»

Prihajajo usnjena ohišja

Monitor - Nekateri domači hobi-mojstri se igrajo s pleksi, lesenimi ali celo LEGO-ohišji, poklicni oblikovalci pa so pomislili na usnje.

Pri podjetju Inclosia Solutions so namreč razvili poseben postopek, ki bo omogočal vgradnjo usnja ali tkanine v računalniška ohišja, ne da bi to kaj bistveno vplivalo na delovanje in segrevanje računalnikov. Med prvimi, ki so se ogreli za to novotarijo, so pri nizozemskem Tulipu, ki naj bi že jeseni spravili na trg prve usnjene prenosnike.

Podatkov o ceni še nimamo, lahko pa ugibamo, da bo prvenstvena naloga teh strojev predvsem ekshibicionizem in pritegovanje pozornosti nasprotnega spola, čemur primerne bodo verjetno tudi cene.

12 komentarjev

Strojna oprema

Slo-Tech - Novo jutro je pred nami in ponovno imam poln poštni predal testov strojne opreme. Tako so naši sosedje pri teccentral.de preizkusili Enermax EG485AX-VHB(G)(SFMA) 480 Watt - Coolergian napajalnik. Test si lahko preberete tako v nemščini kot tudi v angleškem prevodu. Fantje pri ExtremeMHz so bili ponovno dejavni in so si tako ogledali Logisys Armor Mid Tower Chassis. Zanimiva je predvsem zaradi tega, ker za svojih šestdeset dolarjev vsebuje tako LCD display, ki kaže temperaturo notranjosti kot tudi pleksi stranico. Seveda, poleg običajnih dobrot, ki jih nudijo igričarska ohišja. Zaključimo naj še s preizkusom Evercool WC-201 Water Cooling Kit, ki so ga opravili na GruntvillE.com. Seveda tovarniški kompleti za vodna hlajenja ne morejo nadomestiti domačih stvaritev,...

0 komentarjev

Strojna oprema

Slo-Tech - Ponovno je čas, da si pogledamo kaj se kaj dogaja na drugih prijateljskih straneh. Tako so na GruntvillE.com objavili test LCD zaslončka Matrix Orbital MX3 VFD. Ogledali so si tako MX222 kot MX322 različico. Pri priporočeni ceni 130 dolarjev vsekakor kar draga naložba za nadobudnega modifikatorja. Na spletnih straneh 3DX pa si lahko preberemo test Foxconn Heat Guzzler Heatpipe Socket754 (AMD64) hladilnika za procesor. Test je pokazal, da nudi poleg dobrega hlajenja še izredno tiho delovanje. Moti edino ne preveč lep postopek namestitve na matično ploščo. Za dobro mero pa zaključimo še s testom napajalnika QTechnology G (Papst) Series 460W Ultra Quiet, ki ga odlikuje, kakor je že iz imena razvidno, predvsem zelo tiho delovanje. Za...

1 komentar

S čim nad ubogo ohišje?

Grunt Ville - Ste ravnokar prebrali članek o krasni modifikaciji? Polni elana se podate novim dogodivščinam naproti, ko pa si prvič kritično ogledate svojo najnovejšo stvaritev, doživite hladen tuš. Kako to? Pa imate pravo orodje? Na GruntvillE so predstavili najpogostejša orodja, ki jih uporabljamo v naši "stroki". Četudi njih priporočila za nas niso preveč uporabna, saj večina omenjenih podjetji na našem trgu ni zastopana, lahko članek pomaga razrešiti dileme kako kakšno orodje, ki se ga kar naprej omenja, izgleda.

Če ne gre drugače, se da v trgovini svoje želje vedno izraziti v obliki "tistole tam".

0 komentarjev

Borg ohišje

Slashdot - Če ste mislili, da ste z zadnjo vgrajeno neonko dosegli vrhunec modifikacij na ohišjih, si oglejte ohišje, ki ga je sestavil Xor’Arch iz CaseJunkies. Celoten postopek iskanja informacij in izdelave je avtorju vzel približno 9 mesecev, a rezultat je več kot vreden. Pa naj danes raje slike govorijo ...





Več slik in avtorjeve komentarje projekta pa najdete tu.

17 komentarjev

Nov članek - Izdelava lesenih ohišij

Slo-Tech - Zadnje čase je veliko govora o modifikaciji računalniških ohišij, zatorej tudi ta panoga računalništva postaja vedno bolj priljubljena, avtorji modificiranih ohišij pa si vse pogosteje za cilj svoje "modifikacije" raje izberejo kar izdelavo celotnega ohišja.

In, kot ste morda že opazili, se od danes naprej na Slo-Techu nahaja članek, v katerem se je Eddy razpisal o izdelavi ohišja, izdelanega iz lesa. V svojem članku vam bo razložil vpliv oddajanja toplote...

25 komentarjev

Ohišje, prilagojeno vsakršnim potrebam

Viper's Lair - Ohišja že nekaj let niso le beige "škatle", temveč jih včasih krasijo tudi drugi barvni odtenki in dodatki, kot so pleksi okna in različni stilistični popravki. Modificiranje se razvija že nekaj časa in prinaša poleg preganjanja strašne monotonosti tudi unikatnost (in mogoče nagrado na Slo-Techovem LAN-u), ki daje vsakemu delu svojo "osebnost".

Lubic pa se razlikuje od ostalih konvencionalnih ohišij. Že ko ga dobimo, najprej pomislimo, da so nas oguljufali, saj se pred nami znajde majhna škatla, v kateri so zložene aluminijaste palice in gora vijakov in matic. Ohišje namreč lahko sestavimo povsem po svoji volji in ga oblikujemo po naših željah in potrebah. Oglejte si opis na Viper Lair.

11 komentarjev

Corsair XMS3500 C2 512 MB

Ploščica, da ji ni para

vir: Grunt Ville
Grunt Ville - Pomnilnik je zelo pomembna komponenta računalnika, saj njegova hitrost močno vpliva tudi na hitrost celotnega računalnika. Corsairov pomnilnik slovi predvsem po tem, da se odlično navija. Na Grunt Ville so si pobliže ogledali ploščico malo prej omenjenega pomnilnika, velikosti 512 MB. Pomnilnik deluje pri privzeti frekvenci 434 (2x 217) MHz in ima tako prepustnost okoli 3,5 GB/s. Pognali so ga skozi nekaj testov in ugotovili, da gre za fantastičen proizvod. Na koncu so mu prisodili oceno 96. Več o sanjah vseh navijalcev pa si lahko preberete tukaj.

0 komentarjev