»

Xbox One se bo moral redno povezovati na splet

vir: The Verge
The Verge - Da bo moral biti Xbox One ves čas povezan na internet, smo po ovinkih izvedeli že dva tedna pred predstavitvijo. Microsoft je zdaj razjasnil situacijo, ki ni tako zelo huda, a vseeno precejšen preskok glede na preteklost. Nova konzola se bo namreč res morala zelo pogosto povezovati na Microsoftove strežnike, vsaj če bodo uporabniki želeli igrati igre. Do izključitve internetne povezave bo konzola delovala popolnoma normalno, ob prekinitvi internetne povezave (oz. od zadnjega javljanja Microsftovim strežnikom) pa bo še 24 ur imela 'žeton', ki bo dovoljeval igranje iger. Po preteku 24 ur se bo do ponovne vzpostavitve internetne povezave onemogočilo igranje iger.

Ta omejtev ne velja za predvajanje televizijskega signala oz. filmov na optičnih medijih DVD in...

62 komentarjev

Xbox Live za stari Xbox bo ukinjen

Xbox

ITworld.com - Microsoftov generalni menedžer za Xbox Live Mark Whitten je napovedal, da bodo s 15. aprilom 2010 ukinili storitve Xbox Live za originalni Xbox in igre. Točnega razloga za to odločitev niso navedli, le vegasti "to bo prineslo največjo korist za skupnost Xbox Live".

Spomnimo, da so Xbox Live izdali že daljnega leta 2002, leto po izidu konzole Xbox. Ob izidu Xboxa 360 leta 2005 so nehali prodajati prvi Xbox, tako da je ukinitev podpore za napravo, ki ni več naprodaj že pet let, smiselna. Manj logična je ta poteza za igre v sklopu Xbox Originals, ki so prek neposrednega prenosa (direct download) naprodaj še danes. Več o tem.

7 komentarjev

Microsoft začel vojno proti piratstvu

Xbox Scene - Xbox-scene in tudi IGN poročata, da so bili nekateri lastniki Microsoftovih konzol Xbox 360 deležni precej neprijetnega presenečenja. Namreč, pri Microsoftu so gladko pobanali vse konzole, ki so imele modificiran firmware na DVD pogonih.

Modificiran firmware je konzoli sporočal, da je v pogonu originalen DVD, ne glede na poreklo medija. Kot tak je bil tako uporaben samo za poganjanje "varnostnih kopij", saj ni zaobšel hypervisorja. Hypervisor namreč ne dovoli poganjanja kode, ki ni bila ustrezno podpisana s strani Microsofta, zato zaenkrat (razen kratke ranljivosti) ni mogoče na konzoli poganjati homebrew programske opreme. Zaenkrat je bilo presenečenje omejeno samo na ameriško celino, verjetno pa enak pogrom ne bo...

86 komentarjev

Hack xbox360 prihaja v javnost

Slo-Tech - Kot smo že poročali, je TheSpecialistu uspelo prirediti firmware DVD pogona v Xbox360 tako, da ne preverja več tim. mediaflagov ob zagonu *.xex datotek. TheSpecialist se je odločil da hacka ne bo objavil, saj omogoča le poganjanje varnostnih kopij DVD-jev, ne pa poganjanje nepodpisanih *.xex datotek. Kljub temu pa so podatki o firmware-u DVD pogona in implementirani zaščiti javno objavljeni.

Skupina Team Xecuter se je odločila ponoviti TheSpecialistovo delo, rezultate pa namerava dati v javnost. V bližnji prihodnosti lahko pričakujemo skupek programov, s katerimi bomo s pomočjo PC-ja popravili firmware DVD pogona tako, da bomo lahko igrali tudi varnostne kopije iger.

Kajti, vsi smo že slišali za uničene medije ob prenašanju konzole med igranjem[>:D]).

Še povezava do izvirne novice.

3 komentarji

Xbox še vedno prinaša izgube

GamesIndustry.biz - Microsoft je objavil poslovne rezultate prve četrtine letošnjega leta, ki so precej vzpodbudni. Skupni dohodki so se povišali za slabe pol milijarde dolarjev (z 9,17 na 9,62 milijarde), operativni dobiček pa je poskočil za ogromni 2 milijardi (z 1,3 na 3,3 milijarde). Kljub temu pa so številke, ki jih prispeva Microsoftova igralna konzola, precej klavrne. Že od samega izida prinaša Xbox avtorjem zgolj izgubo. Konec lanskega leta je sicer izjemoma prispeval v blagajno 84 milijonov dolarjev, a strokovnjaki pripisujejo nenavadno odstopanje dobri prodaji ekskluzivnega naslova Halo 2. V letu 2005 je spet vse po starem, če vas interesirajo rdeče številke, preberite celotno novico.

