»

Nokia odpoklicala polnilce

Nevarni primerki

vir: engadget
engadget - Pred nekaj dnevi so pri Nokii razkrili, da je nekaj njihovih polnilcev za mobilne telefone potencialno nevarnih. Ohišje polnilcev ni pravilno izdelano, zaradi česar se lahko sami od sebe odprejo in razkrijejo notranjost. Le-ta je med uporabo (ko je polnilnik priključen v električno omrežje) pod napetostjo 100-240 V in bi lahko poškodovalo uporabnike v primeru dotika. Vseh 14 milijonov nevarnih primerkov je bilo izdelanih letos in so del treh različnih serij. Nevarni so tako polnilci s serijsko številko AC-3E in AC-3U, izdelani med 15. junijem in 9. avgustom 2009, ter AC-4U, izdelani med 13. aprilom in 25. oktobrom 2009. Preverjanje, če je vaš polnilec nevaren, je enostavno in se opravi na uradni Nokiini strani. Vse polnilci z...

18 komentarjev

Neotesanci ostali brez iger?

Slashdot - Pri EA so se odločili napraviti red na svojih spletnih forumih na zelo izviren način. Povezali bodo uporabniške profile na forumu s serijskimi številkami. Odslej, pravijo, bo uporabnikom, ki bodo zaradi neprimernega vedenja izključeni s foruma (ban), onemogočeno igranje njihovih iger, saj jim bodo obenem zaklenili še serijske številke. Novega elektronskega naslova, ki je na forumih običajno identifikacijski podatek, ni težko dobiti, novo serijsko številko pa precej bolj. Neowin in Slashdot.

Ker pa se očitno nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha, bodo tudi pri EA (morda?) bolj prizanesljivi. Neimenovani vir namreč trdi, da izključitev iz foruma ne bo uporabniku avtomatsko izključila igralnega računa, temveč da bodo postopali individualno. Bomo videli.

Naša ekipa že razmišlja, s katerim enoznačnim identifikatorjem bi povezali vaše račune na forumu. ;)

36 komentarjev

Abit odpoklical matične plošče

Hartware.net - Zaradi napak, ki so se pokazale pri nadaljnjem testiranju, in ki negativno vplivajo na zmogljivosti in stabilnost, bo Abit odpoklical matične plošče serije AN9 32x, s serijskimi številkami AN932UDC000001 ~ AN932UDC001407 in AN932UDD000001 ~ AN932UDD001000 ter serije Fatal1ty AN9 32x, s serijskimi številkami FAN93UDC000001 ~ FAN93UDC002713 in FAN93UDD000001 ~ FAN93UDD001648, poroča Hartware.de.

Ostale plošče iste serije so brezhibne. Abit bo strankam s prizadetimi ploščami kril vse stroške, ki bodo nastali z zamenjavo, in jim priporoča, da se čim prej obrnejo na predstavnika Abit v svoji državi.

29 komentarjev

Ali zaupate lastnemu tiskalniku?

Electronic Frontier Fundation - V javnosti se nenadoma pojavijo zaupni dokumenti, ki razkrivajo korupcijo v državnem vrhu, policija pa čez nekaj dni že obišče posameznika, ki je dokumente natisnil na svojem tiskalniku. Fikcija ali resničnost?

Kot kažejo ugotovitve Electronic Frontier Foundation je to žal že resničnost, vsaj v primeru nekaterih tiskalnikov. EFF je pred časom pričela s projektom Is Your Printer Spying On You?, s katerim skušajo razkriti kakšne nadzorne tehnologije so vgrajene v sodobne tiskalnike.

Projekt je že dal prve rezultate, saj je EFF objavila vodič za dekodiranje sledilnih pik tiskalnika Xeroxovega DocuColor.

S pomočjo mikroskopa in osvetljevanja z UV svetlobo so pri EFF ugotovili, da se na...

22 komentarjev

Nič več anonimk z laserji

Yahoo News -
"Zanimivo je," je pripomnil Holmes, "da ima pisalni stroj toliko osebnosti kot človeška pisava. Čeprav so dokaj novi, dva med njimi nista enaka. Nekatere črke so bolj obrabljene, nekatere dobro prijemljejo le na eni strani. [...]"
Če ste mislili, da so moderni laserski tiskalniki to tegobo pošiljateljev anonimk odpravili, se motite. Na Yahooju poročajo, da so odkrili, da večina barvnih laserjev vsem izpisom doda prostemu očesu neviden zapis serijske številke tiskalnika. Peter Crean iz Xeroxa potrjuje, da njihovi tiskalniki, fotokopirni stroji in večfunkcijske naprave dodajo serijsko številko tiskalnika, sestavljeno iz rumenih pik, na vsako izpisano stran. Milimetrske pikice se pojavi skoraj v vsaki vrstici, skrite med natiskanimi besedami, tako da pokrijejo manj kot tisočinko strani. Zaradi kombinacije svetlo rumene in bele barve ter majhnosti so prostemu očesu nevidne, pojavijo pa se, če list osvetlimo s svetlobo modrih LED-diod in si ga ogledamo pod povečevalno lupo.

Pojavljajo...

15 komentarjev

Microsoft proti piratom

Beta News - Včeraj smo poročali o Microsoftovi nameri, da bo dovolil namestitev paketa popravkov Service Pack 2 tudi na različice Oken XP, ki so bile nameščene s serijskimi številkami, ki krožijo v piratskih krogih. Osnovno trditev Barry Goffeja, Microsoftovega vodja za izdelke, da je varnost uporabnikov bolj pomembna od dobička so hitro popravili. Po včerajšnjem poročanju večine medijev o tej nameri se je hitro zganila služba za javnost in danes izdala izjavo, da namestitev vseeno ne bo možna na računalnikih, ki so bili naloženi s pomočjo piratskih serijskih številk. Tako, da tisti, ki že sedaj niso mogli namestiti prvega paketa popravkov tega ne bodo mogli storiti niti z drugim.

Nedvomno je ta novica piscem virusov prinesla solze na oči od veselja saj ne izgleda, da se bo zmanjšalo število ranljiv sistemov.

41 komentarjev

Nič več e-maila v Franciji

Yahoo News -

V jezikovnem smislu, kakopak. Francosko Ministrstvo za kulturo se je namreč odločilo, da takšnega popačenja francoščine, kot ga povzroča angleščina, pač ne bodo dovolili, in da bodo izkoreninili vse angleške besede, ki so v njej še ostale. Prvi korak je očitno prepoved uporabe termina e-mail. Francozi so sedaj obsojeni na uporabo courrier electronique (fr. elektronska pošta) oz. njene krajšave courriel. Odzivi na te ukrepe so mešani, mnogi namreč v besedi e-mail ne vidijo ničesar slabega, saj je postala splošni termin povsod po svetu.

Več o tem.

18 komentarjev