»

Adijo, Winamp!

Slashdot - Winamp, eden najbolj priljubljenih predvajalnikov digitalne glasbe za okolje Windows, zaključuje svojo kariero. Podjetje Nullsoft, ki je delovalo pod okriljem giganta AOL, je namreč zaprlo svoja vrata. Glede na to, da Winampov klon za Linux prav tako stagnira in da se je že govorilo o Winampu za Linux, se lahko ponižno nadejamo, da bo AOL po vzoru tradicije z Netscapom odprl kodo Winampa. Po drugi strani pa se zdi, da je čas tovrstnih predvajanikov glasbe že mimo.

Kdo bo torej nasledil Winamp?

57 komentarjev

Izšel popravljen Winamp 5.05

Winamp - Pred časom je bila odkrita varnostna luknja v preobleki predvajalnika glasbe, Winamp, ki bi lahko dopustila nalaganje zlih programov. Nullsoft je zadevo vzel resno in hitro izdal novo različico, ki uvaja sledeče novosti:
  • popravljeni hrošč;
  • popravek za filme prek DirectShow, ki so bili obrnjeni na glavo;
  • JFTE 0.96c;
  • vprašanje, ali ste res prepričani, pred prvim nalaganjem preobleke (skina).
Prenos je mogoč z domače strani.

7 komentarjev

Varnostna luknja v Winampu

Slashdot - Zelo priljubljen in razširjen predvajalnik takšne ali drugačne glasbe, ostalega zvoka in videoposnetkov utegne kmalu začeti izgubljati na priljubljenosti. Kot poroča Secunia, različice Winampa 3.x in 5.x vsebujejo napako v skrčeni datoteki .wsz (Winamp skin zip file), ki jo uporabniki uporabljajo za novo preobleko programa. Datoteka XML v njej se lahko sklicuje na datoteko HTML, ki jo odpre Internet Explorer, slednji pa z znano napako brez intervencije uporabnika izvede program, ki je tudi del njegove nove "preobleke". Na Winampovih forumih že teče debata. Klik!

43 komentarjev

Brezplačni programi na Windowsih

OSNews - Ste že kdaj poskušali popolnoma presedlati na Linux, ampak se vam je vedno zameril s kakšnim čudnim problemom, ki ga niste znali rešiti? Če se vam je, potem verjetno uporabljate operacijski sistem Windows, na katerega ste navajeni in v katerem se počutite domače. Nekdo je imel podobno izkušnjo in se je zato odpravil na lov po brezplačnih programih s Freeware ali GPL licenco, ki bi služili kot alternativa komercialnim programom. Tako si je naprimer za brskanje po spletu našel MyIE2 (Mozilla naj bi imela memory leak in je porabljala preveč pomnilnika), za peko CDjev CD Burner XP ter za poslušanje glasbe Winamp. Povezava do seznama vseh alternativ z utemeljitvijo.

23 komentarjev

Winamp 2 + Winamp 3 = Winamp 5

vir: Winamp
Winamp - Nullsoft je danes izdal naslednjo različico enega najboljših in zagotovo enega najbolj priljubljenih predvajalnikov glasbe in filmov. Dame in gospodje, Winamp 5! Po tem ko je večina ljudi, ki je winamp 3 celo preizkusila, ugotovila da to ni več winamp kot so ga poznali, so se avtorji tokrat spravili skupaj in združili najboljše lastnosti winamp 2 in 3. Od 2 so vzeli predvsem hitrost(ki je v 3 ni bilo), iz 3 pa predvsem veliko število funkcij. Za natančen seznam poglejte sem, za dolpoteg pa odklikajte semle. Prav tako so izdali različico Pro, ki omogoča luščenje zgoščenk ter pečenje le teh. Cena sitnica je okroglih 14.95 dolarjev.

Na novico sta nas opozorila še CCMbrother in Tody

59 komentarjev

Nov WinAMP

Winamp - Izšla je nova verzija priljubljenega programa za predvajanje glasbe, WinAMP. Tokratna izdaja nosi oznako 2.90, ponuja pa nam kar nekaj novih bonbončkov. Ti so
  • integrirana podpora za vse vrste videa (AVI, MPEG, ASF ...);
  • nov privzeti skin;
  • posodobljena knjižica izvajalcev in nove možnosti urejanja tagov skladb;
  • dodane nove tipkovinčine bližnjice in
  • mnogo odpravljenih bugov in kozmetičnih popravkov.
Dolpoteg treh različnih verzij (lite, standard in full) je mogoč na tem naslovu. Program je freeware.

Zahvala za novico gre Tr0nu.

27 komentarjev

8500 = 9100, pravi ATI

The inquirer - Da je bil Radeon 8500 ATI-jev prodajni hit, vemo, kartica pa je še večji "hit" postala, ko se je izvedelo, da je ATI ne misli več proizvajati. No, kanadski gigant pa si je očitno premislil in na trg ponovno poslal omenjeno kartico, tokrat v novi preobleki in z novim imenom: Radeon 9100. Novi grafični čip bo tako hitrejši od stare 8500 ter 9000, a na žalost ne bo popolnoma podpiral DirectX 9, kljub temu da ime namiguje drugače. Klik!

2 komentarja