»

Mogočni mišek na pohodu

jabuk.net - Apple nas pogosto rad preseneti in danes je spet eden od tistih dni, ko se zdi, da je pekel zmrznil. Apple je namreč danes predstavil miš imenovano Mighty Mouse (mogočna miš), ki ima, ne le dva gumba za levi in desni klik, temveč tudi, novo kroglico na vrhu ob kateri se zdijo koleščki na ostalih miškah zastareli. In to še ni vse... [:)] Če jo stisnete ob strani s tem aktivirate Dashboard (ob pogoju, da imate OS X 10.4 Tiger), gumbe pa lahko tudi preprogramirate, da izvedejo funkcijo katero želite. Poleg tega, da deluje na OS Xu, kot USB miš brez problema funkcionira tudi v Windows okolju. Najbolje, da se na dolgo in široko seznanite z Mogočnim miškom!



Poleg tega bo miš zadovoljila tudi oboževalce Vojne zvezd, saj jo Apple oglašuje kot miš z "force sensing" tehnologijo. Naj bo sila z njo!

109 komentarjev

PC 166 CAS2 pomnilnik

Club Overclocker - Club Overclocker je dobil v roke (po Primoževo) čokoladko 256MB PC166 CAS2 pomnilnika. Po specifikacijah naj bi zmogel celih 183 MHz pri CAS3. Zanimivo pa je, da je testiranje pri 166MHz in CAS latencyu 2 uspelo, pri 167 in CAS2 pa že ne več. Prav tako tudi ni uspel test pri 167 MHz in CAS latencyu 3. Razlogov za to je lahko več, po mojem mnenju pa je za to kriva mama plata, saj običajno pomnilnik pri CAS3 deluje pri najmanj 10 MHz višji frekvenci kot pri CAS2. Kljub temu, da test pri največjih hitrostih ni uspel, se vseeno ne bi pritoževal nad prenosom, ki pri tej frekvenci znaša celih 700 MB/s, kar je za "navaden" SD-RAM zelo veliko. Celoten članek si lahko ogledate tukaj. 10x A.L.T..

0 komentarjev

Viini gonilniki

VIA - Hja.. danes je zopet eden od tistih dni, za katere je zančilno močno pomankanje novic, pa še jaz moram trpeti z neko Cirrus logic grafično, ki zmore celih 256 barv... Heh, vsaj moja kishta zopet dela in lahko tipkam na svojo tipkovnico.

No ja, dosti jamranja. Via je izdala članek, o tem, kateri gonilniki so najprimernejši za njihove matične plošče. Pojavlja se samo en problemčič, za več ali manj vse svoje plošče priporočajo gonilnike 4 in 1, verzijo 4.28V. Sicer ne vem ravno dobro, kaj je namen tega članka, a morda boste izvedeli kaj zanimivega.

0 komentarjev

Opozorilo pred uporabo VIA 4in1 4.28 gonilnikov

HardOCP - Samo kratko opozorilce: na HardOCPju sem zasledil, da imajo 4in1 4.28 gonilniki kar nekaj pomanjkljivosti, ki lahko resno poškodujejo sistem. Kar nekaj uporabnikov je poročalo o problemih z diski pod Win2k sistemi, zna se celo zgoditi, da boste morali na novo postaviti particije in formatirati diskovje. Uporabljajte jih na lastno odgovornost!

Dodatek: pojavljajo se špekulacije, da gre za težave z Win2k sistemom samim. Namreč, Win2k menda prisili vse ATA100 diske v ATA66, VIA 4in1 gonilniki pa jih potem hočejo prisiliti nazaj na ATA100 in zgodi se nemalo grdih stvari. Veliko večje upanje za delovanje boste imeli, če boste inštalirali Microsoftov ATA100 popravek za Win2k. Dobite ga na VIA Hardware.

5 komentarjev

Nekaj novih gonilnikov

več strani - No, čas je, da omenimo nekaj novih gonilnikov, ki so se pojavili te dni. Prvo je na vrsti ATI, saj je izdaja novih gonilnikov za lastnike njihovih kartic pravi mali praznik. Torej, na voljo so BETA Win9x/ME gonilniki za Radeone. Glede na to, da gre za neuradne gonilnike neznanega izvora vam res moram priporočiti veliko pazljivost ob njih uporabi, pustolovci pa jih najdete tukaj. Na žalost pa se še vedno nič ne ve o kakšnih Win2k Radeon gonilnikih .

No, druga je na vrsti VIA: končno je na voljo popolna različica njihovih 4in1 gonilnikov, tokrat 4.28. Ti gonilniki po prvih poročilih prinašajo kar precejšnjo pospešitev sistema, tako da se jih menda izplača uporabiti. Najde jih tukaj.

0 komentarjev

Novi VIA 4in1 gonilniki

Jaz - Huh, ob zadnji izdaji VIAinih 4in1 gonilnikov sem pripomnil, da počasi postajajo podobni Nvidii in njihovim tedenskim Detonator goilnikov, toda sedaj se bom raje ugriznil v jezik. Namreč vse kaže na to, da so jih celo prehiteli . Yup, na voljo je nova različica 4in1 gonilnikov, 4.28 BETA (s tem, da sta 4.26 in 4.27 tudi v BETI). Po informacijah, ki sem jih dobil, vsebujejo gonilniki novo .cat datoteko za inštalacijo AGP (ne pa tudi novega AGP gonilnika!) ter INF nadgradnjo, ki dodaja podporo za nekaj novih čipovij (Pro266, KT266, PX266...). Priskrbite si jih lahko tukaj! Thnx, miso!

0 komentarjev