»

Bo Kinect zaznaval prste?

Neizkoriščen potencial

vir: bit-tech.net
bit-tech.net - Microsoft je ob predstavitvi Kinecta povedal, da infrardeča kamera, ki skrbi za zajem slike igralca in s tem zaznavo premikov, sliko zajema pri ločljivosti 320 x 240 pik. Ta je žal premajhna, da bi Kinect lahko med seboj ločil prste na rokah, a je jasno dovolj za razpoznavanje kretenj s celotnimi rokami in nogami. Z začetkom ustvarjanja gonilnikov in nadaljno uporabo Kinecta v druge namene so mnogi odkrili, da ima Kinect pravzaprav IR senzor z ločljivostjo 640 x 480 pik, kar je omogočeno tudi v gonilnikih na namiznih računalnikih, ne pa na Xboxu.

Razlog za omejitev naj bi se skrival v pasovni širini priključka USB, ki ga poleg Kinecta uporabljajo še druge naprave, npr. USB ključki. V primeru uporabe polne ločljivosti bi Kinect popolnoma zasedel pasovno širino USB-ja,...

10 komentarjev

ARM11 na 45 nm

TG Daily - Samsung orje ledino ARM procesorjev s 45 nm ARM11 jedrom, namenjenim predvsem osebnim navigacijskim napravam. Na izbiro bosta dve hitrosti delovanja procesorja, 533 in 667 MHz, ki se z zunanjim svetom pogovarja s 64 bitnim in 166 MHz AXI vodilom.

S čipom, namenjenim navigacijskim napravam, so želeli predvsem dvigniti zmogljivost in zmanjšati porabo, za kar je priročen 45 nm proizvodni proces, obenem pa omogočiti tudi dobro grafiko. Za slednjo skrbi v čip vgrajen 2D grafični procesor, ki je v družbi z vgrajenim kontrolerjem pomnilnika. Slednji podpira tako mobilne DDR kot običajne DDR2 čipe. Ker večjih arhitekturnih sprememb jedro ni doživelo, procesor jasno še vedno podpira Windows CE in Linux operacijska sistema. Samsung pričakuje, da bodo z masovnim razpošiljanjem pričeli že v 3. četrtini letos.

In odštevamo do prve aplikacije v mobilnih telefonih.

0 komentarjev

AMD načrtuje superračunalnik iz 1000 GPU-jev

AMD - Na CES-u je AMD razkril, da namerava izdelati superračunalnik, ki bo sestavljen iz več kot tisoč Radeonov HD 4870, ki jih bodo usmerjali AMD-jevi Phenomi II na 790 matičnih ploščah. Po načrtih naj bi ta zmogel več kot petaflop računske moči, ki bo na voljo vsakomur, od igralcev iger do izdelovalcev 3D-animacij. AMD pravi, da je njihov cilj omogočiti poganjanje videoiger in drugih grafično zahtevnih aplikacij s pomočjo internetnega oblaka na vsaki prenosni napravi, ki ima internetni brskalnik. Fusion Render Cloud, kot se superračunalnik imenuje, bo opravil vso težaško delo, uporabnikova napravica pa bo morala zgolj predvajati rezultat, kar bo blagodejno vplivalo tudi na avtonomijo baterij. V projektu, ki bo dokončan pred drugo polovico letošnjega leta, sodelujejo mnogi znani partnerji, med drugimi EA, HP in Dell.

18 komentarjev

USB-plesišče

Slashdot - O tem, da je USB postal najbolj uveljavljen vmesnik za prikop naprav na računalnik, regajo že žabe po mlakah. Pa ne samo to - pojavljajo se zelo nenavadne naprave, ki komunicirajo z računalnikom preko vrat USB, npr. USB-pepelnik in USB-mikrovalovna pečica. Vrli študenti z MIT-a pa so sestavili kar plesišče "na USB-pogon", ki je zmožno prikazati barve v globini 12-bitov! Ogledate si lahko tudi slike in fimček.

