»

Microsoft Access 2007 Runtime

Microsoft - Pred nekaj dnevi so na uradnem Access Team blogu objavili novico, da je ponovno na voljo Access Runtime paket za Access 2007. Microsoft je paket ponudil že konec junija letos, vendar so ga zaradi težav za nekaj časa umaknili in ga ni bilo mogoče prenesti. Skupaj z Access Runtime paketom je Microsoft ponudil tudi Access 2007 dodatek za razvijalce.

Access Developer Extensions in Access Runtime paket omogočata distribucijo samostojnih Access baz. To v praksi pomeni, da lahko razvijalec za končnega uporabnika izdela bazo podatkov v Accessu, slednji pa jo lahko povsem legalno uporablja na svojem računalniku brez posebne namestitve Accessa 2007 ali MS Office paketa.

Omenjena paketa sta bila na voljo že za prejšnje verzije Accessa in tokrat ne prinašata bistvenih novosti. Glavna novost pa je ta, da sta tokrat prvič na voljo zastonj in ju lahko prenesete na svoj računalnik iz zgornjih povezav.

13 komentarjev

Strežniki z Linuxom so večkrat podlegli napadom

ZDNet - Britansko podjetje, ki se ukvarja s svetovanjem glede varnosti na internetu, mi2g, je po analizah napadov na strežnike, ki so bili izvedeni prejšnji mesec, ugotovilo, da je bilo največ uspešnih vdorov na sisteme z Linuxom, in sicer je napadalcem uspelo kar 13654-krat. Sistemi z Windowsom so sledili s komaj 2005 vdori.

Strokovnjaki so ob tem strmem vzponu števila vdorov v strežnike, ki temeljijo na sistemu Linux, presodili, da je to prejkone posledica slabo izobraženega kadra sistemskih administratorjev kot pa pomankljivi varnostni mehanizmi v sistemih linux. V kolikor še pomnite, je prišlo lani do kar nekaj prehodov različnih ustanov na Linux (če izpostavim NWS in Britansko zdravstvo), administratorji pa se temu šele prilagajajo, saj administrator pridobi največ znanja šele z izkušnjami.

A kaj to pomaga navadnim uporabnikom s stalnim internet dostopom, ki poganja doma strežnik? Vzemite si prost vikend tudi vi in stopite korak bliže dobremu sistemskemu skrbniku ter poiščite...

38 komentarjev

ICQ 2001b

ZDNet - Po verziji aplha, ki sem jo na kratko opisal pred časom, je izraelski Mirrabilis izdal novo, 2001b (beta) verzijo svojega IM programčka. Namestitvena datoteka je velika 3.61 MB, Klik! priporočen :]

ICQ morda ni bil prvi tovrstni programček oz. storitev, je pa nedvomno najbolj razširjen, uporabljan ter priljubljen. S prednostmi nove verzije sem se sicer že ukvarjal, a še enkrat - na kratko: stiki se sedaj prenesejo na spletni strežnik, s katerim se sinhronizirajo, če uporabljamo več računalnikov; naprednejše prenašanje datotek nam tokrat omogoča stvarjenje 'mape v skupni rabi'; namestitveni programček omogoča dodajanje in odstranjevanje modulov tudi brez ponovnega zaganjanja računala.

1 komentar

DirectX 8.1 zunaj!

M3DZone - Z WinXP bo Microsoft očitno izdal tudi posodobljeno različico grafične knjižnjice DirectX. Tokrat bo šlo za verzijo DirectX 8.1.
Ker pa je življenje takšno, da včasih (čisto vedno) kej spolzi skozi roke (ali cenzurno zaščito) je DirectX 8.1 že na Internetu! Opozarjam vas, da gre za beta verzijo, ki lahko povzroči težave! Ampak po moje jih ne bo. Dobite jo lahko tu. O tem, kako se nova verzija obnese ni znano še nič. Če pa se kdo javi (izmed vas slo-techerji) pa bi bil kakšna primerjava z DirectX 8.0 zelo dobrodošla.

18 komentarjev