»

Acer drugi največji proizvajalec računalnikov

Tabela s tržnimi deleži

vir: engadget
engadget - Največjemu svetovnemu proizvajalcu osebnih računalnikov (tako namiznih kot prenosnih), Hewlett-Packardu, je do pred kratkim na drugem mestu sledil Dell. Ker so pri Acerju, prej tretjeuvrščenemu, v tretjem letošnjem četrtletju dosegli odlične prodajne rezultate (kar 24% več, kot v tretjem četrtletju leta 2008), so se uresničile njihove napovedi, da bodo preskočili Dell in zasedli drugo mesto na svetovni lestvici tržnih deležev.. Podobno kot Acer je v večji prodaji užival tudi HP (9% več prodanih računalnikov), medtem ko je izgubi drugega mesta verjetno tudi pomagala nekoliko slabša prodaja Dellovih računalnikov. Slednjih se je z 10.343.000 prodanimi primerki prodalo približno 7% manj, kot v istem obdobju lani. HP ima na prvem mestu 20% celotnega tržnega deleža, Acer pa na drugem mestu 15,4%. Dell je v primerjavi z...

36 komentarjev

Walkman kraljuje na Japonskem

*Pirova zmaga

vir: engadget
engadget - Kar štiri leta so minila, odkar je Apple tudi na Japonskem zavzel prvo mesto na področju prenosnih predvajalnikov glasbe s svojim glavnim orožjem, iPodom. A očitno so pred nami novi časi, saj je konec avgusta glede na raziskavo tokijske družbe BCN Inc. največji tržni delež s 43 odstotki v rokah držal Sony s svojimi predvajalniki Walkman. Čeprav so iPodi zasedli drugo mesto z 42,1%, je moralni zmagovalec vseeno Apple.

Deloma začuda, deloma pa razumljivo v delež iPodov ni vključen iPhone, ki je trenutno v obliki 3GS najbolj popularen pametni mobilnik na Japonskem. Razumljivo, ker v raziskavo niso bili...

35 komentarjev

Pretrgan podmorski komunikacijski kabel odrezal Zahodno Afriko

Shema poti kabla

vir: BBC
BBC - Po poročanju BBC, je pretrganje podmorskega kabla, ki poteka od Portugalske v Južno Afriko preko Zahodne Afrike, povzročilo sedemdeset odstotno zmanjšanje pasovne širine, ki je sicer na razpolago Zahodni Afriki, nekatere države – Togo in Niger, pa so povsem odrezane od medmrežja.



Družba, ki upravlja ta komunikacijski del, je ob tem povedala, da lahko traja tudi do dva tedna, preden bodo našli in odpravili napako.

Si predstavljate, da ste dva tedna povsem odrezani od medmrežja? In ste od njega, zaradi intenzivnega koriščenja storitev oblaka, povsem odvisni?

19 komentarjev

Acer predstavil nov prenosnik

TG Daily - Acer je izdal nov prenosnik iz serije Aspire, ki nosi oznako 8930G-7665 in namerava mešati štrene HP-ju in Dellu. Acerjev novi model v drobovju skriva štirijedrni procesor Intel Core 2 Quad Q9000, ki ga je Acer navil z 2 na 2,53 GHz. Družbo mu delajo 4 GB pomnilnika, grafična kartica Nvidia 9700 GT, polterabajtni trdi disk in pogon Blu-Ray, vse skupaj pa poganja 64-bitna Vista. Okno v svet predstavlja 18,4-palčni zaslon. Vse skupaj Acer ceni na 1800 dolarjev, kar po bančnem menjalnem razmerju trenutno znaša 1260 evrov. Upajmo, da se bo v to smer odklonilo tudi Acerjevo od zlogasnega 1:1, ki ga proizvajalci tako ljubijo.

Acer upa, da bo z ugodnejšo ceno počasi prehitel svoja večja tekmeca, HP in Dell. HP-jev prenosnik...

19 komentarjev

Naraščajoč delež prodaje prenosnih računalnikov

Slo-Tech - Kot poročajo na TechWebu, je bila prodaja prenosnih računalnikov v ZDA v maju prvič višja od prodaje namiznih računalnikov. Poročila kažejo, da je prodaja prenosnikov predstavljala 53,3 % celotne prodaje osebnih računalnikov, trenutni trendi pa nič ne kažejo na prepustitev prvega mesta namiznikom.

Po besedah analitikov se proizvajalcem komponent za namizne računalnike ni potrebno bati, saj je v bližnji prihodnosti nerealno pričakovati razmerje 70:30 za prenosnike in bo po njihovih napovedih prodaja ostala veliko bolj v ravnotežju. Do letošnjega maja se je delež prodaje prenosnikov najbolj približal deležu namiznikov lanskega avgusta, ko je bila prodaja prenosnikov le še za 0,4 odstotne točke nižja od prodaje namiznih sistemov.

Lansko zbliževanje prodaje naj bi bilo predvsem posledica intenzivne oglaševalske kampanje podjetja Toshiba. Na letošnje trende gibanja trga osebnih računalnikov v ZDA pa naj bi vplivalo kar nekaj dejavnikov. Velik delež sta s prodajo nizkocenovnih...

0 komentarjev

Acer prenosniki vodilni v Zahodni Evropi

Acer Ferrari

več strani - Acer je po lanski izenačitvi vodilnega tržnega deleža pri prodaji prenosnih računalnikov v Zahodni Evropi v prvem trimesečju letošnjega leta dokončno prevzel prvo mesto.

V primerjavi s prvim trimesečjem lanskega leta je Acer zabeležil več kot 100% rast prodaje prenosnih računalnikov (po nekaterih podatkih preko 130%) in s tem dosegel kar 20,5% tržni delež v Zahodni Evropi in 19,5% tržni delež v EMEA regiji. Na področju prodaje prenosnih računalnikov je Acer na prvem mestu v Italiji, Avstriji, Španiji, Nemčiji, Belgiji in na Češkem, na drugem pa v Franciji, Švici, Grčiji, na Poljskem, Danskem in v Južni Afriki.

Novice neodvisnih virov si lahko preberete...

14 komentarjev

AMD napada iz vseh strani

CNet - Na CNETu sem prebral, da je AMD v zadnjem letu dvignil svoj tržni delež povsod po svetu. Po izjavi podjetja, naj bi na Japonskem na trgu izdelovalca čipov dvignil svoj delež na 54% iz 24%, ki jih je imel ob istem času lani. Tržni delež je dvignil tudi v zahodni Evropi, kjer se je njegov delež povečal iz 25% na 49%. AMD je dvignil svoj delež tudi na skupnem ameriškem trgu in sicer iz 17% na 27%. Če bi bil jaz Intel, bi me, glede na podatke, že pošteno skrbelo.
Če hočete o AMDjevem vzponu prebrati kaj več, vam predlagam, da odsurfate na CNET in si novico sami preberete.

3 komentarji