»

XP SP2 spet buri duhove

OSNews - Servisni paket za Windows XP je zunaj že nekaj časa, razprave o njem so tudi tukaj napolnile že kar nekaj MB, težko pa bi rekli, da so ga uporabniki sprejeli v podobnih odstotkih, s kakršnimi so samodržci kot Sadam Husein ipd. zmagovali na "volitvah". Še več, zaradi možnosti, da lahko marsikakšen prej delujoč program odpove poslušnost, si ga je po neki študiji omislila le približno četrtina uporabnikov.

Če ne gre zlepa, bo šlo pa zgrda, so očitno porekli v Redmondu. Če ste tudi vi med tistimi tremi četrtinami, ki vas SP2 še ni prepričal, vas od naslednjega torka, 12. aprila, dalje lahko reši le še fizični odklop iz interneta, primerno nastavljen zanesljiv požarni zid ali pa prehod na kakšen drug OS. Od tega dne se bodo namreč Windows XP kratkomalo požvižgali na morebitno blokado nadgradenj in vam, hočeš - nočeš, dol povlekli in namestili SP2. Novica je potrjena, kajpak primerno obdelana v oddelku za PR, tudi pri Microsoftu.

Kaj bodo na to porekli pravniki, pa bomo še videli.

...

67 komentarjev

Tokrat varnost za ta konec tedna

Slo-Tech - Najprej za vse, ki imaste nameščen Microsoftov program AntiSpyware (Beta). Dan po tem, ko je ta teden Microsoft izdal popravke, se je na internetu pojavil virus, znan pod imenom Bankash-A Trojan. Ta vam bo poskušal izklopiti ali izbrisati AntiSpyware, prav tako pa je možno, da bo poskušal ukrasti zaupne informacije, kot so na primer gesla, saj bo prežal nad tipkami, ki jih boste pritisnili. Novica.

Druga novost pa zadeva uporabnike Windows Server 2003. Po tem, ko je izšel Servisni Paket 1 "Release Candidate" 1 (krajše SP1 RC1), je sedaj izšel SP1 RC2. Na voljo je tako za 32-, kot za 64-bitne različice. Tukaj.

73 komentarjev

Napaka v "zaščiti pomnilnika"

News.com - Windows XP SP2 se lahko pohvali s posebnim varnostnim mehanizmom, Data Execution Protection imenovanim. Ta zlobnežem onemogoča vstavljanje škodljive kode v pomnilnik, ki bi sistem prepričala, da požene določen program.

Žal pa rusko varnostno podjetje sporoča, da tehnologija vsebuje vsaj dve manjši napaki, ki izkušenemu programerju omogočata, da zaobide zaščito. V objavi napake je podjetje ponudilo tudi rešitev problema. Žalostno pa je, da tega ne stori tudi Microsoft; še več - kljub več kot enomesečnemu opozarjanju na napako, se v Redmondu ne zmenijo zanjo.

Na novico nas je opozoril Delfi.

37 komentarjev

Windows XP Service Pack 2 Reloaded

Slo-Tech - Kot vsi vemo, je Microsoft pred dvema dnevoma izdal svoj gromozanski popravek za operacijski sistem Windows XP. Kdor je bil takrat skeptičen glede vleke preko raznih Peer-to-Peer (P2P) servisov, ga lahko sedaj brez strahu prenese iz uradne Microsoftove strani. Ker je pomembno, da se "popravijo" vsi računalniki z nameščenim operacijskim sistemom Windows XP, vam predlagam, da svetujete svojim sorodnikom in prijateljem, ki ne obiskujejo Slo-Techa in njemu sorodnih strani, naj čimpreje namestijo popravek.

Vsem tistim, ki jih zanimajo vse nove ter predvsem varnoste novosti v Service Packu 2 predlagam, da si ogledate naslednje povezave:

Windows XP Service Pack 2 Resources for IT Professionals
Changes to Functionality in Service Pack 2
Paul Thurrott's Service Pack 2 Review

Popravek kljub drugačnim načrtom deluje tudi na piratskih namestitvah operacijskega sistema.

71 komentarjev

Windows XP SP2 kmalu

Neowin - Jutri, 5. avgusta, bo izdana končna, RTM-različica drugega servisnega paketa za Microsoftov operacijski sistem Windows XP. Naj ponovim, da je glavna novost v drugem servisnem paketu predvsem izboljšana varnostna infrastruktura, ki varuje sistem pred virusi, črvi ter vdori zlobnih hekerjev. Večje posodobitve je bil deležen tudi omrežni del, kjer sta bila prenovljena požarni zid ter podpora IPv6 omrežju ter dodana podpora Windows P2P-omrežju. Prenovljen je bil tudi spletni brskalnik Internet Explorer, ki končno zna zavračati neželena okna, boljše nadzira ActiveX-aplikacije ter boljše upravlja s prenosi.

Pomembni datumi:
5. avgust - Konča se vse delo na projektu
10. avgust - Možen prenos z Microsoftove strani (ta dan bo za nekatere prišel prej)
24. avgust - Service Pack bo na voljo preko "Automatic Updates" in WindowsUpdate

Koristna sredstva za IT osebje

26 komentarjev

Windows XP Service Pack 2 Release Candidate 2 Preview

Neowin - Komaj se je malo hrup okoli beta različic Microsoftovega novega paketa popravkov za Windows XP malo polegel je tu že na voljo drugi kandidat za izdajo. Namenjen je predvsem sistemskim administratorjem in tehnični podpori, ki imajo sedaj še zadnjo priložnost, da sporočijo napake, ki jih najdejo. Predvsem pa, da se seznanijo z izdelkom preden ga bodo dobile v roke množice uporabnikov.

Spremembe tako vključujejo izboljšani požarni zid, zaščito pomnilnika in nadgradnjo okenskih komponent. Vsekakor si pred namestitvijo preberite opombe ob izdaji.

2 komentarja