»

V Nemčiji obsodba zaradi izsiljevanja spletnih stavnic z napadi DoS

The Register - Plačevanje zavarovanja, ki so ga lokalni mafijci neprostovoljno pobirali od lokalov v zameno za zaščito pred težavami, je neki Nemec poizkusil uporabiti na internetu. Načrt mu je deloma uspel, saj je iztržil nekaj evrov, a so ga nato prijeli in sedaj tudi obsodili.

V dneh pred lanskim svetovnim prvenstvom v nogometu je za 65 dolarjev na dan najel storitve ruskega botneta, ki mu je omogočal izvajanje koordiniranih DoS-napadov. Nato je zagrozil šestim spletnim stavnicam, da bodo v dneh med svetovnim prvenstvom njihove strani zaradi DoS-napadov nedosegljive, če mu ne plačajo vsaka po 2500 evrov. Tri so mu skupaj plačale 5000 evrov, medtem ko so se preostale tri uprle, čeprav jim je ponudil popust in ceno znižal na piškavih...

2 komentarja

Chrome dobiva funkcijo proti Slashdotovem učinku

Slo-Tech - Google je v razvojno verzijo svojega brskalnika Chrome 12 vgradil možnost, s kateri želi preprečiti nehoteni napad DoS oziroma Slashdotov učinek. Če bo Chrome od strežnika dobil štiri zaporedne odgovore, da je neka stran nedosegljiva, uporabniku ne bo več takoj omogočil poslati novega zahtevka, ampak bo eksponentno povečeval interval čakanja. Sprva bo zamik trajal 0,7 sekunde, nato pa se bo povečeval do maksimalne meje 15 minut.

S tem seveda Google ne bo odpravil napadov DoS, saj se za ciljane zlonamerne napade uporabljajo posebna orodja. Bo pa Google poizkusil odpraviti...

8 komentarjev

Amazonova nedosegljivost ni bila posledica napada

CNet - Med potekom operacije Povračilo je bil približno pol ure iz Evrope nedosegljiv tudi Amazon, kar so mnogi pripisali uspehu koordiniranega napada DoS. Resda so hekerji pod taktirko Anonymousa za krajši ali daljši čas onemogočili kar nekaj strani, a uspeha pri napadu Amazona jim skrbniki strani ne nameravajo pripisati. Kot pravijo, so za nedosegljivost Amazona krivi pravzaprav sami.

Amazon je namreč izdal uradno izjavo...

10 komentarjev

UAV nadzorujejo promet

reddit - Policija v Izraelu uvaja brezpilotne zrakoplove za nadzor prometa. Njih prednost tiči predvsem v nizkih obratovalnih stoških in zmožnosti ostati v zraku neprekinjeno tudi po 24 ur. V navezi z ostalimi tehnološkimi doprinosi, pa so lahko tako nabrane informacije dostopne vsem enotam na terenu preko dlančnikov in podobnih naprav.

Da se le ne bodo vozniki s potrebo po hitrosti odslej ozirali samo še v nebo, namesto na cesto.

7 komentarjev

GeorgeWBush.com nedosegljiv

Google News - Kot poroča britansko podjetje za spremljanje prometa na internetu in kot lahko preskusite sami, je spletna stran ameriškega predsednika Georga W. Busha nedosegljiva. Ko jo želimo obiskati, nam neprijazno sporočilo pove, da nimamo pravic za dostop do vsebine strani.

Kot vse kaže gre le za zanimivo odločitev vzdrževalcev strani, saj je stran znotraj ZDA in Kanade dostopna. Omeniti pa velja, da je prejšnji teden stran doživela kar nekaj izpadov, ki bi lahko bili posledica napadov DoS.

7 komentarjev

Bush krepko vodi pred Kerryem

Wired News - Seveda ne v anketah, pač pa v številu varnostnih napak in pomankljivosti, ki jih vsebuje njegova spletna stran georgewbush.com.

