»

15 let zapora za CD/DVD pirata

CD piratstvo očitno še je aktualno.

vir: TorrentFreak
TorrentFreak - Ameriška zveza glasbenih založnikov RIAA na veliko slavi svoj zadnji uspeh: Missisipijsko sodišče je 37-letnega Patrika Lansun Kinga obsodilo na kar 15 let zaporne kazni zaradi piratiziranja glasbenih in video ploščkov.

Kinga so aretirali v začetku leta v manjšem mestu Hazlehurst južno od prestolnice Jackson, potem ko je tajnemu sodelavcu posebne tožilske skupine za intelektualno lastnino uspelo od njega kupiti več ponarejenih ploščkov. Sledeča hišna raziskava na njegovem domu oz. v službenih prostorih je nato odkrila opremo za hitro kopiranje nosilcev, ter nekaj več kot 10.000 že skopiranih nosilcev. Na podlagi dokazov je King nato priznal vse točke obtožnice, a vseeno prejel sorazmerno visoko kazen. V zaporu bo sedel...

62 komentarjev

Predrznega hekerja izdalo hvalisanje z dekletom

Slo-Tech - Člani skupine CabinCr3w, v katero so se oblikovali nekateri nekdanji anonymousi, so 5. februarja letos napadli strani policije v Zahodni Virginiji v ZDA. Nekaj dni pozneje so se na internetu znašli podatki s policijskih strežnikov, ki so jih napadalci odtujili. S sporočili prek Twitterja so izzivali policijo, naj se ne trudijo z iskanjem, kasneje pa so izvedli še nove vdore. FBI je vdore raziskal in ugotovil, kdo stoji za njimi, sedaj pa je poročilo o preiskavi postalo javno. V njem lahko preberemo, kako si je storilec razkritje pravzaprav...

32 komentarjev

Heker obsojen na trinajst let zapora

Max Ray Butler

ComputerWorld - Nekdanji strokovnjak za varnost Max Ray Butler, ki je kasneje prestopil na nelegalno stran zakona in postal zloglasni heker z nadimkom Iceman, je bil v petek zjutraj na okrožnem sodišču v Pittsburghu obsojen na 13 let zapora zaradi prevare in kraje identitete. Poleg ene izmed najdaljših kazni, ki so bile kdajkoli prisojene hekerjem, bo moral plačati še 27,5 milijona dolarjev odškodnin žrtvam. Butler se je že lanskega junija izrekel za krivega obtožb. Zaslovel je z...

11 komentarjev

Šaljivec z YouTuba priznal krivdo

Yahoo News - Letos aprila se je na YouTubu pojavilo nekaj posnetkov, v katerih je zamaskiran moški najprej trdil, da je s svojimi privrženci s cianidom in strupom proti podganam zastrupil otroško hrano Gerber, kasneje pa, da je nekaj otrok že podleglo. Proizvajalec hrane je na neslano šalo opozoril policijo, ki je aktivirala ameriško agencijo za hrano in zdravila (FDA). S pomočjo Hotmailovega elektronskega naslova, ki je bil uporabljen pri registraciji dveh spletnih strani, kjer je ne preveč bister šaljivec navedel svoj domači naslov, so ga identificirali. Da imajo pravega človeka so potrdili tudi IP logi, tako da so ga aretirali in mu začeli soditi.

Osumljenec je 43-letni Anton Dunn, ki se je v četrtek na sodišču izrekel za krivega. Če bo obsojen, mu grozi pet let zapora in 250.000 dolarjev kazni ali dvakratna izguba, ki jo je zaradi incidenta utrpel Gerber, sicer podružnica Nestleja, če jo bodo lahko dokazali. Odločitev sodišča pričakujemo 20. marca prihodnje leto.

