»

Bo eBay prodal Skype Googleu?

vir: CNet
CNet - Leta 2005, ko je eBay priljubljeno storitev kupil, je po mnenju mnogih v Silicijevi dolini storil 2.6 milijarde ameriških dolarjev "težko" napako. Včeraj so se pojavile nove govorice, da se Skype z Googleom pogaja o partnerstvu ali celo o takojšnji prodaji. Medtem ko govoric ni komentiral še nihče od vpletenih, naj bi dogajanje dodatno podžgala odsotnost Googleovih strokovnjakov na sejmu CTIA v Las Vegasu.

Henry Blodget iz Silicon Alley Insiderja ocenjuje, da bi eBay Skype lahko prodal za 5 ali 6 milijard ameriških dolarjev.

9 komentarjev

nLite

Slo-Tech - Ste se že kdaj spraševali, kako odstraniti nezaželjene dele vašega priljubljenega operacijskega sistema, kot je naprimer podpora tipkovnicam za dežele, v katerih ni računalnikov? Če uporabljate Okna vam nLite pri tem lahko pomaga. Z njim lahko odstranite skoraj vse: od nepotrebnih gonilnikov, podpore za jezike tretjih držav, ohranjevalnikov zaslona, vsem priljubljenih kockastih ozadij do nadvse uporabnega slikarja. Omogoča vam tudi intergriranje Service Packa ter izdelavo zagonske ISO slike brez nepotrebnih komponent. Za njegovo delovanje potrebujete Microsoftov .NET Framework, ki ga dobite tukaj.

56 komentarjev

Headline Tracker 1.4.0.0

Headline Tracker - Tistim, ki še ne poznate tega programa naj povem, da služi spremljanju novic na internetu - takih, kot so tukaj na Slo-Techu in denimo na Slo-Compu. Prednost, ki jo ima pred drugimi tovrstnimi programi je tudi možnost izbire slovenskega jezika [:))], seveda je podprta tudi angleščina. Najvažnejša stvar pa je ta, da podpira tudi strani, ki nimajo tako imenovanega "RSS feeda" (kaj je to, si preberite na domači strani), to pa omogoča spremljanje praktično neomejenega števila strani.

Kako program deluje in predstavitev programa si oglejte tukajle. Z omenjenega naslova lahko seveda tudi dolpotegnete programček. Naj opozorim na seznam strani, ki jih redno nadgrajujem - povezavo boste našli na vrhu strani.Za...

10 komentarjev

iTunes for Windows

vir: Apple
Apple - Že nekaj časa se je po Macovih forumih govorilo, da naj bi Apple svoj program za poslušanje in kupovanje glasbe - iTunes - predstavil tudi uporabnikom operacijskega sistema Windows. Pred nekaj urami so se govorice uresničile.

Vsi, ki uporabljate Okna in bi radi preizkusili glasbeni predvajalnik iTunes, si ga sedaj lahko dolpotegnete iz Applove domače strani - iTunes.

Pa še ena graja. V Apple Music Store lahko glasbo še vedno nakupujejo le prebivalci Združenih držav Amerike. Upam, da bo Apple le uvidel, da Američani niso na svetu sami in tudi nam omogočil enostavno kupovanje glasbe.

27 komentarjev

Microsoftovi posodobljeni gonilniki za miške in tipkovnice

Tech Seekers - Microsoft se je odločil posodobiti svojo programsko opremo Intellipoint in Intellitype, ki služi kot gonilnik miškam in tipkovnicam, ki jih prodajajo pod svojo blagovno znamko. Posodobljeni gonilniki delujejo pod Okni 98, ME, NT, 2000 in XP. Če imate Microsoftovo miško, vam priporočam, da si snamete Intellipoint, če pa imate njihovo tipkovnico pa Intellitype. Originalna novica.

0 komentarjev

Liberte, Egalite, Frethem (Unicorn)

Vnunet - Ime: Samorog Frethem
Rod: Virus
Družina: Socialec
Ime Datoteke: decrpyt-password.exe
Opis ZlobneKode: tipičen predstavnik družine, ki se, kot bi rekli naši vrli tv-medijci, "ne razširja že s prihodom v poštni predal", pač pa uporabnika opozarja, da vsebuje neko zelo zelo skrivno geslo, s katerim imaš do-stop do.. nečesa pomembnega pač. No, uporabnika poziva, naj si geslo zapomni in ga ne shrani na disk, s čimer naj bi uporabnik kliknil na gumb "Odpri" namesto "Shrani". Od tu dalje pa rutina: razpošljek na naslove v adresarju (Outlookovemu, seveda). Oni, ki redno posodabljamo definicije podpisov virusov, smo seveda varni. (Da, Minmax, oni, ki ne uporabljajo Oken takisto...)

3 komentarji

Izdelava zagonskih CDjev

HardOCP - Vsi vemo, da je čas zagonskih disket davno minil, saj so v modi zagonski CDji. Zadeva je precej bolj praktična in hitra, pa tudi skrb o tem, da vam bo disketa nehala delovati ravno takrat, ko jo boste najbolj potrebovali, odpade. Na tej strani si lahko celo ogledate, kako si sami izdelate zagonski CD. Postopek ni ravno 5 minutno opravilo, toda povprečen računalničar resnično ne bi smel imeti problemov z njim. Če se sedaj sprašujete kaj za vraga bi spremenili v zagonski CD, samo pomislite na kakšno Ghostovo kopijo sistema. Slin!

1 komentar