»

Epox v škripcih

Fudzilla - Če gre verjeti novici na Fudzilli, je proizvajalec matičnih plošč Epox na smrtni postelji. Finančno stanje podjetja namreč že kar nekaj časa ni najbolj rožnato, poleg tega pa naj bi jih zapustilo veliko zaposlenih, ki so se želeli izogniti odpuščanju, prav tako ni v razvoju nobenega novega izdelka. Pred propadom bi lahko znanega proizvajalca matičnih plošč rešil prevzem s strani kakega uspešnejšega podjetja, podobno kot je bil rešen Abit.

Več na Fudzilli.

16 komentarjev

Shanghai jih bo imel osem

Slo-Tech - Če gre verjeti Fudzilli, bo AMD v začetku prihodnjega leta predstavil osemjedrni procesor, s kodnim imenom Shanghai. Poleg K10 mikroarhitekture naj bi imel več tretjenivojskega prepomnilnika in višjo frekvenco od štirijedrnih Barcelon. Pri izdelavi osemjedrnega procesorja naj bi igrala ključno vlogo 45-nanometska tehnologija, v kateri bo procesor izdelan. Po vsej verjetnosti pa ne bo šlo za čisto pravi osemjedrnik, saj naj bi šlo za dva štirijedrna čipa na enem podnožju.

Več o tem na Fudzilli

6 komentarjev

Brezplačen Guild Wars Vikend

Slo-Tech - V prihajajočem vikendu (20. - 22. januar) se nam obeta prava igralska poslastica. Podjetje ArenaNet ponovno prireja brezplačen Guild Wars dogodek, kjer bodo vsem igralcem (tudi tistim, ki igre še nimajo) predstavili nekaj novosti drugega poglavja igre z imenom Factions. Preizkusiti bo možno dva nova poklica, nove veščine likov ter seveda številne PvP (Player vs. Player) novosti. Za vse zainteresirane obiskovalce Slo-Techa je na voljo ključ, s katerim si lahko ustvarite račun in se vključite v igro med 20. in 22. januarjem. Vabljeni!

14 komentarjev

Odprta FUDZilla

HULK - Vsi vemo, da se neko dobro znano programsko podjetje kot hudič križa boji odprte kode in da v boju proti tej "komunistični kugi 21. stoletja" ne izbira sredstev. Med drugim vemo, da se vsaj od noči čarovnic leta 1998 dalje poslužuje tudi metode zastraševanja "strah, negotovost, dvom", bolj znane po angleškem akronimu FUD oz. z drugimi besedami, širjenja polresnic po medijih in naročanja raznih "raziskav", ki "ugotovijo" natanko tisto, kar želi naročnik.

Ker, kot poroča HULK, začetek letošnjega leta ne obeta zmanjšanja tega pojava, so pri Libervisu zagnali projekt FUDZilla, kjer bodo zbirali povezave do člankov, za katere se sumi, da temeljijo na SND (če poslovenimo kratico). Ob prijavi bo potrebno podati še obrazložitev za uvrstitev na sramotilni steber, bralci pa bodo lahko to ocenili in napisali komentarje. Do tega trenutka (t.j. v prvem tednu) so zbrali že 9 prijav.

Sicer pa bi bilo krivično pripisovati "iznajdbo" te metode Microsoftu. Tako kot za marsikaj drugega v osebnem...

5 komentarjev

O Doomu 3 in ostalih malenkostih

več strani - Glede na to, da so počitnice in vas kar precej uživa v težko prisluženem prostem času (novopečeni maturantje še posebej, če izvzamem pavzerje [:D]), se bom temu primerno tokrat podal bolj v igričarske vode.

Kot gotovo že veste, je Doom 3 tretjega avgusta z vso naglico treščil med nas. Zanimivo je, da je osrednjo stran Slo-Techa novica o splavitvi tega težko pričakovanega naslova obšla, kar pa ne pomeni, da je ostala neopažena. Na forumu o Doomu 3 že dalj časa teče precej burna razprava, ki postaja zadnje dni, ko se igro da polno preizkusiti, še toliko bolj zanimiva. Če debate ne spremljate, lahko povem le to, da je igra od začetka požela val navdušenja, nato pa se je ozračje malce umirilo in pojavile so se tudi prve kritike. Nekako tako je bilo tudi drugod, kjer so spletne strani sprva veselo podeljevale zelo visoke ocene (tam okoli 94 %). Skoraj tako se je godilo tudi med bralci Gamespota, kjer začetna visoka ocena iz dneva v dan veselo pada in je padla že tudi pod 90 %.

...

57 komentarjev