»

Microsoft Windows AntiSpyware Beta1

Slo-Tech - Microsoft je uradno izdal svoj program za odstranjevanje t.i. spyware. Program velikosti 6 MB lahko brezplačno prenesete z njihove strani.

Po namestitvi in prvem zagonu programa morate še določiti nekaj osnovnih stvari, kot na primer ali se naj program avtomatsko posodablja, ali hočete sodelovati pri izboljšavi tega programa in podobno.

Pri samem pregledovanju računalnika je možno nastavljati določene parametre, kot je preiskovanje pomnilnika, preiskovanje določenih pogonov in datotek, in t.i. deep scan, vklopiti pa je mogoče tudi ti. real-time zaščito.

Po opravljenem pregledu program izpiše vse sumljive programe, med katerimi pa se znajdejo tudi P2P programi in celo programi kot...

39 komentarjev

Microsoftov Anti-Spyware

Slo-Tech - 16. decembra 2004 je Microsoft naznanil prevzem podjetja Giant Software Company, ki izdeluje programsko opremo za ustavitev nadležnega spyware-a, ki pa je do sedaj bilo precej neznano.
Zanimiv članek lepo opisuje, zakaj Giant AntiSpyware je in bo najboljši program za odstranjevanje zalege na računalnikih, saj po nekaterih testih ta program močno prekaša vse ostale na trgu, vključno z dobro znanima Ad-Aware in Spybot-om. Soustanovitelj prevzetega podjetja, s katerim se je avtor članka pogovarjal le nekaj dni pred prevzemom, pravi da je ključna prednost v primerjavi s konkurenco, real-time zaščita.

Očitno le ni tako čudno, da se je gigant iz Redmonda odločil za akcijo.

24 komentarjev

Microsoftova orodja za odstranjevanje zalege

Slashdot - V četrtek so Microsoftovci povedali, da v roku 30-ih dni načrtujejo izdajo orodij, ki bodo iz njihovih operacijskih sistemov odstranjevali zlokodo™, ki skrivoma teče na računalnikih njihovih uporabnikov.

Program bo pregledal celoten sistem za morebitnim "spywarom" in ga seveda tudi odstranil. Prav tako bo ščitil pred morebitno podobno zalego v prihodnosti. Po besedah Mika Nasha, podpredsednika Microsoftovega oddelka za varnost, bodo prve različice programa na voljo zastonj, kar pa naj ne bi bilo več res v prihodnosti.

Seveda pa so tu še vedno brezplačne alternative, kot na primer Ad-Aware.

P.S. alien-w: Ima morda to kaj veze z Microsoftovim nakupom podjetja Giant Company Software Inc., ki se ukvarja prav s tem? Najverjetneje res ... torej delujejo zelo hitro. Novica!

28 komentarjev

Nakupovalna mrzlica premamila Microsoft

Slashdot - V decembrskem času se pripadniki potrošniške družbe podajamo v nakupovalne centre, ki jih želimo, kot kakšni prismojenci, čim bolje izprazniti. Nakupovalna mrzlica pa se očitno seli tudi med podjetja, čeprav gre pri tem, vsaj upajmo, za nekoliko bolj premišljena dejanja. IBM je v času veselega decembra prodal oddelek osebnih računalnikov in govorilo se je celo o skrivnostni navezi z Applom.

Po nakupih pa se je odpravil tudi Bill Gates s svojo druščino. Podjetje Giant Company Software Inc., ki se ukvarja z orodji za boj proti spywaru, je namreč odslej v njihovi lasti. Upajmo, da je to pravilen korak v boju proti nadlogi in da bo vsaj del nove tehnologije iz Redmonda končal v novi različici Windows.

Veseli december!

14 komentarjev

Nova luknja Internet Explorerja

Slashdot - Secunia je odkrila novo varnostno luknjo v najbolj razširjenem brskalniku na svetu. Napaka tiči v zloglasni komponenti ActiveX za urejanje DHTML, natančneje v nekaterih primerih uporabe funkcije execScript(). Omogoča izvajanje zlonamerne skriptne kode v uporabnikovem brskalniku, kar lahko InternetExplorerjevci™ tudi sami preskusite. Luknja je bila potrjena na v celoti zakrpanem (če smemo temu zdaj sploh še tako reči) Internet Explorerju na Windows XP SP1/SP2. Začasna rešitev je, da nastavite visoko stopnjo varnosti na internetu (kar onemogoči ActiveX v celoti).

37 komentarjev

Microsoft Windows Server 2003 SP1 na obzorju

The Register - Microsoft je en korak bližje izdaji servisnega paketa za Windows Server 2003. Izdal je namreč Service Pack 1 Release Candidate.

Prvi paket popravkov za ta operacijski sistem bo prinesel kar nekaj novih varnostnih zmožnosti, vključno z bolj strogimi nastavitvami privilegijev, podoporo strojni opremi "no execute", požarni zid, poznan iz Windows XP SP2, ter "načičkanega" čarovnika za varnost. Poleg omenjenega paketa popravkov se lahko beta-preskuševalci poigravajo še s 64-bitnimi kandidati za izdajo operacijskih sistemov Windows XP in Windows Server 2003.

Izdajo končnih različic vseh treh kosov programske opreme načrtujejo nekje v prvi polovici leta 2005.

Izvorna novica ter 10 razlogov zakaj namestiti Windows 2003 Service Pack 1.

Namestitev na lastno odgovornost.

9 komentarjev

Microsoft začel prodajati Windows XP SE v Aziji

The Register - Pri Microsoftu so potrdili, da so začeli prodajati svojo okleščeno, a poceni, različico operacijskega sistema Windows XP, poimenovano Windows XP Starter Edition.

"Privilegij" do nakupa te različice imajo zaenkrat samo uporabniki v Indiji, Indoneziji, Maleziji, Rusiji in Tajski. Kenneth Ludin, Microsoftov šef za operacijske sisteme v Aziji je povedal agenciji Reuters, da se bo prodaja v Indoneziji in Maleziji začela do konca tega meseca, v Rusiji in Indiji nekje v začetku naslednjega, medtem ko jo je na Tajskem že moč kupiti.

Prednost te različice je dejstvo, da stane za polovico manj kot druge različice operacijskega sistema Windows XP, kar bi naj zmanjšalo stopnjo piratstva in omogočilo še večim ljudem dostop do računalnika.

Windows XP SE bo na voljo preveden in samo prednaložen, v prosti prodaji ga ne bo.

52 komentarjev

IBM bo prenehal izdelovati osebne računalnike

IBM PC 5150

vir: Google News
Google News - International Business Machines namerava za 1 do 2 milijardi ameriških dolarjev prodati svoj oddelek za razvoj osebnih računalnikov, tako namiznih kot tudi prenosnih. Novica je udarila kot strela z jasnega, a po treznem razmisleku lahko zaključimo, da je povsem razumljiva in logična.

Dobrih 23 let je že minilo od 12. avgusta 1981, ko je IBM v New Yorku predstavil osebni računalnik PC 5150. Imel je Intelov procesor 8088 s frekvenco 4,77 MHz, 64 kB pomnilnika in 5,25-palčno disketo s kapaciteto 160 kB, kar je zneslo tedanjih 2880 zelencev. Ta model je z nekaterimi spremembami še danes de facto standard za veliko večino osebnih računalnikov, med...

24 komentarjev