»

Prihaja 30-palčni Dell

30 palcev

vir: Monitor
Monitor - Po zelo uspešnem 20- in 24-palčnem modelu bo Dell še pred koncem leta na prodajne police postavil nov računalniški zaslon za profesionalno rabo, ki ga bo odlikovala 30-palčna diagonala. 76,2 centimetra več kot zadostuje tudi za TV, a bo zaslon tipično računalniški, tako da bo neposredni konkurent npr. največjemu Applovemu Cinema Displayu. Ločljivost zaslona bo 2560 x 1600 pik, odzivni čas bo za tako velikost zelo spodobnih 14 ms, svetlost 400 cd na kvadratni meter in kontrastno razmerje 700:1. Zaslon bo ponudil tudi razdelilnik USB s štirimi vhodi in bralnik za kar 9 različnih tipov...

69 komentarjev

AOL tudi v Linuxu

PC Linux Online - Linspire je danes naznanil, da je na voljo programska oprema za povezavo na internet preko AOL-ovega klicnega dostopa za njihovo distribucijo Linuxa. Največji ponudnik interneta na svetu s skoraj 30 milijoni naročniki je tako po Windowsu in Mac OS X našel mesto tudi v prostem operacijskem sistemu. Ker je program na voljo skupaj z izvorno kodo, ga lahko kmalu pričakujemo tudi v drugih distribucijah Linuxa. Po zagotovilih prvega moža Linspira, Michaela Robertsona, je odjemalec za AOL-ov internet v Linuxu prvovrstna pridobitve za njihov operacijski...

13 komentarjev

Google, Linspire in delnice

OSNews - Podjetje Google je danes na borzi uradno ponudilo svoje delnice. Cena delnice bo 85 zelencev, kar je bistveno manj od sprva predvidenega obsega, ki se je gibal med 108 in 135 USD.

Še bolj pa se je pri pohodu na trg zapletlo podjetju Linspire (prej Lindows), ki še vedno ne ve, kdaj bo dočakalo usodni dan. Odločili so se, da zaradi trenutnih razmer na trgu, preložijo začrtani rok za vstop nanj.

18 komentarjev

Microsoft in "Lindows" spravljena

PC Linux Online - Microsoft in Lindows.com (današnji Linspire) sta z dogovorom končala več mesecev trajajoče nesporazume glede imena Lindows. Lindows bo po celem svetu zamenjal svoje ime z Linspire, svoje izdelke s starim imenom pa mora umakniti s trga do 14. septembra letos. Microsoft bo v zameno moral plačati 20 milijonov zelencev, v last pa bo dobil tudi domene lindows.org, lincdowsos.com in druge. Klik!

Pred kratkim je Linspire, ki si je v skupnosti uporabnikov Linuxa močno popravil ugled, predstavil PhoneGaim. Gre za prvi odjemalec za Linux, ki omogoča klepet po različnih protokolih (ICQ, IRC, AIM, Yahoo!, MSN ...) in odslej omogoča tudi zvočno komunikacijo s pomočjo VoIP. Klik!

6 komentarjev

Dellova linija namiznih računalnikov z Linuxom

PC Linux Online - Dell je te dni predstavil svojo prvo linijo namiznih računalnikov z Linuxom v Evropi. Z Italijanskim podjetjem Questar, ki prodaja Dellove računalnike, so sklenili dogovor o prodaji računalnikov, ki bodo imeli nameščeno angleško ali italijansko različico operacijskega sistema Linspire 4.5.

Po specifikacijah sodeč so računalniki namenjeni manj zahtevnim kupcem, ki pa zagotovo predstavljajo večinski delež domačih uporabnikov. Izbira distribucije je tudi pokazala, da je Linspire oz. nekdanji Lindows prebrodil začetne težave, saj mu podporo izkazuje čedalje več podjetij. V ceno je poleg samega računalnika vštet še operacijski sistem, letna naročnina za prenos več kot 1800 aplikacij za končne uporabnike in 3-letna tehnična podpora.

