»

Prek 60% aplikacij za Android brezplačnih

Podatki AndroidLib

vir: engadget
engadget - AndroidLib je pred nekaj dnevi svetu sporočil novico, da je Android Market dobro leto po ustanovitvi presegel število 20.000 aplikacij, od katerih naj bi bila velika večina, kar 62,%, brezplačnih. Ostale naj bi bile seveda plačljive, prav vse pa naj bi bile na voljo uporabnikom mobilnih telefonov (in drugih naprav), na katerih teče operacijski sistem Android. Danes so to novico zavrnili pri samem Googlu, kjer so dejali, da je Android Market pred kratkim imel zbirko le dobrih 16.000 aplikacij, a niso želeli razkriti, kakšen odstotek teh je plačljiv oz. brezplačen. Googlova želja je sicer raziskati več načinov, kako javnosti na preprost način prestaviti rast Android Marketa.

...

81 komentarjev

Veliki brat v Piranu

Slo-Tech - V preteklih dneh so delavci podjetja Varnost Maribor namestili osem video-nadzornih kamer, ki pokrivajo območje Tartinijevega trga v Piranu. Piranska županja Vojka Štular se je po navedbah v izjavi za javnost odločila za uvedbo 24-urnega videonadzora z neprekinjenim snemanjem zaradi vse pogostejših poškodb na pročeljih stavb občinske palače in okrajnega sodišča ter na spomeniku Giuseppeja Tartinija. Poškodbe naj bi bile posledica delovanja domnevnih vandalov, ki naj bi na pročelja stavb risali grafite ter povzročali tudi druge fizične poškodbe. Po navedbah v sporočilu za javnost je občina Piran v preteklem letu za odpravo domnevnih vandalskih dejanj namenila nekaj več kot 15 milijonov tolarjev. Iz navedb ni moč razbrati ali gre za odpravo posledic zgolj na območju Tartinijevega trga ali tudi drugod v mestu ali občini.

Ob boljšem poznavanju samega Tartinijevega trga se postavlja vprašanje, čemu tako veliko število (8) video-nadzornih kamer. V članku, ki je bil januarja objavljen v...

88 komentarjev

Po poti spomina in tovarištva

Slo-Tech - Že oseminštiridesetič po vrsti se bomo lahko jutri zjutraj odpravili po poti spomina in tovarištva okoli Ljubljane. Pot, dolga 35 kilometrov, na kateri bo šest kontrolnih točk, je že leta priljubljena kot trasa za fizične aktivnosti željne Slovence, ki bi hkrati tudi radi videli, kako izgleda Ljubljana iz neavtocestne perspektive.

Ker pa novica ne bi bila novica brez tehnoloških dodatkov, boste lahko jutri od osmih zjutraj dalje spremljali skupino devetih pohodnikov, ki bo s seboj imela pravi pravcati mobilni telefon z operacijskim sistemom Symbian, Bluetooth GPS sprejemnik ter program, ki bo sporočal natančno lokacijo skupine čez cel pohod. Med pohodniki...

15 komentarjev

Nov DVD

Slo-Tech - Ja, konec je te zloglasne mature. Torej to nekako pomeni, da je nam zmanjkalo izgovorov zaradi pomanjkanja nove vsebine na strani. No, obljubim vam, da boste lahko jutri prebirali zanimiv članek, pred tem pa si na hitro preberite novo recenzijo našega recenzenta DrSergioDJa, ki trenutno uživa na slovenskih algah... ekhm... plažah [:D].

4 komentarji