»

Google Voice tudi za iPhone

Razlika v številki kontakta in številki, ki se jo dejansko kliče

vir: engadget
engadget - Google Voice, ki je zaenkrat na voljo le v ZDA (podobno kot Googlova brezplačna navigacija), omogoča brezplačne telefonske pogovore s pametnih mobilnih telefonov ali z računalnika. Saga z aplikacijo za Applov iPhone je dobro poznana, saj je bila aplikacija sprva odobrena, a nato zavrnjena (Apple ne dovoli aplikacij, ki podvajajo funkcionalnost že nameščene aplikacije, v tem primeru telefoniranja). Pri Googlu so se težav s potrjevalnim procesom ognili na edinstven in zelo zvit način - aplikacijo so prestavili v svoj oblak. Poteza pri Googlu pravzaprav ni bila izvedena prvič, saj so se na podoben način Applovim zahtevam ognili že s storitvijo Lattitude, ki omogoča sprotno posodabljanje...

5 komentarjev

Skrivanje za vzdevki bo kmalu nelegalno v Južni Koreji

Slashdot - Pri AsiaMedia poročajo, da se bodo morali uporabniki, ki sodelujejo na večjih portalih v Južni Koreji, predstaviti s svojim pravim imenom. Tako bodo morali vsi portali, ki imajo več kot 100.000 obiskovalcev, spremeniti svoj sistem forumov in komentarjev tako, da bodo odražali uporabnikovo resnično ime. Kot razlog za predlog takega zakona so navedli preprečevanje razžalitev ter posegov v zasebnost. V primeru, da spletna stran ne bo upoštevala zakona, ji bo grozilo do 30 milijonov wonov kazni.

41 komentarjev

24urInTV (24ur Internetna Televizija) na voljo že jeseni

24 ur - 24ur.com bo 1. septembra v prenovljenem formatu uporabnikom ponudila tudi dostop do nove internetne televizije Pro Plusa - 24urInTV.

Na internetni televiziji 24urInTV bo mogoče spremljat vse domače oddaje POP TV in Kanala A (24ur, Preverjeno, Trenja, E+, Ekstra magazin itd.) v živo ali prek arhiva. Internetna televizija bo tako prvič pri nas omogočala spremljanje tudi interaktivnega resničnostnega šova v živo in posebnih vsebin, ki bodo dostopne samo na internetni televiziji. "Live Video Streaming" pa bo omogočal tudi neposredni prenos vseh večjih medijskih spektaklov obeh programov.

Ob jesenski prenovi strani 24ur.com se bomo uporabniki lahko razveselili tudi osvežene podobe, ki obeta večjo uporabnost in preglednost, rumene vsebine, katerih je očitno mnogo, pa bodo dobile kar samostojen sklop.

22 komentarjev

So mobilni telefoni nevarni za zdravje?

Slashdot - Britanski National Radiological Protection Board (NRPB) je opravil poročilo rezultatov štirih študij o vplivu mobilnih telefonov na zdravje z naslovom Mobile Phones and Health. Po besedah Sira Williama Stewarta, vodje NRPB, štiri študije povzročajo precejšnjo zaskrbljenost.

Desetletna študija na Švedskem je namreč pokazala, da so uporabniki mobilnih telefonov bolj nagnjeni k nastanku nemalignih tumorjev v ušesih in možganih, nizozemska študija pa je pri uporabnikih mobilnih telefonov pokazala spremembe v kognitivni funkciji. Študija izvedena v Nemčiji je pokazala povečanje rakavih obolenj v okolici baznih postaj, raziskovalni projekt EU pa je pokazal, da elektromagnetno sevanje, kakršnega oddajajo mobilni telefoni, lahko povzroči poškodbe celic.

Študije sicer še niso dale dokončnega dokaza o dejanski škodljivosti mobilnih telefonov, vendar pa njihovi rezultati vzbujajo zaskrbljenost in terjajo nadaljnje raziskovanje tega področja. Stewart zato preventivno priporoča da naj bi...

33 komentarjev

Neumni telefoni

Nokia 7610

vir: Nokia
Mladina - Kot vse kaže se elektronska nesnaga počasi a vztrajno širi tudi na pametne mobilne telefone. Nokie 7610, ki uporabljajo operacijski sistem Symbian, se v primeru okužbe iz vsemogočega telefona spremenijo v navadne telefone, s katerimi lahko le komuniciramo in še to na klasičen način - s pogovorom. Trojanski konj, ki med drugim sličice v meniju zamenja z mrtvaškimi glavami, najlažje dobimo na straneh z...

29 komentarjev

Neznosni telefoni

Slashdot - Andrew Monk se je s kolegi z University of York lotil raziskave, v kateri primerja stopnjo neodobravanja pri ljudeh, ki poslušajo pogovor dveh oseb v živo in po mobilnem telefonu. Obdelali so stališča ljudi, ki so se peljali z vlakom ali pa so čakali na avtobus, a za opravljanje raziskave niso vedeli.

Kljub temu da se večini ljudi zvonjenje mobilnika ni zdelo pretirano nadležno, so skupni rezultati pokazali, da je pogovor preko mobilnika bolj moteč. Razlogov za to je več, med drugim glasnost govorjenja in nepoznavanje drugega dela pogovora. Avtorji izdelovalcem prenosnih telefonov tudi predlagajo nekaj rešitev, kako prevesiti tehtnico na svojo stran. Klik!

4 komentarji

Mobiteli in fotoaparati

CNN.com - Po vsej negativni publiciteti, ki so je bili deležni fotoaparati, vgrajeni v mobilni telefon ( klik!), se je nazadnje pojavila tudi zgodba, kjer v telefon vgrajen fotoaparat pomaga policiji pri aretaciji ugrabitelja. Kot lahko preberemo v tej zgodbi na CNN.com je petnajstletni deček uporabil fotoaparat v svojem mobitelu in z njim slikal moškega, ki ga je poskušal ugrabiti, ter registrsko tablico na njegovem avtomobilu. S pomočjo teh podatkov je policija že naslednji dan lahko aretirala moškega, ki ga sedaj čaka do pet let zapora.

4 komentarji

Poškodbe pri pisanju SMS sporočilc?

The Register - Na The Register sem zasledil novičko, da bi lahko zaradi preveč konstantnega tipkanja po mobitelu lahko dobili nekaj podobnega kot je sindrom carpelovega tunela!
No, zaradi preveč klikanja po mobitelu (pisanja SMS sporočilc) naj bi dobili TMI (Text Message Injury). Ta "bolezen" naj bi se pojavila zaradi veliko pritiskanja po mobitelu, pri čemer delamo veliko majhnih in nenadnih gibov, ker pa so gibi majhni ne povzročajo da bi kri tekla skozi prste (kar je primerljivo z motorjem brez olja)! TMI naj bi vplival na tisoče ljudi, posebaj pa na otroke (saj ti pišejo največ SMS sporočilc). Posledica primanjkovanja krvi pa naj bi bilo boleče zatekanje ter vroč občutek na koži.
Čeprav sam napišem veliko SMS-ev (kakih 5-10 na dan ), še nisem občutil nobenega bolečega zatekanja ter vročega občutka na koži.
Če pa ima kdo izkušnje z TMI, naj se mi javi

19 komentarjev