10 komentarjev

LindowsOS odslej Linspire

PC Linux Online - Po pritiskih Microsofta in preimenovanju v najbolj spornih državah pred nekaj meseci, se je podjetje Lindows, Inc. odločilo povsod po svetu preimenovati svoj operacijski sistem LindowsOS v Linspire. Tudi spletna stan www.lindows.com je že preusmerjena na novo -- www.linspire.com. V krajšem obdobju po zamenjavi imena bo na voljo tudi brezplačna izdaja distribucij Linspire. Preberite navodila!

3 komentarji

Intel in Dell na sodišču zaradi patentov

X-Bit Labs - Če sem vas v naslovu morda zmedel - ne, Intel in Dell na sodišču ne bosta stala na nasprotnih bregovih. Prav nasprotno. Velikana sta se znašla na sodišču skupaj, saj ju skoraj neznano podjetje MicroUnity Systems Engineering toži zaradi intelektualnih pravic. Tako je MicroUnity začel tožbo proti Intel-u, ker naj bi slednji uporabil tehnologije kot je npr. Hyper-Threading, katerih patente si lasti MicroUnity in naj bi jih razvil pred desetletjem, Dell pa se je na sodišču znašel zaradi jemanja prednosti teh tehnologij v svojih PC-jih. Klik!

In sedaj bodo šli tožiti še vse kupce, ki svoje P4 navijajo ter s tem povečujejo načrtovane zmožnosti?

7 komentarjev

Dell ni več glavni v Dellu

Slashdot - Michael Dell, ustanovitelj podjetja z največjim deležem na trgu osebnih računalnikov, je odstopil z mesta generalnega direktorja (CEO) in službo prepustil Kevinu Rollinsu. Dell bo kljub temu ostal prvi mož (chairman) istoimenskega podjetja, kar potrjuje dejstvo, da je tovrstno deljenje "oblasti" očitno nova moda v Ameriki. Podobno potezo sta namreč pred kratkim ubrala tudi Larry Ellison (Oracle) in Tom Engibous (Texas Instruments), že zdavnaj pa je vodilno vlogo Microsofta opustil njegov ustanovitelj, Bill Gates.

0 komentarjev

Palm Zire

več strani - Palm je končno izdal Palm Zire, nov dlančnik, namenjen manj zahtevnim kupcem. V ZDA stane le 99 zelencev, kar v tolarjih znese približno 23 tisočakov. Poganja ga Motorolin 16 MHz Dragonball procesor, premore pa 2 MB pomnilnika. Na napravi teče Palm OS 4.1, tehta pa le 109 gramov, z merami 11.2 x 7.4 x 1.6 cm. Na računalnik ga lahko priključimo preko USBja in IR povezave. S tem dlančnikom namerava Palm pridobiti nove uporabnike dlančnikov, ki bodo verjetno kasneje kupili močnejši dlančnik - seveda pri njih [:D]. Klik, klik, klik ter uradni klik.

0 komentarjev

Pine D'music SM-220C MP3/CD Player

Hardware Zone - 74 ali 80 minut navadnega glasbenega CD-ja je malo premalo, če potujete recimo na Kubo, in bi se radi vso pot v letalu pozibavali ob ritmih priljubljenih glasbenih skupin. Najboljša izbira bi v takšnem primeru za vas bila MP3 CD player. Zadnje čase jim cene zelo padajo, pa tudi vedno bolj funkcionalni postajajo.

Tudi pri podjetju Pine redno posodabljajo svojo kolekcijo predvajalnikov. Hardware Zone-ovci so preizkusili enega od "buđet" modelov za manj zahtevne kupce in bili z njim dokaj zadovoljni. Stvarca je lepo dizajnirana, prepozna ID3 vnose, priloženih je veliko kablov, etui, žepni daljinski upravljalec ter luštkane slušalke. Sicer lahko pozabite na WMA format in podobne nadstandardne funkcije, ampak kaj takega pri igralniku, vrednem 130 zelencev, tudi ni za pričakovati. Pa kaj bi nakladalal, kar pojdite brat.

5 komentarjev