»

Ugrabitelj uporabljal Commodore 64

Slo-Tech - Natascha Kampusch je zadnje čase eno bolj znanih deklet v Avstriji, nedavno odkrita 18-letnica je bila namreč od svojega desetega leta ugrabljena. Wolfgang Priklopil, pri katerem je preživela zadnjih 8 let, je takoj po njenem pobegu storil samomor, avstrijska javnost in mediji pa nestrpno čakajo na več morebitnih informacij o motivih ugrabitve in Nataschinem življenju v ujetništvu.

Do tukaj je vse skupaj zgodba, bolj vredna tabloidnega časopisa, kot pa objave na Slo-Techu, zadnja odkritja pa prinašajo zanimiva dejstva. Avstrijski kriminalisti so v Priklopilovi hiši našli Commodore 64, ki je bil očitno njegov edini osebni računalnik. Zadeva je za današnje razmere arhaična in se jo da dobiti že v popolnoma miniaturnih izdajah, namenjenih zgolj nostalgičnemu nažiganju Loderunnerja in Park Patrola, težko pa si je predstavljati, da bi kdo uporabljal sistem kot običajen pisarniški računalnik. Policija bo imela tako težko delo, sicer bi bili vsakršni podatki zelo uporabni pri...

24 komentarjev

Še več prostora za vašo pošto

Slo-Tech - Predvčerajšnjim smo pisali o 30 gigabajtnem poštnem predalu, a nekaterim to očitno ne zadostuje. MailNation nam namreč ponuja kar 1 terabajt oziroma 1000 gigabajtov za našo pošto, omogočajo pa POP3/IMAP dostop, izbiro različnih spletnih vmesnikov, itd. Če dejansko menite, da boste v tem življenju prejeli toliko emailov, obiščite njihovo stran.

O novici sta nas obvestila vrtnyka in domen555, za kar se jima iz srca zahvaljujemo.

58 komentarjev

eXeem odprl vrata množicam

eXeem - Poročali smo že o prihodu eXeema. Razvijalcem je uspelo zadevo pripeljati do različice 0.20 beta, ki je kot prva na voljo širši javnosti. Ker pa tu ne gre izgubljati besed o karakteristikah novitete, ker je bilo o tem že nemalo napisanega, vas lahko napotim le na uradno stran, kjer si lahko klient tudi prenesete in ga preizkusite. Tudi v Linuxu!

Na novico sta nas opozorila Tr0n in bosstjann.

137 komentarjev

Nov članek: Perl RegEx

Slo-Tech - Najbrž je glavnina bralcev že opazila, da se v desnem meniju nahaja nov članek. No, nič ne de, novica je še vedno na mestu [:D]. Andraž Tori, v forumu tudi bolje znan kot minmax, je pod drobnogled vzel regularne izraze, bolje znane kot "regular expression" ali krajše RegEx. Z njimi lahko nad stringi počnemo kratko malo vse, kar se nam zljubi -- jih premetavamo, po njih iščemo, zamenjujemo vrstne rede, in pišemo poezijo. Prvi, ki ugotovi, kaj pomeni RegEx v slikici za desni meni, dobi osebno izrečeno pohvalo uredništva. Veselo branje!

11 komentarjev

Nov članek

Slo-Tech - Kot smo vam obljubili, se članki o tehnologijah procesorjev nadaljujejo. Nadaljevanje slycerjevega uvoda je spisal Telebajsek. Če kliknete na ta naslov, potem vam bo kar naenkrat vse o Pentium 4 procesorjih jasno, saj je v članku razloženo vse zelo podrobno. Zakaj P4 nekatere ukaze izvaja počasneje, kaj so inženirji izboljšali, zakaj je cevovod 20-stopenjski, koliko energije odda P4, in še naprej. Branje je obligatorno.

1 komentar