»

Prihaja HTC Magic, Sony Ericsson brez Androida

engadget - T-Mobile-ov G1, prvi mobilnik, na katerem teče Android, bo končno dobil množic vrednega naslednika. HTC Magic (oz. T-Mobile G2), na katerem bo tekel kolaček, je na voljo za prednaročilo pri Vodafone-u v Združenem Kraljestvu. Za 30 funtov mesečne naročnine bo aparat popolnoma zastonj, fizično pa bo na voljo 5. maja.

Obenem so pri Sony Ericssonu najavili, da ne razmišljajo o aparatu, na katerem bi tekel Googlov Android. Čeprav pravijo, da je to zelo pomemben operacijski sistem in da je izdelava telefona, na katerem bo tekel, skorajda nujna, zaenkrat še nimajo načrtov za izdelavo. Verjetno je to posledica zelo slabih poslovnih rezultatov (sredi prejšnega leta so povedali, da skorajda niso imeli dobička v prvi polovici leta 2008), saj so tak telefon že napovedali za letošnje leto.

16 komentarjev

Das Keyboard II

TechFear - Ako iščete tipkovnico, je na trgu veliko modelov. Za par tisočakov dobite cenene plastične izdelke, če pa primaknete večji kupček, vam bodo proizvajalci ponudili obilico dodatnih tipk, lučk in mini LCD ekrančkov, po možnosti pa tudi ergonomsko obliko. Vse lepo in prav, vsaj za večino ljudi, obstaja pa kopica navdušencev, ki ne potrebuje ničesar od naštetega. Želijo si zgolj kvalitetno tipkovnico brez dodatnih funkcij -- nakup, ki ga je dandanes presenetljivo težko opraviti.

A vse le ni tako črno, tu in tam se še najdejo stare zaloge, nekateri proizvajalci pa so predstavili celo nove modele, namenjene ravno čudakom iz zgornjega odstavka, ena od takšnih tipkovnic se skriva pod imenom Das Keyboard. Gre za drugo revizijo (Das Keyboard II) tipkovnice, ki nima prav nobene dodatne funkcije, je le zelo kvalitetno...

45 komentarjev

Cherryjeva tipkovnica za Linux

Slo-Tech - Cherry je uveljavljen izdelovalec tipkovnic, ki tako kot konkurenti celo tipkovnice iz nižjega cenovnega razreda opremlja z dodatnimi gumbi, ki služijo predvsem upravljanju večpredstavnih možnosti, npr. regulaciji jakosti zvoka. Kmalu bodo na evropskem trgu predstavili svoj nov izdelek, ki je namenjen operacijskemu sistemu Linux. Tipkovnica bo prepoznavna po pingvinu Tuxu, logotipu Linuxa, in bo imela 29 dodatnih tipk. V Združenem Kraljestvu bo na voljo za slabih 30 funtov, kupec pa bo dobil zraven tudi najnovejši SuSE Linux 9.1. Klik!

28 komentarjev

Televizija na mobitelih

PC World - Podjetje Idetic je izdalo novo storitev, imenovano MobiTV, ki omogoča uporabnikom Sprint PCS Vision gledanje novic, športnih odlomkov, glasbenih spotov preko mobilnega telefona.

Storitev bo lahko predvajala novice s programov MSNBC in CNBC, California Music Channel-USA, ter ostalih, med katerimi je tudi Discovery Channel. Singal, ki ga bo podjetje Idetic prenašalo, naj bi bil skoraj identičen televizijskemu, pričakuje se lahko le krajša zamuda od približno 30 sekund do ene minute. Poleg tega pa naj bi novost imela tudi določene omejitve kot je ločljivost, ki bo znašala 126x92 slikovnih pik, in bo v precejšnji meri odvisna od velikosti zaslona mobilnika. Klik!

6 komentarjev

Abit v trg nižjega cenovnega razreda

DigiTimes - Še ena iz DigiTimesovih logov. Tudi Abit se spravlja proizvajati osnovne plošče nižjega cenovnega razreda. Kakor pravi direktor podjetja Edwin Lin, namerava Abit odpreti dve novi proizvodni liniji, prvo za plošče temelječe na SiS645, ter drugo na Intel 845GL čipovju. Predvidevajo, da bodo zmožni narediti okoli 100.000 plošč mesečno, rezultati teh novih linij naj bi se pa začeli kazati proti koncu tega leta. Navkljub očitnemu konkuriranju z nižjim razredom Asusovih plošč pa pri Abitu priznavajo, da bodo končne cene nekoličkanj višje od plošč enakega čipovja podjetja Asus. Bosta podjetji, znani po dragih ploščah za entuziaste, odprli novo bojišče v nižjem cenovnem razredu?

2 komentarja

Ime mi je Sergej. Sem kiberločenec.

CNN - Treba bo, ako jemljemo tale članek z resnostjo, narediti več za obstoj zakona. V Združenem Kraljestvu so izprašali kar 90.000 parov, od katerih je kar desetina priznala, da jim internet počasi (a zagotovo) razdira zakon ter idilo v le-tem. Nezadovoljni možje ter nezadovoljne žene internet-obsedenk in obsedencev pravijo, da se zakonci vse preveč posvečajo navideznemu pogovoru po vsemreži ter da dajejo premalo povdarka življenju v mesu in kosteh. Izgleda, da bomo kmalu uvedli nov izraz. Žena me je zapustila zaradi Slo-Techa. Sem kiberločenec :D.

2 komentarja

Tresoči ploščki: nevarno!

Australian IT - V Združenem kraljestvu so zabeležili prvi primer 'vibracij belega prsta' (glup prevod, vem), bolezni, ki se pojavi zaradi uporabe tresočih se orodij, kot recimo motorne žage, pnevmatskih kladiv... Vzrok za (prvi primer!) pojav bolezni pri petnajstletniku je 'prekomerno' igranje igric na Sonyevi konzoli z uporabo tresočega ploščka. I, porečete, kaj pa se kvalificira kot prekomerna uporaba? Ja, karkoli kar je pač nad priporočili proizvajalca -- v primeru tega fanteta 7 ur dnevno. Bili ste opozorjeni!

6 komentarjev

Tipkovnica brez tipk

Tech Extreme - Tipkovnica brez tipk? Saj to ni mogoče, pravite? Je!
Švedsko podjetje Senseboard bo na Comdexu predstavila svoj novi izdelek - SenseboardTM Virtual Keybord, ki deluje tako, da si pritrdimo na roke neke posebne obročke -senzorje, ter nato oponašamo gibe, kot da bi pisali po navadni tipkovnici. Senzorji te gibe zaznajo ter skladno z njimi pošljejo signal do računala. Idealno za prenosnike in dlančnike, ko se trudimo z zelo majhnimi tipkovnicami ali s svinčniki.

9 komentarjev

Religija: slo-techer

The Register - Zanimivo - v popisu ljudstva se je v Združenem Kraljestvu na 896. mesto, tik na repu lestvice, prikradla religija 'Jedi Knights'.

Ne - to ne pomeni, da je religija dobila svoje priznanje, le, da je očitno nemalo ljudi na vprašanje o religiji odgovorilo z omenjenim odgovorom. Naj se nas, slo-techerjev, pristojni vladni urad le pazi ko bo opravljalo svojo raziskavo (kot mi je znano, je dolžnost popisovalca zabeležiti dejansko to religijo, pod katero si se predstavil - sicer naj bi bile kršene naše pravice ). vir: The Register

6 komentarjev