Wired News namreč poroča, da se je nekaj varnostnih analitikov odločilo analizirati Bushevo in Kerryevo spletno stran iz varnostnega vidika. Pri Bushu so odkrili več kot 30 varnostnih pomankljivosti s pomočjo katerih je mogoče prevzeti popoln nadzor nad Bushevo spletno stranjo, kar pomeni, da jo je mogoče sesuti, ali pa spreminjati informacije na njej (tudi slogane in slike).

Pri Kerryu je stvar malenkost boljša, vendar pa je ravno tako mogoče s pomočjo SQL injection brskati in spreminjati SQL bazo, ki poganja Kerryevo spletno stran.

Pri tem pa je na obeh spletnih straneh zapisano, da je poskrbljeno za najstrošje varnostne ukrepe, saj se strežnika nahajata v zaklenjenih prostorih, Kerry pa se še pohvali, da njegov strežnik varuje stražar. Očitno je tako za varnost strežnika dovolj poskrbljeno.

Oba kandidata pa s pomočjo spletnih hroščev zbirata...

9 komentarjev

Bo Bill Gates povišan v viteza?

Yahoo News -

The Sunday Telegraph poroča, da bo Microsoftovega predsednika, 48-letnega Billa Gatesa, na predlog britanskega ministra za finance Gordona Browna britanska kraljica Elizabeta II. povišala v častnega viteza za njegov prispevek h globalizaciji in podjetništvu. Uradno naj bi kraljica to potrdila jutri.

Tovrstne častne nazive britanska kraljica občasno podeljuje tudi Nebritancem, še zlasti Američanom, za posebne dosežke. Kakorkoli že, navkljub viteškemu nazivu se Nebritanci ne morejo nazivati sir. Tovrstno povišanje so med drugimi doslej prejeli tudi nekdanji ameriški predsednik George Bush, nekdanji newyorški župan Rudolph Giuliani, režiser Steven Spielberg in Alan Greenspan. Več o tem.

23 komentarjev

Konec vesoljskega teleskopa?

vir: NASA
Slashdot - Ko so pred leti v vesoljski orbiti namestili teleskop Hubble, so se najprej pojavile težave s sliko. Vse slike, ki so jih sprejemali na Zemlji so bile neostre, popačene in na sploh popolno razočaranje za znanstvenike, ki so na projektu delali leta. Po nekaj časa so odkrili problem ter ga po nekaj mesecih rešili s posebnimi "očali" zanj. Slike, ki so prišle na Zemljo po posegu, pa so presenetile tako znanstvenike kot tudi širšo javnost, saj so znanstvenikom ponudile ogromno informacij, javnosti pa prizore, ki si jih marsikdo ne bi mogel predstavljati niti v sanjah.

A odkar si je ameriški...

9 komentarjev

Še dobro, da Bush ne bere e-pošte ...

Mladina - Vas je kdaj prijelo, da bi kakšnemu politiku napisali jezno e-pismo? Kar, a naj vas nikar ne zanese. Kot poroča Mladina, so namreč danes na okrožnem sodišču v Murski Soboti 32-letnega T. S. obsodili zaradi ogrožanja varnosti ameriškega predsednika Georga Busha.

T. S. je namreč 20. maja 2001 (pred obiskom Bush-Putin) Georgu Bushu poslal e-sporočilo z vsebino 'Predsednik, rešite Zemljo, vi riti, ubili vas bomo v Ljubljani. Dobrodošli.' Od Bele hiše je nato najprej dobil avtomatsko zahvalno sporočilo, čez nekaj dni pa še obisk policije na domu, saj je sporočilo poslal iz domačega računalnika in ga torej ni bilo težko izslediti.

Kljub temu, da se je obtoženi po lastnih besedah rahlo opit le šalil, da obstaja razlika med grožnjo in ogrožanjem, da grožnja ni bila resna ter da Busheva varnost ni bila ogrožena, saj za grožnjo sploh ni vedel -- je bil obsojen na pogojno kazen štirih mesecev zapora s preskusno dobo dveh let.

So pa kot olajševalno okoliščino na sodišču izpostavili dejstvo,...

72 komentarjev