»

Prihaja nova razširitev za Age of Empires 2

Slo-Tech - Četrt stoletja po izidu prve verzije je kultna strategija Age of Empires II še vedno poskočna, njena priljubljenost pa je še zrasla po izidu osvežene (remastered) verzije Age of Empires 2: Definitive Edition pred petimi leti. Ni malo igralcev, ki jo označujejo kot najboljšo realnočasno strategijo vseh časov, in prav ti bodo prišli na svoj račun prihodnji mesec. Nova razširitev Victors and Vanquished bo izšla 14. marca.

V njej bo 19 novih scenarijev, med njimi tudi Oda Nobunaga in Karel Veliki. V razširitvi je poleg novih vsebin, ki obsegajo nove dogodke - selitve narodov, politične umore in podobno - tudi vrsta popravkov in odpravljenih hroščev. To je že šesta razširitev za prenovljeni Age of Empires 2: Definitive Edition, ki redno izhajajo vsako leto. Založnik večinoma upošteva predloge iz skupnosti in številne neuradne predelave so kasneje podlaga za novosti v uradni verziji. V najnovejši razširitvi je kar 14 novih scenarijev nastalo po idejah skupnosti, kjer ima levji delež Filthydelphia. Vsi imajo profesionalno glasbeno podlago, glasovne igralce in ostale potrebne sestavine.

Nova razširitev v predprodaji stane 11 dolarjev, na dan izida pa bo stala 13 dolarjev.

4 komentarji

Orodne vrstice iskalnikov za Firefox

Mozillazine - Nov iskalnik A9, ki si ga lasti Amazon.com, odslej ponuja orodno vrstico tudi za brskalnik Firefox. Vrstico namestimo kot običajno razširitev za Firefox. V predstavitvi nove razširitve so avtorji zapisali, da je bila med najpogostejšimi željami uporabnikov. Na naklonjenost slednjim s strani podjetja pa kaže že oglas na prvi strani iskalnika in prednostna vloga Firefoxa na strani s predstavitvijo vrstice.

Za podoben korak so se odločili tudi pri Yahoo!-ju. Trenutno smo ob obisku toolbar.yahoo.com preusmerjeni na neuradni Yahoo! Companion for Mozilla, ob obisku beta.toolbar.yahoo.com pa na neuradno vrstico Yahoo! za Firefox.

Še nekaj orodnih vrstic iskalnikov za Firefox.

Še en razlog več za udeležbo današnje prireditve!

8 komentarjev

Kakšen bo Firefox 1.0?

OSNews - Verjetno je Firefox 0.9.3 najbolj vroč kos programske opreme ta hip, zato je zelo primeren brskalnik za vroče poletne dni. In seveda tudi nadvse primerna snov za pisanje novic na Slo-Techu. [:D]

Sodeč po različici brskalnika je pravzaprav nenavadno, da je kos programja že doživel tako veliko slavo. A takšna nomenklatura je povsem v skaldu s tradicijo razvoja odprtokodnih programov, kar dokazujeta tudi Mozilla in OpenOffice.org, ki sta se uveljavila še pred različico 1.0. Tej se urno približuje tudi Firefox.

Že sedaj je poln raznoraznih zmogljivosti, ki so po vrhu vsega dopolnjive še s stotinami dodatnih razširitev. A kljub temu bo Firefox 1.0 oktobra prinesel nekaj novosti, ki jih prikazuje tudi spodnja slika. V glavnem gre za spremembe uporabniškega vmesnika. Tako ni več pogovornega...

34 komentarjev

Bi najslabšo Operino lastnost v Firefoxu?

Slo-Tech - Jesse Ruderman je spisal novo razširitev za brskalnik Firefox. Adbar morda res ni najbolj uporabna razširitev, je pa vsekakor najbolj neumna. Novemu brskalniku namreč paradoksalno vgradi reklamna sporočila v zgornji del okna, tako kot to počne Opera v privzeti brezplačni namestitvi. Jesse se je v bitki proti spletnim oglasom, ki je postala zaščitni znak Mozille, zdaj pa se ji je pridružil še Microsoft, očitno hotel nekoliko pošaliti. Kljub temu pa so oglasi lahko celo uporabni, saj s pomočjo Googlove tehnologije prikažejo tiste, ki so vsebinsko povezani z obiskano stranjo. Če zadetkov ne najde, pa prikazuje slogane in druge propagandne materiale, povezane s Firefoxom in Mozillo. Dokaz, da še tako visoka tehnologija lahko dopušča neumnosti.

8 komentarjev

Novosti .NET

Kaj za ... ?

OSNews - DotGNU, Monu soroden projekt, je nedavno predstavil poseben prikazovalnik tem za Windows XP za njihovo implementacijo WinForms. Tako lahko aplikacije, ki uporabljajo DotGNU-jev WinForms, preoblečemo v tisoče različnih grafičnih podob, ki jih najdemo npr. na ThemeXP.org.
Izšel je tudi MonoDevelop 0.5, razvojno okolje projekta Mono, zasnovano na SharpDevelopu in prilagojeno za Linux in Mac OS X. Razvijalci SharpDevelopa so še pred tem izdali izdajo RC2 svojega paradnega konja, ki bo očitno kmalu ugledal luč sveta v prvi uradni različici. Klik!

Medtem ko se razvijalci Jave in ".NET-a" bohotijo s...

0 komentarjev

Spammer na udaru

The Register - Hm, človek bi si mislil, da imajo osebki, ki pošiljajo naokoli reklamno pošto, naslove vseh uporabnikov interneta...a temu očitno ni tako, sodeč po tej novici na The Registerju.

Kratek povzetek: Nominet UK je bil prisiljen izklopiti svojo "WHOIS" storitev, ko je nekdo hotel skopirat vsebino celotne baze, ki vsebuje vse .uk domene. Kdo točno je odgovoren za ta 'podvig', se še ne ve, izvor napada pa naj bi bil izven Anglije, Nominet pa že dela na tem, da bi preprečil nadalnje poskuse kopiranja baze.

Uh, kaj naj še rečem na to ... spammerji postajajo vse bolj vztrajni in če bo šlo tako naprej, bodo reklamna sporočila kaj kmalu pomenila dobršen odstotek internetnega prometa. Upajmo, da se to ne bo zgodilo.

8 komentarjev