Očitno je napačna poteza Microsoft izučila, saj novo različico Xboxa pošiljajo na trg prej, kot bosta to storila konkurenta Sony in Nintendo.

3 komentarji

Želite gručo XBOX-ov?

Slashdot - Že pred nekaj časa so pogruntali, kako prepričati Xbox, da naj poganja tudi operacijski sistem Linux. Poskusi so bili uspešni in tako so pri Anandtechu prišli do ideje, da bi povezali skupaj več Xboxov ter jih uporabljali za renderiranje scen. En sam Xbox se je po pričakovanju odrezal zelo slabo, v skupini pa so že pokazali zavidljive rezultate. V preskusih izrisovanja ter razprševanja kod ključev se je skupek osmih že odrezal bolje od dvoprocesorskega Opteron oz. Xeona s 3.06 GHz.

19 komentarjev

KDE na GameCube

Slashdot - Nekateri ljudje si močno prizadevajo spraviti Linux na vsakršno napravo, vključno s toasterji in mikrovalovkami.

Ena skupina takih ljudi se je odločila, da bo začela projekt ' GameCube Linux'. Do sedaj niso dosegli precej velikega uspeha, so pa pokazali prve slike delujočega KDE okolja. Ni jim popolnoma uspelo, saj se njihov rezultat rahlo razlikuje od željenega.

Tukaj pa je še povezava do orginalnega framebufferja.

Zdaj pa prevajat jedro na mojih supergah!

7 komentarjev

Primerjava Dooma 3 - Windows vs. Linux

AnandTech - Gotovo vsi poznate legendarno streljačino Doom. Potem tudi veste, da je pred nedavnim izšla tretja različica, Doom 3. Ko so nedavno avtorji izdali še različico Dooma 3 za Linux, so se začela pojavljati vprašanja, na katerem operacijskem sistemu deluje igra hitreje. Ljudje na AnandTechu so se odločili narediti temu konec. Testirali so 6 nVIDIInih grafičnih kartic, od GeForca 5600XT do GeForca 6800 Ultra. Prišli so do nepričakovanega zaključka, da je igra na Linuxu do 25% počasnejša, kot na Windowsih.

Če bi testirali z ATI-jevimi grafičnimi karticami, bi verjetno prišlo še do večje razlike, saj je ATI "znan" po svojih gonilnikih za Linux.

21 komentarjev

Nadgradnja XBoxa

Microsoft - Microsoft je spročil, da je že začel z razvojem novega orodja za igralno konzolo Xbox Live. Imenovalo se bo "Tsunami" in bo uporabnikom Xbox Live prineslo nove storitve, ki jih bo Microsoft nudil prek spleta. Uporabniki Xboxa naj bi nove storitve začeli uporabljati šele čez leto dni. Xbox Live bo omogočal, da se bodo lahko uporabniki Xboxa s pomočjo MSN Messengerja povezovali z uporabniki osebnih računalnikov, omogočal bo shranjevanje podatkov različnih klanov (ime, razna sporočila, rezultate dosežene pri igrah ...), omogočal bo lažje vgrajevanje več različnih načinov boja v igre, s katerimi bodo lahko upravljali tako igralci sami kot izdajatelj igre, uporabniki se bodo lahko povezovali v igre z lastnimi avtarji, omogočeno pa bo tudi prenašanje novih igralnih površin v igre, ki jih bodo posamezniki objavljali na spletu. Klik!

1 komentar

X-Box & Linux = Najcenejši računalnik?

več strani - New York Times je spisal članek, zakaj ljudje sploh modificirajo XBox, v želji da bi nanj namestili Linux ter tako za zelo nizko ceno dobili računalnik srednjega razreda. Za 180 ameriških zelencev namreč dobimo konzolo, ki jo lahko z modifikacijo spremenimo v Linux sistem, na katerem lahko predvajamo zvočne datoteke, igramo X-Box igre, brskamo po internetu in pač vse ostalo, kar lahko počnemo z PCji. Dobro utemeljitev je podal vodja projekta X-Box Linux: "X-Box je cenejši kot PC. X-Box je manjši kot PC. X-Box izgleda lepše. X-Box je tišji. Zaradi vsega tega je X-Box idealen PC za v dnevno sobo."

Dolgo in zanimivo branje: izvorni članek in skrajšana različica.

3 komentarji