»

Skaal-tel's All in Oneder Helmet

MODTHEBOX - Modifikacij v pravem pomenu besede dandanes že primankuje. Predvsem zaradi že izrabljenih idej in vse "modifikacijske krame", ki se je da danes kupiti v vsaki malo bolje založeni računalniški trgovini. Če vam primankuje idej in če ste se kdaj vprašali, kaj narediti s staro vojaško čelado, multimetrom, napajalnikom, "kretnico" (switch) ter še nekaj malenkostmi, potem si poglejte tale članek, v katerem je avtor vse prej naštete stvari vgradil v vojaško čelado iz druge svetovne vojne. Ideja je zelo zanimiva, in čeprav izvedba ni najbolj profesionalna, je vsekakor vredna ogleda!

2 komentarja

Trg pomnilnika: Maj 2003

X-Bit Labs - Ste se kdaj vprašali kaj se dogaja danes na pomnilniškem trgu? Na X-Bit Labs so tokrat spisali članek prav o tem. Razglabljali so o raznih novih in obstoječih tehnologijah, dobičkih in izgubah podjetij, ki izdelujejo to računalniško čudo in zaokrožili celoto na letošnji maj. Seveda je zelo zanimiva tehnologija DDR 2, ki se počasi uveljavlja v naših sistemih, veliko in še več pa si lahko preberete na tem naslovu.

2 komentarja

Zakaj krivulje?

Dan's DATA - Ste se kdaj vprašali zakaj so električni vodniki na tiskanih vezjih matičnih plošč pogosto zaviti in delajo krivulje kot so na primer tele: Odgovor tiči v dolžini vodnikov. Vsi vodniki od ene do druge točke, ki morajo priti natančno v enakem času skupaj do različnih pinov morajo pač potovati enako veliko časa. Zato vodnike, ki so prekratki enostavno zakrivijo in jih peljejo "po ovinkih". Zelo dober odgovor na vprašanje bralca si oglejte na Dan's Data.

0 komentarjev

Uporaba GPU-jev v vojski

FiringSquad - Ste se morda kdaj vprašali, če vaš najhujši GeForce 4 4600 zmore še kaj drugega, kot le izrisovanje čim večjega števila trikotnikov v vaši najbolj priljubljeni streljanki. Ste se kdaj vprašali, če je bil VSA-100 res tako nepomemben čip, kot se je pokazal v igrah? V vsakem primeru si morate prebrati članek na Firing Squadu, kjer avtor razkriva, da čipi, ki sta jih razvijala 3DLabs in 3dfx in ki jih trenutno razvija Nvidia niso bili niti slučajno namenjeni samo igranju Quaka in drugih težkokategornih iger. V članku boste izvedeli, da so se čipi VSA-100 uporabljali za prikazovanje kvalitetne slike v helikopterjih Apache in nekaterih lovcih ter da vlogo VSA-100 danes vse bolj prevzemajo Nvidiini grafični čipi. To in še več na Firing Squadu.

2 komentarja

Kaj v resnici pomeni Athlon?

Jaz - Verjetno ste se kdaj vprašali, kaj za vraga sploh pomeni Athlon (ali mogoče kakšno drugo procesorsko ime). Intel je znan po tem, da za svoje izdelke uporablja zemljepisna imena iz Oregona, AMD pa je na tem pdoročju še neznanka. No, ime Athlon izviza iz stare Grčije, šlo je pa za nagrado, ki je bila podeljena zmagovalcu na turnirju umetnikov in športnikov, ki ga je organiziralo skoraj vsako mesto posebej. Athlon je v bistvu bila velika, posebej poslikana in okrašena amfora, polna olivnega olja.
Pa naj še kod reče, da na Slo-Techu ne skrbimo za splošno izobrazbo .

1 komentar