafike in obetali razsvetlenje. No, bolj prav bi bilo reči, da bomo molili za prihod dobre razsvetljave v virtualne svetove. Nočemo kupa lažnih prerokov in vnaprej preračunanih učinkov temveč fizikalno dosledno odbijanje in lomljenje!


Da pa nenadno razsvetljevanje ne bi povzročilo zakuhavanja mlinčkov, je Sergej preučil kakšne so možnosti za njihovo klimatiziranje. Takšne in drugačne metode na žalost ne bodo kaj prida uporabne poleti, ko bomo namesto mlinčkov...

12 komentarjev

Nerezani video intervjuji iz Cebita 2005

Slo-Tech - V oddaji Resnična resničnost na TV Slovenija smo se tokrat odločili za drzno potezo.

Na spletu smo objavili video materiale, ki jih nameravamo v oddaji uporabiti šele prihodnje mesece. Gre za nerezane intervjuje iz Cebita 2005 o vrsti različnih tem: gorivne celice, kodek MPEG4 AVC, samodejna analiza in kategorizacija glasbe, strojno pospeševanje tehnologije sledenja žarku (raytracing), nanotehnologije ...

Skratka kup zanimivih stvari za tiste, ki od nacionalne televizije hočete nekaj več. Sveži intervjuji so v obliki Realvideo dostopni na domači strani, zraven pa še tisti iz prejšnjih oddaj in seveda celotna aprilska oddaja. Vabljeni k ogledu!

25 komentarjev

Resnična resničnost, part 110

Slo-Tech - Kolo časa se vrti in mesec je naokoli z njim pa žajfasta limonada Resnična resničnost. Družine se bodo lahko teple za daljinca v ponedeljek 14. marca ob 20.30, ko bodo vsi člani hkrati poskušali pritisniti gumb za drugi program TVS.

Tokrat se Domen spusti v divji zahod slovenske bloggerske scene, brez pištole, a s kamero in mikrofonom. Ima boljše ali slabše možnosti za preživetje od Sergeja, ki razmišlja o napeljavi kablov za domače brezžično omrežje? Odgovor išče Tilen, ki od tava od modreca preko modrice do modreca, da bi ugotovil ali se bomo utopili v brezžičnih sevanjih ali pa jih bomo pojedli za zajtrk.

Seveda ne manjkajo igre, triki in spletne strani, piko na...

104 komentarji

Resnična resničnost, 109 del.

Slo-Tech - Zopet je mesec naokoli in z njim nov, 109. del žajfaste nadaljevanke Resnična resničnost. Predvajan bo danes (ponedeljek) na drugem kanalu TV Slovenija ob 20:30.

Tokrat TV ekipa nepričakovano odkrije, da so avtorji predvajalnika BS Player naše gore listje, zato se jih nemudoma odpravi zaslišat neposredno v njihov brlog. Medtem Gašper razglablja o tem kako procesor izvaja ukaze, drug novinar pa odkrije, da skoraj na skrivaj procesorje načrtujejo tudi v Sloveniji, v krajevni veji podjetja Flextronics. In to ne kakršnihkoli, temveč takšne, ki naj bi kmalu skrbeli za nadzor fotografiranja v mobilnih telefonih.

Sergejevo zapestje zaradi čudežnih vzrokov okreva. A kot se za žajfasto nadaljevanko spodobi je konec odprt - razvname se namreč debata ali so programski patenti dobri ali ne. O tem nekaj povedo bistri evropejci, prekaljeni urad za intelektualno lastnino in seveda predstavnik domače programske industrije.

Zakaj je ozdravelo Sergejevo zapestje? Kaj imajo s tem orjaške pande?...

50 komentarjev