23 komentarjev

Zapornik vdrl v zapor

The Register - Zaporniki običajno bežijo iz zapora, dvainštiridesetletni Francis G. Janosko pa je vdrl vanj -- elektronsko. Janosko je bil zaprt v zaporu v Plymouthu v Massachusettsu, kjer je prek terminala, povezanega s strežnikom, zaradi hrošča lahko dostopil do baze podatkov o zaposlenih. Imena, naslove, datume rojstva, številke zdravstvenega zavarovanje in telefonske številke 1100 zaposlenih je nato kolegialno delil tudi z ostalimi jetniki. Poleg tega si je pridobil še dostop do interneta, tako da je svojo zbirko podatkov lahko dopolnil še s fotografijami paznikov, zapornikov in zračnimi posnetki zapora. Če bo obsojen za krajo identitete in namerni vdor v zaščiteni računalnik, mu grozi kazen 12 let in globa 250.000 dolarjev, poročajo.

7 komentarjev

Ženske zašle tudi v vode piscev virusev

The inquirer - Če ste mnenja, da viruse pišejo predvsem fantje in moški s pomankljivim egom, ga boste v precej bližnji prihodnosti verjetno morali spremeniti. Tako so v ta "posel" začela prihajati tudi dekleta, ki pa se od svojih moških "kolegov" ne razlikujejo precej. V Belgiji so aretirali 19-letno dekle, ki je kljub mladosti že sprogramiralo štiri viruse (Quis, Coconut, Sahay in Sharp), do zdaj pa je poznano samo njeno "hekersko" ime - Gigabyte. Policija jo je obtožila enajstih kriminalnih dejanj, za katera pa ji grozijo tri leta zapora. Večina moškega dela hekerske scene se je že odzvala ter dejala, da ženska ne spada za računalnike. Klik!

11 komentarjev

RIAA: Ojej.

The Register - Obiskovalci neuradne slo-tech irc klepetalnice morda vedo, kaj pomeni moj vzdihljaj "Ojej.". Kakorkoli pač, RIAA ter njen spletni mojster si zaslužita dvakratni "Ojej." (torej "Ojej, ojej.").

Dovolj erotičnega vzdihovanja, na tej strani je obrazložen 'princip' vdora na spletne strani RIAA. Žalostno :).

Morda pa omemba dela pri RIAA-i le ni primerna postavka pri referencah v CV?

0 komentarjev

Cyber McDonald's

News.com.au - Ja, stric McDonald bo postal kiber klovn. V McDonald'sovih restavracijah bodo namreč kmalu verjetno začeli ponujati tudi dostop do interneta. Kot pravi tehnološki direktor David Lloyd, naj bi nova ponudba pritegnila nove stranke in jim še izboljšala ponudbo.

Toda dostop ne bo zastonj. Pri pultu bo osebek primoran kupiti kartico (trenutno obstajajo 2, 5 in 10 dolarske), ki bodo vsebovale določeno identifikacijsko številko, ki jo bo potrebno vpisati in voila, internet bo tvoj ob vročem krompirčku in hamburgerju.

12 mesecev bodo zadevo na Japonskem, v Angliji in Nemčiji testirali, nato pa, upajmo, tudi pri nas. Več tukaj.

Pazi, kokakola strmoglavi na tipkovnico!

3 komentarji

Spletni zalezovalec dobil 7 let zapora

ZDNet - In še ena novička iz področja spletnega kriminala...
Spletni zalezovalec je bil obsojen na sedem let zapora zaradi vdora v spletno stran najstnice in objave njenega domačega naslova z vabilom, naj jo posilijo.
37-letni Donald Ridley se je spoprijateljil z dekletom, da bi ji pomagal z njeno spletno stranjo, nato pa se je obrnil proti njej, ko je ta odklonila njegovo zapeljevanje.
Potem ko je na spletni strani objavil žrtvino sliko in njenim naslovom, je bilo dekle dobesedno bombardirano z obscenimi emaili iz vsega sveta. Dekle in njena mati sta se bili celo prisiljeni preseliti, ko sta dobili kar nekaj čudnih obiskov.
Ridley je bil obsojen zaradi 25 kaznivih dejanj, vključno z objavljanjem obscenega materiala, in pošiljanjem nespodobnih fotografij. Prav tako je priznal, da je imel in tudi posredoval 100 fotografij z otroško pornografijo.
Heh, kot je luni že rekel... Kill them all... :) Sicer jaz nisem za takšne drastične ukrepe, vendar pa me vseeno veseli, da so kaznovani in za...

4 komentarji