»

Logitech MX 518

Slo-Tech - Pri Logitechu, znanem izdelovalcu miši in tipkovnic, so izdelali naslednico miške MX 510, ki sliši na ime MX 518. Glede na celotno ime, ki se glasi Logitech® MX™518 Gaming-Grade™ Optical Mouse, je miš namenjena predvsem zagrizenim igračarjem. Od predhodnice se razlikuje po izboljšani ločljivosti, ki sedaj znaša 1600 dpi in 16 bitni podatkovni poti, ter po malenkost spremenjenem izgledu. Oblika ostaja, vsaj na oko, enaka. Logitechova stran

39 komentarjev

Mulci bodo dobili prenosnike

Slashdot - V Johnsonovi osnovni šoli v Dallasu se bojijo velikega števila vpisanih novih učenecev, ker bodo imeli težave pri oskrbi s knjižnim gradivom. Tako naj bi jim zaradi 20-odstotnega povečanja vpisa avgusta zmanjkalo 600 knjig, čakalna doba pa bi narasla na kar 3 mesece. Američani pa seveda ne bi bili Američani, če ne bi našli elegantne rešitve tudi za tak problem. Vsak vpisani petletnik oz. šestletnik bo ob začetku šolanja prejel IBM-ov ThinkPad z naloženimi ustreznimi učnimi gradivi in 2000 književnimi besedili. Klik!

No, saj zdaj gremo tudi mi v EU in ...

24 komentarjev

Senfu Tech Station

Mizica pogrni se! :)

vir: Explosive Labs
Explosive Labs - Testiranje strojne opreme je danes kar zahteven postopek, saj so potrebni čim boljši pogoje za dobre rezultate. Eden od pogojev za to je tudi ohišje in pretok zraka. Na Explosive Labs so na ogled postavili Senfu Tech Station. Na prvi pogled sploh ne moremo reči, da gre za ohišje, ampak izgleda kot kak mizica na kateri je matična plošča s procesorjem. A proizvod je nadvse zanimiv, saj lahko opazujemo celotno delovanje računalnika kar med delovanjem. Ugotovili so, da je to del zelo pomembne opreme za testiranje računalniške opreme in bi jo potrebovali vsi testerji in serviserji. Klik!

6 komentarjev

Poglejte v nebo, ne v monitor

Slo-Tech - Za eno zadnjih novic danes si lahko privoščimo bolj sproščujočo tematiko. Če ste izmučeni od celodnevnega sedenja pred računalom in če so vaše oči od gledanja v monitor že skoraj kot kocke™, potem imate priložnost, da si danes ponoči spočijete oči in si ogledate nekaj, česar v svojem življenju ne boste več videli. Ob štirih zjutraj po srednjeevropskem času se bo namreč pojavil meteorski dež, imenovan tudi Leonidi. Zdaj živeče človeštvo na Zemlji ga nikdar več ne bo videlo, saj se pojavi na sto in nekaj let. Vse kar potrebujete je jasno nebo, očke na pecljih in ugasnjeno računalo (v temi se namreč bolje vidi [:D]). Pa lahko noč.

24 komentarjev