»

Sejem Elektronike v Ljubljani 18-20 marca

Slo-Tech - Po nekajletni klinični smrti je Gospodarsko Razstavišče spet oživelo Sejem Elektronike, tokrat v novi podobi in z bistveno drugačnim programom.

Novosti so v bistveno večjem posluhu za domačo industrijo in javnost, bolje urejeno in ugodnejšo uslugo ob večji kakovosti in BREZPLAČEN vstop za obiskovalce.

Vsak začetek je težak in tako tudi tokrat sejem krasi nekako 60 različnih podjetij iz Slovenije in tujine, v bolj sproščenem kotičku sejma pa kar nekaj domačih radioklubov kaže različne tehnike prenosa podatkov in tehnologijo, ki stoji za tem, tako danes kot desetletja nazaj.

Vabljeni ste, da s svojim obiskom pokažete, ali cenite ta korak v pravo smer in pričakujete tudi nadaljnje.

23 komentarjev

Tuxmagazin

Slo-Tech - Danes je izšla 3. številka revije Tuxmagazin. Revija je namenjena začetnikom v Linuxu v njej bodo našli vse od opisov, nasvetov in odgovorov na mnoga vprašanja, ki jih zanimajo. V tej številki je predstavljeno povezovanje Linuxa z Windowsi, povezovanje iPoda z Linuxom, pregled namestitvenega sistema Autopackage, Tux Paint za otroke...



Na Tuxmagazine se lahko naročite brezplačno. Revija je na voljo v PDF formatu ( neposredna povezava do 3. številke (3,8 Mb))

P.S.: Podjetje, ki izdaja TUXmagazine, izdaja tudi Linux gazette in Linux journal.

29 komentarjev

Nova številka revije za elektronike zastonj na spletu

Slo-Tech - Te dni je izšla nova številka revije Elektronika, ki je na voljo tudi brezplačno v PDF formatu.

Revija bo zanimiva predvsem za tiste, ki se udeležujejo debat v forumu. V reviji boste na eni izmed stotih strani, kolikor jih obsega, našli tudi odgovore na vprašanja iz foruma, lotili pa smo se tudi malo bolj računalniških tem, kot so Gentoo Linux in kratke predstavitve uporabnih CAD programov za elektroniko v Linux okolju.
Papirna izdaja bo verjetno na voljo danes (četrtek) oz. najpozneje v petek na naši stojnici na sejmu elektronike. Kakorkoli že, če je na stojnici ne bo, nam pustite svoj naslov in poslali vam jo bomo brezplačno.

16 komentarjev

Forum: Zanimive teme v Elektrotehniki in elektroniki

Slo-Tech - Če morda še niste vedeli, na Slo-Tech forumu imamo tudi oddelek, ki se imenuje Elektrotehnika in elektronika, kjer se pogovarjamo o različnih bolj ali manj zanimivih temah iz elektrotehničnega sveta, ki imajo pogosto povezava tudi z modificiranjem računalnikov.

Zvesti forumaš Tic se sprašuje, ali bo prevelika bližina napajalnika kaj vplivala na delovanje diska, z jjohnny-jem pa se nekdo šali po telefonu, zato bi rad iz svojega Philipsovega telefonskega aparata izbrskal njegovo tel. številko. Pomagajte mu! Vsake toliko se kdo posveča tudi izdelavi in nakupu glasbenega ojačevalnika, nagrado najbolj zanimive teme tega tedna pa dobi No0ne, ki hoče iz disketnika narediti pravega pravcatega robota.

Torej, v priljubljeni predvajalnik naložite katero od pesmi skupine AC/DC, preverite varovalke in se priklopite v oddelek Elektrotehnika in Elektronika [;)] .

3 komentarji

Čez dve uri

Slo-Tech - Ob 16:00, torej čez nekako dve uri, se dobimo v Tivoliju, kjer bomo vrgli kakšno kepo dve. Pridite! Ponovimo podatke:
  • Kje? Tivoli, pred vhodom v minigolf, malo naprej od stojnice za horseburger
  • Kdaj? Danes ob 16:00
  • Nas ne najdete? Pokličite na 070 938 403, kjer se bo na telefon oglasil alien-w ter razložil, kako priti tja.
Se vidimo!

14 komentarjev

Linux Gazette

Linux Gazette - Lepa lastnost internet revij je, da so popolnoma zastonj in da nudijo veliko zanimivega branja. Linux Gazette spada mednje. To je revija, ki piše samo o Linuxu, vendar na malce bolj zabaven način. V Linux Gazette lahko najdete trike, nasvete, ideje in predloge za uspešno uporabljanje Linuxa. Prav tako pa lahko v reviji najdete tudi zelo zanimive članke. Linux Gazette izhaja vsak mesec - trenutna številka je 67. Revijo najdete tukaj, če pa si želite pogledati samo povzetek, pa kliknite sem.

0 komentarjev