»

Acer odpoklical prenosnike

Slashdot - Acer je na zahtevo ameriške komisije za varstvo blaga za široko potrošnjo odpoklical 22 tisoč prenosnikov iz serij Acer Aspire, ki bi lahko v določenih okoliščinah zagoreli. Pod naslonjalom za dlani imajo ti prenosniki kable od vgrajenega mikrofona, ki lahko pridejo v kratek stik in povzročijo požar in opekline. Acer je dobil tri poročila o tem dogodku, ko so se delno stalila ohišja računalnikov, medtem ko poškodb ni utrpel nihče. Prizadeti so nekateri prenosniki iz serij Acer AS3410, AS3410T, AS3810T, AS3810TG, AS3810TZ in AS3810TZG. Več o tem.

5 komentarjev

Varnostna luknja v večini HP in Compaq prenosnikov

Slashdot - Strokovnjak za varnost pod vzdevkom "porkythepig", je objavil kodo za napad na HP in Compaq prenosnike. Exploit izkorišča ActiveX v HP-jevem programu za posodobitve, s čimer omogoči napadalcu dostop do Windows kernel modulov, kar lahko povzroči neodzivnost sistema ali pa z malo truda prevzame nadzor nad njim.

Prav tako je prejšnji teden "porkythepig" objavil kopico varnostnih pomankljivosti v HP in Compaq prenosnikih, za katere pa je HP že izdal popravke.

Vir

11 komentarjev

Prenosniki HP z Linuxom

Slashdot - Potem ko si je IBM premislil, bo očitno HP postal prvi velik ponudnik prenosnih računalnikov, ki jih bo ponujal s prednaloženim operacijskim sistemom Linux. HP Compaq nx5000 bo imel naložen Novellov SuSE Linux in bo podpiral zapisovalnik plošč CD, predvajalnik plošč DVD, brezžično omrežje in pisarniško zbirko OpenOffice.org. Cena se bo začela pri 1140 zelencih, kar je okoli 60 USD manj, kot osnovni model z Microsoftovim Windows XP Professional. Klik!

24 komentarjev

HP-jevi prenosniki z napakami

Slashdot - Kar 900.000 prenosnikov Hewlett-Packard bi utegnilo imeti napake s pomnilnikom, zaradi česar jih je HP odpoklical. Napaka tiči v pomnilniškem modulu, povzroči pa lahko nestabilnost ali zmrzovanje sistema. Prizadeti prenosniki so iz serij
  • Evo Notebook N610c,
  • Evo Notebook N610v,
  • Evo Notebook N620c,
  • Evo Notebook N800c,
  • Evo Notebook N800v,
  • Evo Notebook N800w,
  • Evo Notebook N1000c,
  • Evo Notebook N1000v,
  • Presario 1500,
  • Presario 2800,
  • Presario x1000,
  • Presario x1200,
  • HP Business Notebook nx7000 in
  • HP Pavilion zt3000.
Če vas skrbi, da je vaš prenosnik med njimi, lahko obiščete posebej v ta namen pripravljeno spletno stran in preverite. Več o tem.

5 komentarjev

Philips predstavil tekoče leče

Slashdot - Kvaliteta sodobnih fotonaprav je poleg elektronike najbolj odvisna predvsem od dobrih leč. Te so bile in še vedno so primerno drage in ne najbolj prilagodljive. Sedaj to mogoče ne bo več tako.

Tako bo Philips na CeBIT-u predstavil prve tekoče leče. Princip delovanja je zelo preprost; na površini okvirja je hidrofobna snov brez mehanskih delov, ki povzroči, da se hidrofilna faza, ki je v tem primeru voda, oblikuje v sfefične oblike. Z aplikacijo različnega toka lahko spreminjamo lastnosti hidrofobne faze, ki povzroči, da voda v notranjosti spremeni obliko. Preprosto in široko uporabno.

Sledeča novica je tako samo še eden od dokazov, da bomo počasi sposobni posnemati naravo. Potem pa morda tudi do nanotehnologije ne bo daleč.

4 komentarji

EPOC - nova tehnologija pakiranja pomnilnika

PC Stats - Kingston je danes že precej poznano in uveljavljeno podjetje, ki proizvaja pomnilnik DDR SDRAM in RDRAM. Poznani so tudi po izdelavi čipov BGA, ki jih srečavamo na pomnilniških modulih in grafičnih karticah, še malce bolj znani pa utegnejo postati zaradi novega načina pakiranja pomnilnika EPOC ali Elevated Package Over CSP (Chip Scale Package). Ta tehnologija pakiranja je bila razvita predvsem za pomnilniške module velikih kapacitet. In zakaj pri vsem tem gre? Hja, ker so 1 GB moduli, ki vsebujejo 16 čipov zelo dragi se proizvajalci poslužujejo raznih trikov. Eden izmed takih je ta, da pomnilniške čipe manjših kapacitet cinijo enega nad drugim. To pa...

1 komentar