»

Wikileaks blokiran v Avstraliji

Slo-Tech - Kot poroča The Sydney Morning Herald, se je na avstralskem črnem seznamu domen, ki ga vzdržuje ACMA, znašel tudi Wikileaks. Slednji je poznana stran, ki objavlja razne nejavne dokumente, ki tako ali drugače pricurljajo v javnost. Razlog, da je Wikileaks pristal na tej famozni listi, je objava naslovov spletnih strani, ki jih cenzurira Danska. Da z njimi ne gre češenj zobati, so pokazali prejšnji teden, ko so upravljavcem foruma Whirlpool zagrozili z globo v višini 11.000 AUD, ker so na forumu objavili povezavo do neke spletne strani proti splavu, ki je prav tako na črnem seznamu.

Odločitev sicer nima opaznejšega vpliva na brskanje Avstralcev po internetu, se pa utegne to spremeniti, če bo vlada uveljavila obvezno cenzuro in filtriranje internetnega prometa. Na Wikileaks v izjavi za javnost ugotavljajo, da še vedno velja, da je prvo pravilo cenzure, da se o cenzuri ne sme govoriti. Poleg danskega so na Wikileaks razkrili še tajski seznam blokiranih strani, kjer so pod pretvezo...

22 komentarjev

Namesto tipkovnice, pisalni stroj

Multiple Digression - Ko bi človek mislil, da se oblikovalci tipkovnic ne morejo spomniti še česa novega, nas presenetijo domači "modelarji". Tipkovnice, ki jih zvijemo, take z nepreglednim številom funkcijskih tipk, svetleča in barvasta tipkala pa ergonomične in "internetne" tipkovnice niso nič posebnega proti originalni ideji priključitve starega pisalnega stroja na računalo.

Avtor članka je naredil uslugo svoji partnerici, ki se je pritozevala nad bolečim zapestjem in trpinčenjem prstov, zato ji je preuredil stari pisalni stroj tako, da ga je lahko priključil na računalnik. Modifikacija "analognega v digitalno" je, predvsem če ste nostalgik in svoje dokumente še vedno tipkate na kakšno staro pritiskalo,...

11 komentarjev

Comdexa je konec

več strani - V Las Vegasu se je končal računalniški sejem Comdex. Kljub temnim napovedim, je bilo na sejmu predstavljenih kar nekaj novosti. Seveda je bila najbolj odmevna novica nVidie o GeForcu FX. A to ni edina pomembna novost, ki se je pojavila na sejmu. Predstavili so veliko novih ohišji, Canon je pokazal nov fotoaparat, IOmega je predstavila nove zunanje trde diske, Gyration "lebdečo miško" - o kateri smo že pisali - in še mnogo drugih novosti.

Comdex sta si zopet ogledala AnandTech in pa Tom's hardware.

0 komentarjev

BlowHole vodič

CaseEtc - Čeprav je takšnih in drugačnih vodičov za izdelavo BlowHolow (če mi nekdo najde pameten slovenski prevod dobi liziko!), je ta na CaseEtc zares vreden ogleda. Fantje so se članka lotili pošteno in uspelo jim ga je napisati na zelo jasen in informativen način. Ogled priporočam vsem, ki jih mikajo modifikacije ohišja, ogled pa ne bo škodil niti starim mačkom, saj bodo zagotovo izvedeli kaj koristnega. Priporočam!

4 komentarji