»

Izpadi spletnih strani v letu 2010

Slo-Tech - Medtem ko se Skypovi inženirji ukvarjajo z velikim digitalnim mrkom, zaradi katerega je delovanje njihovega omrežja že več kot 24 ur močno okrnjeno, si poglejmo druge največje izpade storitev v letošnjem letu.

Nekaj ur je bila marca letos zaradi pregretja in zaustavitve evropskih strežnikov nedosegljiva Wikipedija, saj preusmeritev prometa v ZDA ni delovala. Podobno je februarja za nekaj ur poklenil WordPress.com, ki ga uporablja ogromno drugih forumov, ki so bili vsi nedostopni. Gmail je ugasnil kar nekajkrat - februarja za poltretjo uro, marca kar za poldrugi dan, septembra spet za nekaj ur. Twitter ni zdržal navala ob svetovnem prvenstvu v nogometu. O kitajski preusmeritvi prometa skozi svoje strežnike smo tako ali tako obsežno poročali....

3 komentarji

Bo IBM res odpustil tretjino zaposlenih?

TG Daily - V zadnjih nekaj dneh se na mnogih straneh z IT tematiko pojavljajo poročanja o govoricah, da naj bi se IBM pripravljal na masovna odpuščanja. Izvor cele zadeve je naslednje poročanje, v katerem avtor trdi, da bo Big Blue do konca tega leta izpeljal reorganizacijski projekt LEAN, ki med drugim vsebuje omenjena odpuščanja 100.000 - 150.000 ljudi. IBM, ki bo v najslabšem primeru ohranil dvesto tisoč zaposlenih, kar je še vedno več od HP-ja, govoric zaenkrat ne komentira.

Izvorna novica.

46 komentarjev

VIA aprila uspešnejša

X-Bit Labs - Po malce slabšem marcu, ko sta Viina prodaja in dobiček v primerjavi s februarjem znatno padla, je bil april uspešnejši, čeravno ne tako uspešen, kot lanski april. Dohodki od prodaje so znašali dobrih 45 milijonov dolarjev, kar je za šest odstotkov več kot marca, a še vedno dvanajst odstotkov manj od lanskega aprila. Skupno je tako VIA v prvi tretjini letošnjega leta zaslužila 175 milijonov, kar je za petino manj kot v enakem obdobju lani. VIA sicer letos namerava izdati še PT890 in KT890, od katerih pričakuje znatno povečanje prihodkov. Več o tem.

1 komentar

VIA marca slabše kot februarja

X-Bit Labs - Po uspešnem februarju, ko so se po daljšem času padanja kazalci rasti prihodkov vendarle obrnili navzgor, je VIA marca doživela hladno prho. Dohodki od prodaje so napram februarju padli za 12,38 odstotka na 43 milijonov dolarjev. V primerjavi z lanskim marcem je zmanjšanje kar četrtinsko; dohodki so namreč lanskega marca znašali 57 milijonov. VIA uradno teh rezultatov ni komentirala. Klik!

0 komentarjev

VIA v februarju pozitivno

X-Bit Labs -

Poslovni rezultati za pretekli mesec, ki jih je objavila tajvanska VIA, kažejo, da je februarja poslovala zelo uspešno. Prihodki do prodaje so se napram januarju povečali za 31,6 odstotkov in so tako znašali 49 milijonov dolarjev. Čeprav je to še vedno za dobrih pet odstotkov manj kot februarja lani, je to dober rezultat, saj so prihodki že dolgo časa vsak mesec padali.

VIA ni uradno komentirala, kaj je zaslužno za takšno povečanje, na DigiTimes pa špekulirajo, da predvsem čipovje VIA PT880 za Pentiume 4. Še večji porast prodaje lahko VIA pričakuje ta mesec in aprila, ko bodo na tržišče prišli nabori PT890, K8T800 Pro in KT890. Več o tem.

0 komentarjev

Tožba proti Intelu za 43 milijonov

The inquirer - Malezijski proizvajalec matičnih plošč je vložil tožbo proti Intelu, v kateri zahteva prek 43 milijonov dolarjev, sklicujoč se na Intelovo prekršenje in neupoštevanje pogodbe, ki so jo bili sklenili poprej. Unico skupaj s podružnicami trdi, da ni utrpel zgolj škode v vrednosti tožbe, temveč so bili prisiljeni zaradi Intelovega ravnanja, ko so bojda neupravičeno preselili glavno proizvodnje na Kitajsko, celo zapreti nekaj tovarn, zato zahtevajo povračilo. Intel obtožb še ni komentiral. Klik!

5 komentarjev

Ameriški jabolčni velikan zopet z dobičkom

več strani - S sedeža ameriškega proizvajalca osebnih računalnikov Apple Computer so sporočili, da je njihov dobiček v prvih treh mesecih letošnjega leta padel na 43 milijonov dolarjev. Ta je v enakem obdobju lani znašal 233 milijonov dolarjev, prodaja pa je v primerjavi z enakim lanskim obdobjem padla za 26 odstotkov na 1,43 milijarde dolarjev. Kljub relativno velikemu padcu je dobiček večji, kot so napovedovali strokovnjaki. Ob takih poslovnih rezultatih se ameriškemu velikanu po polletnem črnem obdobju, ko je njegova izguba znašala 152 milijonov dolarjev, obetajo boljši časi. Izvršni direktor ameriškega koncerna Apple Steve Jobs je dejal, da so prenosni računalniki Titanium PowerBook G4 in operacijski sistem Mac OS X glavni proizvodi, s katerimi je ameriškemu proizvajalcu uspelo splezati na zeleno vejo.
V poslovni svet se je za vas odpravil Mitja.

0 komentarjev