»

Vrača se WinAmp

TechCrunch - Kultni predvajalnik glasbe WinAmp, ki je izšel pred 21 leti in ki je zadnjo verzijo ugledal pred štirimi leti (5.666), se vrača. Svoj čas je bil WinAmp najpriljubljenejši predvajalnik datotek MP3, sedaj pa se kani vrniti v ambicioznejši obliki. Belgijski Radionomy, ki je leta 2014 kupil WinAmp, je sedaj napovedal skorajšnji izid WinAmpa 5.8, prihodnje leto pa lahko pričakujemo WinAmp 6.

WinAmp je bil pri svojem delu zelo dober, a ni preživel prihoda iTunes in podobnih storitev za pretočno predvajanje glasbe. V resnici ni bilo nujno, da se je to zgodilo. Z nekaj manj zgrešenimi potezami bi bil danes WinAmp prav lahko na mestu iTunes. Alexandre Saboundjian, izvršni direktor Radionomyja, je napovedal, da se bo to spremenilo. Novi WinAmp bo ponujal...

102 komentarja

Windows 8 že globoko v razvoju

Ars Technica - Medtem ko se je razvoj novega Microsoftovega operacijskega sistema pravkar zaključil, je razvoj njegovih naslednikov že pošteno v teku, piše ArsTechnica. Proizvajalci in uporabniki so končno posvojili 64-bitno realnost, zato lahko Microsoft že razmišlja stopničko dlje. Windows 8 naj bi tako izšli tudi v 128-bitnem okusu, za kar sodelujejo z Intelom, IBM-om, AMD-jem in HP-jem. To je v svojem profilu zapisal tudi Robert Morgan, član divizije za raziskave in razvoj pri Microsoftu, a so medtem njegove strani že izginile s spleta. Spletna stran Windows 8 News si je priborila intervju z Morganom, do danes pa lahko bralci zastavijo svoja vprašanja. Seveda ni nujno, da bo Windows 8 dejansko izšel tudi v 128-bitni različici, je pa vse skupaj dokaz, da se premikamo v to...

135 komentarjev

Winamp3 Final Build 488

Winamp - Pa smo ga končno dočakali - Winamp 3! Winamp je tokrat pridobil na uporabnosti in funkcijah. Z njim si namreč lahko ogledujete tudi video datoteke (upajmo, da bo narejen kakšen "Plug-In" za podnapise[:\\] ), seznami predvajanja so sedaj narejeni bolj pregledno, dodano je okno "Thinger", kjer se nahajajo bližnjice do nekaterih funkcij in tako dalje. "Nova" je tudi funkcija Crossfade oziroma gladki prehodi med skladbami.

Nullsoft trdi, da je program napisan popolnoma na novo z namenom, da bi čimbolj zadovoljil uporabnika. No upajmo, da bodo v prihodnosti dodali še nekaj uporabnih funkcij iz serije 2.xx (npr. funkcijo Jump - namesto tega je tu sedaj Select, ki ima podobno namembnost).
Sicer pa je novi Winamp strojno malo bolj zahteven, kar bodo občutili lastniki slabših računal[:)]. Dobite ga tukaj.

PS by alien-w: Izgleda da je Winamp res najbolj priljubljen programčič, ker je poslal novico tudi LordGreg.

14 komentarjev

Zasebnost na spletu

Yahoo News - Ameriški zakonodajalci so v petek povedali, da načrtujejo sprejem zakonodaje v začetku naslednjega leta, ki bo zagotavljala osnovno zaščito za zasebnost uporabnikov spleta. Predvidena zakonodaja pa naj ne bi obremenjevala podjetij, ki poslujejo na spletu. Spletna podjetja so se do sedaj namreč močno upirala kakršnikoli zakonodaji na področju zasebnosti uporabnikov, saj trdijo, da tako pridobivajo podatke o trgu in morebitnih njihovih strankah oz. kupcih.
Zakonodaja bo določala samo osnovne standarde zaščite osebnih informacij obiskovalcev spleta na komercialne spletne strani. Tako bodo morala podjetja označiti, kje lahko uporabnik dobi njihovo izjavo o varstvu zasebnosti ob kakršnem koli zbiranju podatkov o uporabnikih. Prav tako bodo podjetja morala dati uporabnikom možnost za izjavo, da ti ne želijo, da se njihovi osebni podatki posredujejo tretjim osebam.
Sedaj je še vsa zakonodaja, kar se tiče zasebnosti na spletu, v pristojnosti posameznih federalnih držav v ZDA; ta nova...

0 komentarjev

Konec skinz.org

Jaz - Še ena od mojih najljubših destinacij na spletu, spletna stran skinz.org, ne obstaja več. Če greste na to spletno stran, najdete samo eno stran, na kateri so povezave na druge spletne strani s podobno tematiko. Na skinz.org ste imeli na razpolago za dol-vleko ogromno t.i. skinov za razne programe, kot je npr. WinAmp, ki imajo možnost uporabe skinov. Prav tako je bilo na razpolago dosti ozadij.
Že dalj časa se je govorilo o ukinitvi te spletne strani. Skinz.org je namreč pridobila firma eFront, oglaševalska firma za oglaševanje na Internetu, s katero pa se administratorji skinz.org-a niso preveč dobro razumeli. Največji problem pa je seveda nastal s tem, da jim je eFront dolžan kar nekaj denarja, in kot protest so administratorji stran spremenili, in dali na spletno stran le povezave na druge podobne strani.
Res škoda.

0 komentarjev

Stanje oglaševanja na internetu

Something Awful - Tisti, ki spremljate splošno dogajanje na internetu ste zadnje čase priča velikemu kolapsu oglaševalskega trga na internetu. Posledica tega je propad ogromnih oglaševalskih mrež, kot so UGO, Gamefan, eFront, Snowball in druge. Na žalost to tudi pomeni, da je te dni zaprlo ali zapira vrata veliko število odličnih strani, ki enostavno niso več sposobne plačevati stroškov delovanja, da o kakšnih zaslužkih niti ne govorimo. Med njimi je tudi SomethingAwful, ki je poleg BBSpota že dalj časa bil glavni izvor smeha za mene in veliko število drugih surferjev (ja, tudi JeffK je njegova stvaritev). No, Lowtax, webmaster SomethingAwfula je spisal zares dobro analizo trenutnega stanja na internetu. Ne, ne gre za kakšen smešen ali parodičen članek, temveč popolnoma resno zadevo. V analizi je podal razloge in možne rešitve za kolaps internet trga, za njegovo stran pa je, na žalost, že prepozno. Damn ....

4 komentarji