»

Pipin odprti termin in Spletne urice v tem tednu

vir: Kiberpipa
Kiberpipa - Kako dobiti boljše delo v IT-ju? Na trgu obstaja množica podjetij in vsako od teh išče IT-jevce. Boljši položaji v IT-ju navadno niso objavljeni v časopisih ali na internetu. Ta delovna mesta zapolnijo kandidati, ki jih podjetja sama najdejo in kandidati, ki so dovolj proaktivni, da sami kontaktirajo podjetje. Ko ima podjetje primerno mesto zanje, jih običajno tudi zaposli. Na Pipinem odprtem terminu v torek, 22. aprila ob 19h v Kiberpipi boste izvedeli, kako lahko stopite v stik z najbolj zaželenimi delodajalci, tako da se boste lahko potegovali za tista boljša delovna mesta, še preden bodo javno objavljena in se bo zanje zagreblo pol slovenskih IT-jevcev. Predava Gorazd Prah, strokovni sodelavec v marketingu podjetja Moje delo d.o.o.

Na Spletnih uricah v sredo, 23.4. ob 19h bo beseda tekla o konferenci Future of Web Design (FWOD), ki...

1 komentar

Windows XP box

mini-itx.com - Biti prvi z neko odlično idejo, ki se je ni še nihče spomnil, in jo tudi uresničiti je zagotovo eden od znakov velikega uma. Zatakne se le pri definiciji odlične ideje. Tako je Andy France iskal idealni dom za njegovo matično ploščo Mini-ITX, na kateri je nameraval poganjati Windows XP. Kakor vemo vsi, ki imamo doma gore legalnih programov, znajo biti škatle kar nadležna stvar za shranjevanje, saj imamo kaj kmalu polne vse police. Tako se je rodila ideja, da bi spravil celoten računalnik kar v škatlo Windows XP. Zelo lepo prikazan potek izdelave te modifikacije si lahko ogledate tukaj.

Če je končni izdelek produkt genialnega uma ali le osebe s preveč prostega časa, pa presodite sami.

11 komentarjev

Andy se poslavlja

Jaz - Žalostna novia... Zelo žalostna novica. Na BXBoardsih lahko preberete sporočilo webmasterja, Andya Drakea, v katerem sporoča, da bo BXBoards v bližnji prihodnosti prenehal z delovanjem. Mislim, da bo online skupnost s tem veliko izgubila, saj se je Andy vedno zelo trudil in pisal najbolj natančne in poglobljene teste matičnih plošč. Kaj naj rečem... BXBoards je ena izmed strani, ki me je inspirirala, da sem s Slo-Techom sploh začel in ni mi ravno vseeno, če nehajo z delovanjem . No, pa vso srečo Andy...

0 komentarjev

Barry's World bo prenehal obratovati

Barry's World - Še ena velika internet stran je padla kot žrtev zadnjih pretresov, ki so dodobra pohabili celotno internet oglaševalsko industrijo. Ena izmed večjih svetovnih igričarskih strani z milijoni obiskovalcev na mesec bo tako prenehala delovati 5. februarja, saj si ne morejo več zagotoviti osnovnih sredstev za preživetje. Vsekakor zelo žalostne novice... Več lahko preberete tukaj.

2 komentarja

VC pomnilnik

BXBoards - Verjetno ste se ob branju testov matičnih plošč, ki bazirajo na VIAinih novejših čipovjih marsikdaj spraševali kaj za vraga je VCRAM, ki ga te plošče podpirajo. Andy z BXBoards strani se je odločil končno razščistiti s tem velikim vprašanjem in je pod roke vzel (sicer zelo redek) primerek tega pomnilnika ter ga temeljito pretestiral. Sintetični benchmarki (Sandra) so resda pokazali hitrejše delovanje, toda slika pri uporabi resničnih aplikacij je popolnoma drugačna. Predlagam, da si test kar ogledate!

0 komentarjev