»

Direktor MI5 svari, da kitajski hekerji napadajo britanska podjetja

Schneier.com - V začetku meseca so nekateri britanski mediji poročali, da je direktor britanske tajne službe MI5 Jonathan Evans, direktorjem 300 večjih britanskih podjetij poslal pismo, v katerem jih opozarja, da so tarče kitajskih obveščevalnih kibernapadov.

Direktor MI5 trdi, da napadalci prihajajo iz vrst kitajskih državnih organizacij. Kitajska vlada naj bi obveščevalno spremljala velika gradbena in naftna podjetja, pa tudi odvetniške pisarne in ostala podjetja, ki poslujejo s Kitajsko ali upravljajo s strateško pomembnimi informacijami.

Direktor MI5 tudi trdi, da kitajski vladni hekerji za vohunjenje uporabljajo posebej napisane trojanske konje ter je predstavnikom podjetij poslal digitalne prstne odtise (kontrolne vsote) teh programov ter IP naslove strežnikov iz katerih se izvajajo napadi.

Gre za prvi primer, ko je predstavnik Britanije Kitajsko uradno obtožil elektronskega vohunjenja. Da ima Kitajska posebne oddelke za kibernetsko bojevanje in kibernetsko vohunjenje v okviru vojske, pa...

10 komentarjev

Invazija spletnih gigabajtov

Hellacious Riders - Google je ustvaril toliko kvalitetnih brezplačnih servisov, da mu ostala podjetja z velikimi težavami sledijo. Ker pa je predmet vrednosti email uslug le in samo specifikacija strojne opreme, se v tej ponudbi lahko izživlja nemalo podjetij.

Tako je motociklistična revija Hellacious Riders medmrežju ponudila račun elektronske pošte s kapaciteto celih 100 gigabajtov.

Kaj bo navaden smrtnik počel s tako megalomansko količino razpoložljivega prostora pa lahko postavimo pod vprašaj, saj logika tukaj zelo peša - če samo 100 uporabnikov uporablja 50 odstotkov razpoložljivega prostora, to nanese pet terabajtov, kar je banalno rečeno 50 dobrih diskov. Za zanimivost naj omenim še to, da dotično podjetje prvemu, ki bo zapolnil ves prostor ponuja nadgradnjo predala na skromnih 1000 GB.

11 komentarjev

Hotmail bo ponudil 2 GB prostora?!

The Register - Potem ko je Google oznanil Gmail in z njim uporabnikom obljubil cel gigabajt prostora za shranjevanje elektronske pošte, se je marsikomu zazdelo, da gre za prvoaprilsko šalo. A poskusni zajčki storitev že uporabljajo, Yahoo!Mail je kot odgovor mejo 4 oz. 6 MB prestavil na 100 MB, Hotmail pa na 250 MB in kar 2 GB za naročnike. Tokrat pa je Microsoftov oddelek močno presenetil in obljubil 2 GB prostora tudi za "brezplačne uporabnike". Prav tako bodo odstranili oglase in potek računa po 30 dneh neuporabe, priloge pa bodo omejene na vzornih 20 MB. Uau!

Morda pa je Google želel samo apelirati na ostale ponudnike ...

30 komentarjev

Yahoo Mail s 100MB!

Yahoo News - Novica je sicer precej stara (npr. news.com), vendar je danes dan, ko se je resnično udejanila. [:D]
Yahoo je torej prvi med velikani, ki se je ustrašil Googlovega Gmail-a in odgovoril s sicer destkrat manjšim, a še vedno impresivno velikim (100MB) poštnim predalom! Odklikajte na Yahoo! Mail in se prepričajte sami...

In zdaj lahko samo čakamo na odziv Hotmail-a... Dobro jutro torej! :)

30 komentarjev

Google bo ponudil Gmail

MSNBC - Če se vaš elektronski poštni predal v množici elektronskih sporočil vse prehitro napolni do svoje, po navadi precej nizke, meje, vam bo najnovejša ponudba, ki prihaja od avtorjev najboljšega iskalnika na internetu, Googla, vsekakor precej vabljiva. Slednji bodo namreč javnosti ponudili Gmail, ki bo ponujal poštne naslove za kogar koli. Pa porečete na to: "Ja in, tudi Microsoft, Yahoo in še mnogi drugi imajo to!"

Stvar, po kateri si boste Gmail zapomnili, bo namreč njegova velikost - tako naj bi vsak uporabnik imel kapaciteto poštnega predala kar 1 GB (da, Gigabajt!) in možnost iskanja po vseh sporočilih, ki ste jih prejeli - iščite in ne sortirajte. Seveda bo tu še zaščita proti nezaželjeni pošti in ostale stvari, ki jih dandanes pričakujemo od spodobnega ponudnika elektronskih poštnih storitev. Zaenkrat Gmail še ni na voljo javnosti, saj ga še preizkušajo, kdaj pa bo dostopen vsem, je predvsem odvisno od preizkusa. Klik!

13 komentarjev

Emron, Worldkon, Kseroks ... Nvidia?

The Register - Da takoj na začetku opozorim: naslov je hudo pretiran (v kolikor prepoznate kakšno čudno zaporedje, čeprav ga ne bi smeli).

Kaj pa vemo -- Nvidia je namreč pristojnim državnim organom morala izročiti dodatne podatke o poslovanju podjetja v zadnjih fiskalnih četrtletjih. Finančnike namreč zanimajo za tako veliko podjetje, kot je nVidia, presneto nizek delež kapitala, razporejenega v rezerve. Ob omembi tožb ter težav, ki jih dotično podjetje trenutno bije, na čelu z vstopom strateškega partnerja Visiontek v stečajni postopek, pa zna biti sledenje razvoju še kako zanimivo. Bomo videli.

0 komentarjev

Tudi Sun v črnih številkah

Vnunet - Res je, družbi veselih podjetij (/delničarjev) se pridružuje še Sun. Ta je v enakem obdobju kot ostala podjetja, o katerih sem poročal v zadnjem tednu, pridelal $3.4 MRD prihodkov, kar je sicer 16.8 odstotkov manj kot v enakem obdobju leto dni nazaj, vendar del tega predstavlja tudi dobiček -- tega je kar $20 MIO oz. 1 cent na delnico -- kar pa se je zgodilo prvič po dolgem obdobju 'recesije'. Klik!

1 komentar

Hackanje integriranega Promise kontrolerja

TweakHardware - Hackanje Promisovih ATA66/100 kontrolerjev v RAID je že skoraj ponarodela tema v svet računalništva. Čeprav se dotično podjetje še tako trudi, da bi nekako utišalo vso zadevo jim to vsekakor ne uspeva. Dokaz za to je tudi zadnji članek s TweakHardwara, ki govori ravno o hackanju integriranih Promisovih kontrolerjev. Torej, če imate matično ploščo z integrirano Promisovo rešitvijo, lahko z malo truda dobite precej več vreden RAID kontroler. Se splača pogledati...

0 komentarjev