»

Albatron AGP na PCIe kartica

The inquirer - Pri Albatronu očitno mislijo na vse tiste, ki so si pred kratkim kupili novo, najhitrejšo grafično kartico na AGP vodilu, imajo pa težave ob nadgradnji računalnika, ker so na vse več matičnih ploščah pojavlja PCIe vodilo za grafične kartice, medtem ko se AGP nezdržno umika.

Izdelali so namreč kartico, poimenovano ATOP, ki omogoča priklop AGP grafične kartice neposredno v PCIe režo. Kartica verjetno uporablja BR2 čip, vendar na žalost vseh lastnikov ATI grafikulj podpira samo izdelke Nvidie. Še posebej je privlačna cena - ta znaša samo 27$, vendar je čudo (trenutno) moč kupiti samo na Japonskem. Albarton bo kartice verjetno dodajal tudi svojim izdelkom na AGP vodilu.

16 komentarjev

Nvidia FX5700 Ultra z GDDR3 pomnilnikom

The inquirer - Kljub temu da izid Nvidiine naslednje generacije grafičnih kartic verjetno ni oddaljen več kot mesec ali dva, namerava NVidia na tržišče poslati nove modele FX5700 Ultra, ki bodo uporabljali spominske module GDDR3, kar pomeni nižjo temperaturo, višje hitrosti in posledično zaradi zmanjšanja temperature možnost navijanja grafične kartice še više. Toda, ali resnično rabimo takšne grafične kartice tik pred izidom NV40? Nvidia vsekakor misli, da je tako najbolje.

0 komentarjev

Miška in GeForce pod drobnogledom

Albatron-ov GeForce FX5900XTV

vir: Red & Blackness Modes
Overclockers Australia - Zadnje čase vas moja malenkost precej zasipa s testi raznih grafičnih kartic. Danes pa bom podal poleg že včeraj podane povezave do ATI All-in-one 9600XT testa še testa Albatron-ovega FX5900XTV in miške Razer Viper. Prvi, Albatron-ov GeForce FX5900XTV, je na testu verjetno že pričakovano dobila pet zvezdic od petih, zatorej tu ne bomo govorili o njenih specifikacijah.

Nasprotno pa že dolgo nismo podali povezav do kakšne predstavnice namiznih podgan. In zato vam tu serviramo še povezavo do testa Razer Viper miške, ki je namenjene predvsem zagrizenim igralcem iger, to pa počne naravnost odlično, saj njena natančnost daleč prekaša vse konkurente.

1 komentar

Albatron Gigi GeForce FX5700 Ultra pod drobnogledom

X-Bit Labs - Vsem preskusom, ki se dandanes pojavljajo po internetu kot gobe po dežju, navkljub se je pridružil še en, ki so ga spisali ruski tovariši na X-bit Labs. Pod prste so vzeli Albatronov FX5700 Ultra, ki so ga testirali na dolgo in široko v sedemnajstih igrah in 3D Marku, vse skupaj pa spisali v obliki štiriindvajset(!) strani dolgega članka. Na koncu so zapisali, da se kartica odnese primerno (dobre zmožnosti navijanja, dobro hlajenje in dobri rezultati), vendar pa je zaradi hlajenja precej glasna. Za daljše branje pa odklikajte sem.

0 komentarjev

Hitra, hitrejša, najhitrejša grafična kartica

X-Bit Labs - Leto 2003 se bliža koncu in tudi v računalniški branži se je pričelo ocenjevanje im premlevanje dogodkov ter izdelkov leta. Na X-Bit Labs so si takó ogledali devet najhitrejših ATI-jevih in nVidiinih grafičnih kartic letošnjega leta. Na oseminštiridesetih straneh so v šestnajstih benchmarkih preizkusili Radeone 9800 XT in PRO, 9600 XT in PRO, 9500 PRO ter GeForce FX 5950 Ultra, 5900, 5700 Ultra in 5600 Ultra. Rezultati tega obširnega testa so pokazali, da naj bi bile nVidiine kartice nekoliko hitrejše in primernejše za profesionalno 3D-oblikovanje, ATI-jeve pa podpirajo večje število novejših tehnologij in imajo lepšo sliko. Presodite sami!

13 komentarjev

Predstavitev Quadra FX 1100

X-Bit Labs - nVidia je včeraj predstavila novo grafično kartico Quadro FX 1100, ki temelji na že poznani NV36 arhitekturi, znani tudi pod imenom GeForce FX5700. Nova grafikulja ima štiri cevovode, izboljšano obdelovanje pixel in vertex shaderjev, pomembna novost pa je tudi 0,13-mikronska tehnologija izdelave, ki je v družini Quadro predstavljena premierno. S hitrim 650 MHz 128-bitnim DDR SDRAM pomnilnikom lahko kartica prenese 10,4 GB/s podatkov. Takt samega jedra in cena kartice še nista znana. Več o tem.

3 komentarji

Geforce FX 5950 Ultra in FX 5700 Ultra

Tom's Hardware - Naš predragi striček Tom je tokrat pod svoje prste vzel dve novi NVidiini kartici - GeForce FX 5950 Ultra in 5700 Ultra. V svojih testih je (ponovno) ugotovil, da nVidia zaostaja za ATijem, vendar je s svojo najnovejšo ponudbo skoraj enako hitra kot ATijev najmočnejši prikazovalec slike, Radeon 9800 XT, medtem ko ga v nekaterih testih tudi premaga. Ali to pomeni ponovno vodstvo nVidiie v večni tekmi za prevlado na trgu, je še prerano ugibati.

Če naredimo kratek povzetek: Oboje lepo, oboje drago, in katerakoli izbrana kartica vam bo služila več kot dobro. Klik!

14 komentarjev

Velika primerjava notesnikov

PC World - Na PCWorld.com so naredili veliko primerjavo najnovejši prenosnih računalnikov. Vsi tiktakajo pri procesorskih hitrostih višjih od 1GHz, za lažjo primerjavo pa so jih razdelili na dve skupini: "power" in "value", jih stehtali, preizkusili trajanje baterije, prijaznost do uporabnika, velikost ekrana...

Saj je bolje da ne naštevam, ker vem, da so imeli ogrooomno dela. Razpredelnico z vsemi podatki in ocenami si oglejte tule, začetek celotnega 19 strani dolgega članka pa je tu.

1 komentar