»

Prvi PowerPC emulator za x86

OSNews - Na OSNews pišejo, da je bil narejen prvi PowerPC emulator za x86, ki ga najdete tu. Odslej bodo tako lahko vsi uporabniki PC-računalnikov preizkusili Mac OS X tudi na svojih mlinčih. Ampak pozor! Zadeva je zelo sveža in s sabo prinaša še dokaj neuglajeno delovanje - zlasti glede hitrosti. Vsekakor pa naj bi bila dovolj, da občutite delovanje tako zelo opevanega Mac OS X. Izvina novica na OSNews.

Že slutim povečanje prenosov datotek z MacOSX Panther z BitTorrenta in eMule :)

7 komentarjev

Bo Apple prisiljen podražiti pesmi iz svoje glasbene trgovine?

MacWorld UK - Apple bo morda prisiljen zaprti svojo glasbeno trgovino, v kateri stanejo posamezne pesmi 0.99$ in jih je do zdaj prodal že več kot 50 milijonov. Zakaj? Zaradi pohlepa, ki ga velike glasbene založbe že tako ali tako stresajo nad (ne-)kupci. Slednje namreč mislijo, da je cena, po kateri Apple prodaja glasbo, prenizka in kot protiukrep temu zahtevajo podražitev na 1.25$ ali celo 2.49$. Večina strokovnjakov je mnenja, da bo takšen korak končal celotnen trg legalne prodaje glasbe preko interneta. Le upamo lahko, da se kaj takšnega ne bo zgodilo, saj bomo sicer izgubili enega izmed "draguljev" današnjega interneta. Klik!

Na novico nas je opozoril PicNiK.

8 komentarjev

Hitrejši in cenejši eMaci

Novi eMac

OSNews - Apple je danes napovedal nove namizne računalnike iz serije eMac, primerne za rabo doma in v izobraževalnih ustanovah. Novi eMaci bodo opremljeni s procesoriji PowerPC G4 s frekvencami do 1.25 GHz, vsebovali bodo pomnilniške module DDR2 s frekvenco 333 MHz, posodobljene so tudi grafične kartice ATI in dodana vrata USB 2.0. Na voljo bosta dve različici, cenejša za 799 in dražja za 999 ameriških dolarjev.

70 komentarjev

iPod Mini bo zamudil

Slashdot - Izgleda da gre Applu prav vse od rok, kar se glasbe tiče, saj se tudi iPod Mini prodaja neverjetno uspešno. Ostali svet (beri: svet brez ZDA) tako ne bo mogel kupiti 4-gigabajtnega predvajalnika glasbe aprila, ampak šele julija, saj je to edini način, da Apple zadosti povpraševanju v domovini. 249 zelencev vreden malček se kljub mračnim napovedim zaradi prevelike cene neverejtno dobro prodaja. Klik!

Mah, če bi jim šlo vse od rok, bi znali predvidevati, kakšne zaloge si morajo ustvariti.

7 komentarjev

Disney po poteh Appla?

Slashdot - Do pred nekaj časa, ko je Apple predstavil svoj iTunes in svojevrsten način distributiranja in plačevanja glasbe, je večina glasbe, ki so jo uporabniki pridobili iz interneta, bila ilegalna. S svojo "inovacijo" pa je Apple dokazal, da so ljudje pripravljeni plačati glasbo, če imajo dovolj pravic in je glasba tudi dovolj poceni.

Da njihova inovacija niti ni bila tako slaba, je dokazalo več milijonov prenesenih skladb in precej zajeten zaslužek. Način, na katerega je Apple omogočal deljenje glasbe, pa se je očitno zdel vreden premisleka tudi nekaterim ljudem v Hollywoodu, prav slednje pa je verjetno pripeljalo do povezovanja Microsofta in Disneya, ki sta se odločila, da bosta s skupnimi močmi delala na DRM (Digital Rights Managment) in sistemu domačega zabaviščnega centra.

Kako točno si je (predvsem Microsoft) zamislil ta center, še vedno ni popolnoma jasno, vendar bi naj deloval kot nekakšno skladišče glasbe in filmov, ki si jih bo mogoče ogledati z nekaj pritiski na gumb. V...

6 komentarjev

Farbanje AMDjevih procesorjev

PC Stats - Kupci novejših Athlonov in Duronov boste morda potrebovali trenutek ali dva, da se boste prepričali, da vam prodajalec ni slučajno 'podtaknil' Intelovega procesorja. Zakaj? I, novi AMDji so pak zelene barve, in ne več one vijoločne oz. rjavkaste... Menda so sedaj trši in se ne vdajajo več hladilnikom tako, kot so se prej... Klik! Na novico nas je opozoril Peter Božič - slava mu!

3 komentarji