»

Zlikovci izkoriščajo Haiti za bogatenje

CNet - Katastrofe, kot je zadnja na Haitiju, ko je potres z obličja skoraj izbrisal prestolnico, so izvrstna priložnost za spletne prevare, svari FBI. Z vseh strani nas bombardirajo s posnetki opustošenja, kar v ljudeh prebudi čut za sočloveka, tako da ti masovno nakazujejo denar raznim človekoljubnih organizacijam. In prav na to računajo zlikovci, ki so že postavili na stotine lažnih spletnih strani za pobiranje "donacij".

Ko je leta 2005 udarila Katrina, se je na spletu pojavilo 4000 lažnih spletnih strani, ki naj bi zbirale donacije za pomoč. Nekaj se jih je pojavilo že pred hurikanom, ko je bilo po vremenski napovedi že jasno, da je udarec neizbežen in da bo močan. Podobno se dogaja sedaj.

Denar se zbira na razne načine:...

21 komentarjev

Poziv potencialnim krvodajalcem

Slo-Tech - Verjetno veste, da je te dni na slovenskih cestah veliko prometnih nesreč z lažjimi ali težjimi telesnimi poškodbami.

Zaradi tega narašča tudi potreba po krvi, ki pa je v Sloveniji trenutno primanjkuje. Razlog za ta deficit je predvsem v dejstvu, da je veliko krvodajalcev te dni na dopustu.

Zato pozivamo Slo-Tech člane, ki bi radi pomagali sočloveku (in se ne bojite pika igle [:)]), da se odpravite proti najbližji izpostavi Zavoda za transfuzijsko medicino in darujete tisto, kar drugače prelivate med igranjem Counter Strike-a [>:D].

Več informacij v zvezi s krvodajalstvom in lokacijami izpostav dobite na tem linku ali na telefonski številki +386 (0)1 54 38 100.

Z darovanjem krvi daruješ del sebe za drugega. Darujte tudi vi.

19 komentarjev

Za vse z dobrim srcem

eBay - Na eBayu nVidia prodaja "fun pack" primerek svoje najboljše grafične kartice, Geforcea4 Ti4600. Izkupiček gre strogo v dobrodelne namene, darovan pa bo "Children's Health Councilu", organizaciji za pomoč otrokom. Trenutno je cena prodajanega primerka kartice narasla že na 2.800 dolarjev, dražba traja pa še malo več kot dva dni.

0 komentarjev

M$ Sidewinder Game Voice

Noodle and Sauce - Trenutno je Counter Strike najbolj popularna on-line igra in treba je izkoristiti situacijo. Izgleda, da je M$ kljub svoji ogromnosti še vedno dovolj prilagodljiv, da se hitro odziva na trg. Tako so izdali pripomoček za igranje Counter Strika in podobnih iger, posebne slušalke z mikrofonom, ki so sposobne odstranjevati šume. Zadevo so testirali tipi na Noodles and Sauce strani (WTF? [:)]) in so nad njo kar navdušeni... Najbolje bo, da si test kar ogledate in presodite sami.

0 komentarjev