11 komentarjev

Asus in Pioneer s 16x DVD zapisovalnikoma

X-Bit Labs - ASUSTeK Computer, največji proizvajalec matičnih plošč, in Pioneer, ki ga poznamo še iz časov prvih CD-jev, sta začela pošiljati svoje prve primerke zapisovalnikov DVD, ki zmorejo pisati s 16-kratno hitrostjo. S takšno hitrostjo Asusov DRW-1604P zapisuje DVD±R, dvoslojne bratce in prepisljive DVD-je s štirikratno, CD-R(W) pa s 24- oz. 32-kratno hitrostjo. Pioneerjev DVR-A08XLA se ponaša z enakimi karakteristikami, saj je Asus Pioneerjev OEM-dobavitelj. Za napravo boste odšteli 160 dolarjev. Več o tem.

17 komentarjev

Zaslon na USB

X-Bit Labs - Da je USB res univerzalno serijsko vodilo (ang. universal serial bus), dokazujejo Japonci. Telegnosis USB 2.0 VGA pretvornik je naprava, ki jo priključite v prost priključek USB na vašem računalniku, vanjo pa monitor in že lahko občudujete slike v ločljivosti 640x480, 800x600 ali 1024x768 z 8, 16 ali 32-bitno globino barv. Zaradi odsotnosti podpore Direct3D naprava vsekakor ni primerna za igralce iger, je pa dobrodošel dodatek za poslovne uporabnike prenosnih računalnikov, ki potrebujejo dodatne možnosti. O vrsti grafičnega procesorja ni podatkov, predvidevamo pa lahko, da gre za vgrajen mobilni grafični procesor. Za napravo boste na Japonskem odšteli 80 dolarjev. Klik!

10 komentarjev

Uradno Slo-Tech ozadje za namizje

Slo-Tech - V našem forumu se je razplamtela debata o tem, kateri ozadje ima sleherni Slo-Techer nastavljeno kot privzeto. Naš xbite, dizajner alternativnih barvnih shem, ki jih s pridom uporabljate, je pred časom naredil ozadje ter ga v tej temi tudi objavil. Požel je same hvale, tako da brez nadaljnjega odlašanja: Predstavljam vam uradni Slo-Techov wallpaper! Vunpotegnete si lahko naslednje ločljivosti: Naj vam bo v veselje [:D]

35 komentarjev

SoundBlaster Extigy

t - break - SoundBlaster Extigy ni SoundBlaster Audigy Ex, čeprav sta si napravi dokaj podobni. Extigy je pravzaprav zvočna kartica Audigy, nameščena v lično ohišje z nekaj dodatki, kot je gumb za glasnost ipd. Poleg samega ohišja je seveda priložen tudi daljinski upravljalnik. Extigyja se na računalnik priklopi preko priključka USB, je pa sposoben tudi samostojnega dela brez računala. Tako zna prav priti vsem, ki jih hrup računalnika ponoči moti, bi pa radi poslušali CDje iz discmana na računalniškem ozvočenju. Kot smo že poročali, je bilo napovedano, da bo Extigy izšel sredi februarja. Creativovci so bili face ter Extigyja že izdali. Test tukaj.

1 komentar

Anketa - ločljivost namizja

Slo-Tech - Na anketo z naslovom "Resolucija vašega namizja je:" je odgovorilo 1512 ljudi.
Od tega jih ima kar 781 (52%) ločljivost nastavljeno na 1024x768 pik. Večje oziroma bolj zmogljive monitorje poseduje 4% (68) ljudi (1600x1200 pik).
Na drugem mestu so tisti s 1280x1024 z 256 (17%) glasovi, na tretjem s 13% in 191 glasovi taki z resolucijo med 1024x768 in 1280x1024.
800x600 je že zelo slabo zastopano (kar je dobro ) in to na 4. mestu z 11% (162). Bolj "eksotične resolucije" ima skupaj samo 3% ljudi, tako da kar se tega tiče ne izumljamo tople vode.

0 komentarjev

En lep prenosni disk

Dan's DATA - Oziroma, če sem bolj natančen, gre za nosilec za prenosni disk.
Na Dan's Data so dobili v roke dve ohišji za diske, ki se priključita na USB ali firewire, vanju pa vložimo 2,5" diske za prenosnike in dobimo poceni (čeprav morate vedeti, da so diski za laptope strašno dragi) prenosno napravo.
Samo, če nič drugega, zadeva izgleda lepo

1 komentar