»

Apple-ova tiha nadgradnja Mac minijev

ThinkSecret - Na ameriškem tržišču se bodo ponovno pojavili nekoliko močnejši Mac miniji, poroča Think Secret. Seveda je to internetno stran Apple v preteklosti že tožil zaradi razkrivanja poslovnih skrivnosti.

V vseh modelih bo tiktakal nekoliko hitrejši procesor, pa tudi trdi diski se bodo vrteli pri 5400 obratih (namesto 4800). Med ostale dobrote najbolje opremljenega modela sodi tudi dual layer DVD zapisovalnik, novi AirPort Extreme in Bluetooth 2.0+EDR. Predvidene cene so 499, 599 in 699 dolarjev. Zanimivo je, da se po pakiranju ne bodo razlikovali od sedanjih modelov, te dni pa naj bi dosegli tudi trgovce v Evropi, pravi hartware.net, predvidene cene so 519, 619 in 719 €.

Ko bo mali dobil še TV kartico, bo moj favorit za zamenjavo VCR, CD changerja, DVD/Divx predvajalnika, ki zaenkrat še strašijo v dnevni sobi. Vprašanje je le, ali se bodo pri Applu tega spomnili.

6 komentarjev

Najugodnejši nakup Apple opreme

jabuk.net - Za vse, ki se pripravljate na nakup računalnika Macintosh ali sorodne opreme, so na strani Jabuk.net pripravili primerjalni cenik, v katerega so vključili pet nam najbližjih trgovin, ki prodajajo jabolčne izdelke ( E.P.L., Aris Jabolko, Mac & PC, CANCOM in digitalis). Razlike med najvišjo in najnižjo ceno (na seznamu je označena s krepko pisavo) lahko sežejo tudi do 80 tisočakov, tako da pred morebitnim nakupom vsekakor preglejte primerjalni cenik, ki bo po besedah avtorjev redno posodabljan.

24 komentarjev

Sam svoj mojster: prenosni MP3 predvajalnik

Slo-Tech - Ste vedno želeli imeti predvajalnik MP3? Se vam je zdel neznansko drag? Ali ste celo med tistimi, ki trdite, da so tovrstne igračke nepotrebne?

Napravite si svoj predvajalnik. Z malo truda lahko začnete serijsko proizvodnjo cenenih MP3 predvajalnikov in svet vas bo vzljubil [:D]. Potrebujete le rabljen ekran stare Nokie 3310, procesor, dekodirno enoto, spominsko kartico in bralnik, igralno paličico, baterijo in vtič za slušalke, da ne omenjamo osnov znanja elektrotehnike.

Za vse pogumne.

23 komentarjev

Bo Apple izdal video predvajalnike?

X-Bit Labs - Če upoštevamo dejstvo, da je Apple s svojimi iPodi zavzel kar 90% delež vseh predvajalnikov glasbe z vgrajenimi trdimi diski, kar pomeni, da se skoraj ne more več širiti, in govorice, da naj bi se vodilni dogovarjali z založbami o prodaji glasbenim videov, je očitno sledeče.

Apple ima, kot kaže, namen preko iTunes prodajati glasbene video posnetke, in posledično izdati iPod z vgrajeno podporo video posnetkom, iPodom pa naj bi povečali tudi zaslon, trdi disk in izboljšali avtonomijo baterije. Korak ni nepričakovan, saj naj bi čedalje več ljudi želelo na poti pogledati tudi kakšen video.

Pri Applu, kot ponavadi, ne komentirajo izjav, o novostih pa vas bomo obvestili na Slo-techu.

13 komentarjev

iPod in Mac mini članek na Jabuk.net

jabuk.net - iPod je postal svetovni fenomen in ikona glasbenih predvajalnikov. Uporabnike z belimi slušalkami v tujini srečamo na vsakem koraku, v Sloveniji pa ta trend napreduje nekoliko počasneje. Da bi to glasbeno čudo nekoliko bolj spoznali smo na Jabuku objavili članek o iPodu 4. generacije, ki ga je pisec dodobra pretestiral ter izpostavil vse njegove pomembneješe prednosti in slabosti.



Poleg tega smo stestirali tudi Applov najnovejši računalnik imenovan Mac mini o katerem ste na Slo-Techu imeli možnost že veliko prebrati. Kljub dokaj nizki ceni se je Mac mini dobro odrezal , pri tem pa ostal zelo tih.

Nenazadnje je tu tudi članek o slovenskem paketu 4.0, ki vam omogoča, da na Macu...

60 komentarjev

Cene padajo...

X-Bit Labs - Sicer ne hitro, vendar vztrajno. RAM se spet ceni. Koliko časa bo ta trend ostal in predvsem do kam bodo cene padle, pa seveda vedo samo Danny & Co. Kakorkoli že, upajmo, da cene padejo čim nižje in da ne bo spet kak potres 'navil' ceno:D .

7 komentarjev