»

Miška za pol tisočaka

The inquirer - Podjetje 3Dconnexion, ki je v lasti Logitecha, je predstavilo novo 3D-miško, ki nosi ime SpacePilot Pro. Gre za mnogo več kot navadno miško, saj ima vgrajen LCD-zaslonček (LCD Workflow Assistant, ki omogoča preprost dostop do pomembnih aplikacij in funkcij), tehnologijo QuickView Navigation, množico gumbov in pametnih tipk ter deluje v šestih ravninah, tako da je zadeva kot...

23 komentarjev

Izšel je Headline Tracker 2.0

Headline Tracker - Izšla je nova različica programa Headline Tracker, ki je namenjen pregledovanju novic na spletnih straneh. Podpira standard RSS in regularne izraze za strani, ki RSS-ja ne podpirajo. To je slovenski program, enostaven in zelo priročen za uporabo. Naj omenimo še, da ima tudi posebno okno, kjer se novice prikazujejo v živo, kot na reklamnem panoju.

Več o programu si preberite na predstavitveni strani.

9 komentarjev

Mozilla Sunbird

OSNews - Skupaj z novo alpha-različico brskalnika je ekipa Mozille izdala tudi novo različico programa, ki je izboljšana različica koledarja iz Mozille. Samostojna različica koledarja se imenuje Sunbird in deluje neodvisno od Mozillinega spletnega brskalnika. Program nam omogoča dodajanje sestankov, razporeditev časa ter seznam opravil, kar močno izboljša pregled nad dogodki in našim (ne)prostim časom. Primer koledarja. Povezava do datotek: Koledar kot dodatek Mozilli ter Sunbird kot samostojen program.

8 komentarjev

Mozilla Thunderbird 0.6

Mozillazine - Izšla je nova različica prostega odjemalca za elektronsko pošto, Mozilla Thunderbird 0.6. Nova različica programa, ki izvira iz Mozille, prinaša nekaj pomembnih novosti na poti do dokončno stabilne različice: namestilnik za okolje Windows, novo privzeto temo za operacijski sistem Mac OS X, izboljšan mehanizem za nadzor neželene pošte, tudi novo podobo blagovne znamke in mnogo drugega. Podrobnejše informacije o novostih, dolpoteg in domača stran programa.

Na novico nas je opozoril tudi Mavrik.

21 komentarjev

Standardna oblika zapisa 3D-grafike

Slashdot - Intel, Adobe, Microsoft in še več kot 30 drugih podjetij so sklenili sodelovanje pod skupnim imenom 3D Industry Forum (3DIF). Njihov namen je razviti standard za zapis 3D-grafike, ki bo nosil ime Universal 3D (U3D). Pobudniki novega zapisa želijo ustvariti brezplačno dostopen mehanizem za kodiranje 3D-podatkov, torej nekaj podobnega kot je MP3 za glasbo in JPEG za bitne slike.

Nova oblika zapisa naj bi izpodrinila različne oblike, ki jih ustvarjajo razvijalci CAD- in 3D-programja, primerna pa naj bi bila tudi za rabo v brskalnikih. Klik!

17 komentarjev

Nov članek: Tečaj Blenderja (1. del)

Slo-Tech - Blender je celovito orodje za modeliranje, animiranje, izrisovanje, ustvarjanje in predvajanje interaktivne 3D-grafike v realnem času. Priljubljen je v profesionalnih filmskih studiih, saj so ga uporabili pri mnogih filmih, ki so nastali v Hollywoodu. Če se želite spoznati z brezplačnim odprtokodnim orodjem, ki je na voljo za različne operacijske sisteme, med drugim Windows, Linux in Mac OS X, obvezno preberite članek Matije Abrama: Tečaj Blenderja (1. del).

Blender (tako različico za Linux kot za Windows) najdete tudi na novi razvojni različici Slo-Tech Linuxa 2, ki je na voljo na naslednjih strežnikih:

9 komentarjev

Novi Winzip

Winzip - Sicer je novica stara že nekaj dni, a vseeno. Izžla je nova različica programa za arhiviranje in dearhiviranje domala vseh znanih formatov. Winzip 8.1 lahko vunpotegnete iz tega naslova. Program ima nekaj funkcionalnih novosti (deljenje arhivov, razširjanje v pogosto odprte mape,...) kot tudi vizualnih novosti (razširljiva pogovorna okna, popolna skladnost z Windows XP, Tray ikona). Ja, čas je za nadgradnjo .

0 komentarjev

Prvi testi Athlona4

Slo-Tech - Nemška revija C'T je objavila ekskluzivne prve benchmark teste Athlon4 (Palomino) procesorjev. Novega Athlona so primerjali s starim TBirdom in Pentiumom III na dokaj povprečnem sistemu (128MB PC100 RAMa, GF2 MX...). Najbolje je, da si kar ogledate spodnjo tabelo:

Procesorji Grafika 3DMark Quake 3 Unreal PovRay C3D Sysmark
AMD Palomino GeForce MX 5462 133 42 808 13,9 190
AMD Thunderbird GeForce MX 5296 124 40 800 13,0 186
Intel Coppermine GeForce 2 go 5216 114 38 698 11,2 154
Intel Coppermine ATI Rage 3075 95 37 698 11,3 156

V najboljšem primeru je Palomino TBirda prehitel za kakšnih 7%. To vsekakor ni slabo, še posebej, če upoštevamo PC100 pomnilnik, ki je bil uporabi. Novi Palomino v kombinaciji z DDR pomnilnikom bi znal biti nadvse zanimiva opcija, še posebej glede na nizke cene, ki jih lahko pričakujemo. Še vedno pa je vprašanje, kako se bo kosal z novim Intelovim Northwood jedrom. Thnx slycer....

6 komentarjev