»

Na Japonskem gre iPhone za med

Ars Technica - Apple počasi dodaja na seznam držav, kjer je moč uradno kupiti iPhone, vedno več držav (Slovenije še vedno ni med njimi), kar se jim je doslej izplačalo. Tako je število uporabnikov iPhonov v ZDA in v vseh ostalih državah skupaj ravno izenačeno, medtem ko je bilo v začetku vsega leta uporabnikov izven ZDA le tretjina, poroča AdMob.

Prodaja v ZDA počasi sicer dosega svoj plato, medtem ko je navdušenje na Japonskem šlo prek vseh meja. Rast prodaje je bila več kot 300-odstotna, s čimer iPhone zavzema polovični delež na trgu pametnih telefonov (ki je v primerjavi s trgom vseh mobilnih telefonov majhen) v deželi vzhajajočega sonca. Na drugem mestu po rasti je Francija s 300-odstotnim prirastom, sledijo pa ji Avstralija (280 odstotkov), Kitajska (230 odstotkov) in Nemčija (220 odstotkov). Veliko zanimanje na Japonskem je presenetilo mnoge analitike, ki...

39 komentarjev

Uradne informacije o izidu Nintendo Wii

Siliconera - Na tiskovni konferenci na Japonskem je Nintendo razkril uradne informacije o izidu njihove prihajajoče konzole naslednje generacije. V deželi vzhajajočega sonca bo zadeva stala 213 dolarjev, izšla pa bo 2. decembra, medtem ko se bodo Američani veselili že 19. novembra, a bodo morali odšteti malce več, 250 dolarjev namreč. Na voljo bo samo en paket, poleg konzole in ostalih dodatkov pa mu bo priložena tudi celotna igra Wii Sports, ki bi naj dobro prikazala koncept uporabe konzole. Za tisočaka ali dva bo možno kupiti stare igre z NES-a, SNES-a in N64, novi proizvodi pa bodo po pričakovanjih stali okrog 10 tisočakov. Poroča Siliconera. Počasi se bom moral odločiti, kako naj porabim...

19 komentarjev

Godzilla gre v penzijo

Godzilla == Michael Jordan?

Slashdot - Pet desetletij po prvem prihodu grozovite Godzille iz oceana se bo zgodila njena vrnitev nazaj v rojstni kraj, ne nujno stalna, pač pa morda le v slogu Michaela Jordana. Japonski Toho namreč ugotavlja, da kljub intenzivnim vlaganjem in uvajanjem najnovejših tehnologij niso uspeli prepričati novih navdušencev. Letošnji film o Godzilli je že 28. po vrsti in označuje 50-letnico filmov o pošasti, na Japonskem znani pod imenom Gojira. Premiera...

5 komentarjev

ATi Radeon 9800 XT na voljo

vir: Akiba
X-Bit Labs - ATi je pred kratkim izdelal z megahertzi obdarjeno različico Radeona 9800 Pro -- Radeon 9800 XT. Od 9800 Pro se razlikuje le po frekvenci jedra (412 MHz) in 256 megabajtih pomnilnika (pri 730 MHz). Končno so te kartice poslali na police trgovin in sicer pod lastnim (Built by ATi), Sapphirovim, ASUStekovim in VisionTekovim imenom. Priporočena cena se giblje med $485 in $564 v čezlužju ter med $593 in $665 v deželi vzhajajočega sonca. To je trenutno gotovo najboljša in najdražja izbira za zagrizene igralce iger -- edina prava konkurenca je Geforce FX 5900 Ultra. Klik!

11 komentarjev

Godzilla je lačna.

The Register - Poznate stran Microsith? Precej posrečena stran, ki se dela norca iz dveh zelo prepoznavnih imen, Star Wars ter Microsoft.

Lastnikom blagovne znamke Godzilla pa gre očitno v nos porast '*zilla' strani, zatorej so se spravili na lastnika bloga davezilla, ki poleg samega imena obiskovalce 'zavaja' tudi s samim logom -- iznakaženim zmajem, ki je itak čista kopija japonske domače živalice. Vprašanje pa se ponuja kar samo: Kdaj na vrsto pride Mozilla? Kling! Naslednjič: Slo-Tech toži vse Slo-Owca strani. Stay tuned.

0 komentarjev

Ah, spet ti Japončki...

X-Bit Labs - Zgodovina kaže, da iz dežele vzhajajočega sonca prihaja največ ekstremnih overclockov - tudi s tem, ki ga najdete na tem naslovu, je tako.
Kratek opis, za kaj gre - Athlon XP 2200+, tekoči dušik, hitrost jedra povišana z 1.8 GHz na 2.7 GHz (402,37 MHz vodilo), kar bi bilo ekvivalentno 3600+ performance ratingu. So nori ti Japončki[:D].

0 komentarjev