»

Kako varen je Microsoftov požarni zid?

Slashdot - Čeprav želi microsoft z novim požarnim zidom ljudem omogočiti varen dostop do interneta, se mnogi sprašujejo kako varen požarni zid pravzaprav je. Pri Flexbeti so opravili nekaj testov in zaključili, da varnost ni na visokem nivoju. Pravijo, da je Microsoftov požarni zid najbolje ugasniti in si poiskati drugega. Že dejstvo, da njihov požarni zid lahko ugasne druga aplikacija je dovolj, da ugotovimo, da se je Microsoftu spet ponesrečilo. V prispevku za PCWorld so pri Microsoftu priznali, da to ni nič posebnega in da ni naloga požarnega zidu, da omejuje izhodne paketke.

53 komentarjev

Gates: DVD-ji bodo zastareli v 10 letih

več strani - Microsoftov ustanovitelj in najbogatejši mož na svetu nas je presenetil z izjavo v Frankfurtu, v kateri prepričano trdi, da bodo DVD-ji "zastareli in nepotrebni v najpozneje v desetih letih. Naravnost smešno je, da še vedno nosimo filme in glasbo na srebrnih diskih, ki jih moramo vtikati v računalnik." Gatesova vizija televizije v prihodnosti "brez DVD-jev, ki se lahko opraskajo ali jih izgubimo" je takšna: "TV nam bo pokazala, kar želimo videti in kadar želimo to videti. Ko bomo prišli domov, nas bo računalnik spoznal na podlagi glasu ali obraza. Poznal bo naše želje in priljubljene programe in česa otroci ne smejo videti." Flexbeta, Slashdot, Yahoo.

Seveda še vedno vsi prikimavamo, da je 640 kilobajtov pomnilnika več kot dovolj za naše potrebe.

30 komentarjev

Kištica, ohladi se

Warp2Search - Sodeč po temperaturah v zadnjih dneh, je moč pričakovati kar toplo, če ne že pasje vroče poletje. Tukaj pa za vse nas računalniške geeke nastopi manjši problem in sicer, naši mlinčki se znajo na podlagi tega še dodatno pregrevati in moramo zato poskrbeti za dodatno hlajenje najbolj pregravanih delov računalnika.

Dobro alternativo pasivno-zračnemu hlajenju kakopak predstavlja vodno hlajenje. O tem je bilo že napisanega malo morje, a vendar so na strani msfn predstavili vodič, kako poteka vgradnja celotnega vodometa. Klik!.

14 komentarjev

Velika primerjava notesnikov

PC World - Na PCWorld.com so naredili veliko primerjavo najnovejši prenosnih računalnikov. Vsi tiktakajo pri procesorskih hitrostih višjih od 1GHz, za lažjo primerjavo pa so jih razdelili na dve skupini: "power" in "value", jih stehtali, preizkusili trajanje baterije, prijaznost do uporabnika, velikost ekrana...

Saj je bolje da ne naštevam, ker vem, da so imeli ogrooomno dela. Razpredelnico z vsemi podatki in ocenami si oglejte tule, začetek celotnega 19 strani dolgega članka pa je tu.

1 komentar