»

Kitajska bo spremljala "družbeno bonitetno oceno" posameznikov

Slo-Tech - Kitajska začenja uvajati kontroverzen sistem družbene bonitetne ocene (social credit) posameznika, ki sledi zamisli, da je "ohranjanje zaupanja veličastno in njegova izdaja sramotna". Sistem, ki so si ga zamislili že leta 2014, naj bi v celoti zaživel leta 2020, ko bo obvezen za vse, že sedaj pa ga preizkušajo na več milijonih prebivalcev.

Ocena posameznika naj bi vključevala enostavno merilo njegovega obnašanja, ki bi imela resne posledice v resničnem življenju. Natančen algoritem je skrivnost, da ga ljudje ne bi izigravali. Med karakteristikami so tudi prometni prekrški, kajenje na nedovoljenih mestih, širjenje neresničnih informacij po internetu, vožnja z javnimi prevoznimi sredstvi na črno in prekomerno nakupovanje...

126 komentarjev

Prihajajoči dirkačini

GamersHell.com - Starejše igre iz serije Need For Speed so se zelo dobro prodajale, potem pa je sledilo nekaj izdelkov, ki so naleteli na kritike. Pri Electronic Arts so se trudili na različne načine in z zadnjo izdajo NFS-ja zadeli v črno. Need For Speed: Underground je prepričal s svojim občutkom hitrosti, grafiko in igralnostjo, popularen pa je bil tudi pri medmrežnih igralcih. Pri EA so opazili, da je ljudstvo razgrabilo vse kopije in se zato odločili obdržati staro formulo za uspeh (Don't fix it if it ain't broken), tako da naslednji naslov iz serije NFS ne bo v popolnoma nič drugačnem stilu, kot je bila to navada zadnjih nekaj let; le izpilili, poglobili in polepšali bodo prejšnji del.

V...

18 komentarjev

Naliv predstavitvenih posnetkov se nadaljuje...

Slo-Tech - Za velike sejme, kot je recimo E3, izdelovalci ponavadi v tajnosti pripravljajo pisane filmčke, katerih premiera se nato pompozno zgodi na sami sejemski prireditvi. Ko je vsega skupaj konec, se stvari znajdejo na internetu, da si jih pogledamo še tisti, ki si letalske vozovnice za potovanje preko Atlantika ne moremo privoščiti. Omenjeno izhajanje posnetkov se odvija prav sedaj, pa čeprav je bilo trojnega Eja konec že pred dvemi tedni.

Naj naštejem samo nekatere: S.T.A.L.K.E.R.: Shadow Of Chernobyl (ponovna eksplozija v Černobilu leta 2006 in novi zapleti - na sliki), Prince Of Persia 2 (drugi del dogodivščin legendarnega princa), Anarchy Online: Alien Invasion (dodatek za znano...

4 komentarji

E3 je zaključen

Slo-Tech - Prireditev, ki vsako leto pritegne igričarje in nasploh vse, ki jih zanima zabavna plat tehnologije, se je 14. maja letos končala. Število obiskovalcev se je gibalo okrog 65 tisoč, svojih 5000 izdelkov, od katerih bi jih naj 3500 izšlo do konca leta, pa je predstavilo 400 razstavljalcev. Po besedah mnogih se na E3 ni dalo videti ničesar revolucionarnega, vseeno pa so pričakovanja izpolnjena. Največ pompa je povzročil Half Life 2, takoj za njim Doom 3, izmed vseh ostalih iger, ki so bile predstavljene, pa bi rad izpostavil še Call Of Duty: United Offensive ter World Of Warcraft. Za eno so nas torej odpikali, dvatisočpetega pa se bo stvar odvila med 18. in 20. majem. Do naslednjič!

17 komentarjev

Prihajajoče digitalne mojstrovine

GamersHell.com - Playboy The Mansion je naslov igre, ki se pripravlja že nekaj časa. V igri bomo imeli vlogo šefa znane revije za odrasle, prirejali bomo zabave v dvorcu, oblikovali popularni časopis in se družili z znanimi osebnostmi. Po besedah avtorjev Groove Games in Arush Entertainment bo igra za Xbox in PS2 izšla to poletje, če in kdaj pa jo bomo uzrli na PC-jih, pa še ni znano. Krajši opis igre si preberite tukaj.

Po nekaj letih povprečno uspešnih iger iz serije NFS je Need For Speed: Underground pompozno udarila na trg in se razširila hitro kot kak virus (prodanih naj bi bilo več kot 5 milijonov primerkov). Postala je izredno popularna,...

8 komentarjev

Guild Wars E3 Demo - E3 for Everyone!

GameSpot - ArenaNet in NCsoft sta danes naznanila zanimivo novico. V času sejma E3 (12. maj - 14. maj) bodo lahko vsi, ki bodo to seveda želeli, za tri dni izkusili tekmovalen RPG Guild Wars in preko interneta igrali z ljudmi na E3 sejmu kot tudi z ostalimi alfa testerji in ArenaNet zaposlenimi. Omeniti velja tudi namestitvenega odjemalca, ki bo velik približno 100 KB in bo vse potrebne datoteke za igro posredoval preko t.i. streaming tehnologije.

Dodatne informacije lahko najdete tukaj in tukaj o sami igri pa je odprta tudi tema na forumu.

0 komentarjev

Zopet malo iger

Slo-Tech - Avanture - zvrst, ki je postavila temelje računalniškim igricam, bila dolgo dominantna, zadnje čase pa vedno bolj izginja pod plazom prvoosebnih streljačin. Začelo se je z Zorkom, počasi pa se je razvil tudi grafični vmesnik, kar je prineslo kopico novih iger, znane so recimo King's Quest, Sam & Max hit the road, serija Monkey Island, posebno mesto v zgodovini pa si je prislužil tudi najbolj znani računalniški mačo, Larry, katerega že dolgo nismo videli. Pred časom je mnoge navdušila vest, da se junak igre Leisure Suit Larry predvidoma jeseni vrača na računalniške zaslone. Avtorji igre so se domislili zelo izvirne marketinške poteze, naredili so intervju z eno od izmišljenih deklic, ki...

6 komentarjev

Datoteke za dobro jutro

Slo-Tech - Trilogija filmov Matrica se je na filmskih platnih končala, kar pa nikakor ne pomeni, da bodo kravo molznico poslali na počitnice. Za konec tega leta je predviden izid RPG igre z naslovom The Matrix Online. Pred nekaj dnevi so avtorji poslali v javnost napovednik ( 18 MB), na voljo pa so tudi starejši posnetki zaslona.

V zadnjem tednu je izšlo tudi nekaj vročih preskusnih izdaj, na primer nova preizkusna inačica igre Painkiller (prvo verzijo dema dobite tu). Igro se že da dobiti v trgovinah in prejema predvsem pozitivne kritike, tako da z dolpotegom ne odlašajte.

Naslednji na seznamu je SÖLDNER: Secret Wars, ki nam obljublja veliko svobode pri igranju (beri: razbijanje vsega,...

7 komentarjev